Dallasban a Heat, otthon a Suns és a Lakers

Detroitban javítana a Bucks, a Sacramentót fogadja a Jazz - íme a játéknap beharangozója. 

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 00:00

A Magic legyőzése után legutóbb ismét simán kikapott a Detroit, de Cade Cunningham eddig csak az Orlando ellen játszott idén, csak azt az egyet nyerték, úgyhogy bizakodóak lehetnek, hiszen az 1/1-es a hírek szerint ezúttal ismét rendelkezésre áll. A Bucksnak ennek ellenére nagyon-nagyon kéne a győzelem, a teljesen elfogyó keret miatt sorozatban háromszor bukott már a bajnok és csak 3-4-re áll, most egy lottery-gyanús csapat otthonában illene megtörni ezt a rossz szériát. Egyszerű dolga azért nem lesz Mike Budenholzer csapatának, mert a sérültek mellett Khris Middleton sem bevethető az egészségügyi protokoll miatt, így ismét teljesen egyedül marad a kezdőből Giannis Antetokounmpo - így azért még a Detroit ellen sem könnyű nyerni...

 

Dallas Mavericks - Miami Heat 00:30

A Heat eddig nagyon meggyőző, a liga legjobb védekezését rakja ki a parkettre Erik Spoelstra csapata és Jimmy Butler All-Star formájára építve támadásban is hozzák a kellő szintet, így nyertek is zsinórban négyet, összességében pedig hatból ötöt. A Dallas egyelőre nem ez a szint, a keret hiányosságai mellett az egyéni formák sincsenek rendben, Luka Doncic sem a legjobb önmagát adja eddig, Kristaps Porzingis sérüléssel bajlódik és bár 4-2-t hoztak a mai napig, de a játékuk elmarad a várakozásoktól. Ezek alapján egyértelműen a Miami az esélyesebb még idegenben is, de természetesen a Mavsben bármikor benne van egy nagy este, amikor mindegy, hogy Lowryék mit védekeznek rajtuk, szétdobják az aktuális ellenfelüket - csak jelenleg nehezebb ezt belelátni a meccsbe, mint azt, hogy a Heat erőszakos, fizikális védekezése felőrli Doncicékat...

 

Utah Jazz - Sacramento Kings 02:00

Itt a Jazz az esélyes, Gobert-ék a Bulls elleni vereség után Milwaukee-ban hozták a kötelezőt, otthon pedig természetesen szinte bárki ellen favoritnak számítanának. Egyelőre nem gáláznak, annyit adnak ki magukból, amennyit kell, de az 5-1-es mérleg nem véletlen és bár Rudy Gay sérült, de a többiek továbbra is bevethetőek és nem túl fáradtak. A Kings sincs rossz passzban, de Foxék két győzelem után kikaptak Dallasban és annál biztos, hogy jobb támadójátékra lesz most szükségük, ha bravúrt akarnak bemutatni. Papíron nekik is vannak fegyvereik, egy jó kinti dobóformával és egy tompább Jazz-zel lehet keresnivalójuk, de ehhez tényleg jól kell célozniuk távolról, Holmesnek állnia kell a sarat Gobert-rel szemben és Fox vezetésével tudniuk kell rohanni úgy, hogy Conley-ék nem szedik le a pályáról a hátvédsorukat. 

 

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 03:00

A szezont gyengén kezdő Suns legutóbb már mutatott életjeleket és megverte a Clevelandet, ha pedig sikerül azon az úton folytatnia a csapatnak, akkor természetesen most is nyernie kell. A Pelicans 1-6-ra áll és az egyértelmű, hogy valami hiányzik, de Willie Green vezetőedző szerint csak apróságokról van szó és ez bármikor átfordulhat - abban mondjuk igaza van, hogy szoros vereségeket szenvednek és sosem állnak messze a győzelemtől. Ezzel együtt a keret minősége és a hazai pálya is a Phoenix mellett szól, bár a Payne-Saric páros mellett lehet, hogy Deandre Ayton sem tud játszani, kérdéses a pályára lépése - mindenesetre a legutóbbi Bookerrel és a legutóbbi labdajáratással fel kell törniük a Pels reteszét. 

 

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 03:30

A felek két napja találkoztak ugyanitt és akkor 95-85-re nyert a Lakers úgy, hogy a végeredménynél azért simább volt a meccs, de Frank Vogel csapatának tovább kell javulnia támadásban annak ellenére, hogy az utóbbi öt meccséből négyet is megnyert. Carmelo Anthony nagy formában van, Russell Westbrooknak is voltak már biztató teljesítményei és bár LeBron James gyenge dobóformával tért vissza a sérüléséből, de a sarokpontok megvannak, csak össze kell rakni az egyelőre akadozó gépezetet. A Rockets nyilván más szint más célokkal, a legutóbbinál azért többre lehet képes (nem muszáj eladni annyi labdát...), de a papírforma ismét magabiztos Lakers-sikert jósol, minden más meglepetés lenne. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus