Dobófesztivált rendeztek a GSW sztárjai a Timberwolves ellen

Megállíthatatlanok voltak a GSW szupersztárjai - Westbrook 46 pontot szórt - 130-ig jutott a Denver - Miamiban nyert a Kings.

Megállíthatatlan volt a Warriors triója, Kevin Durant, Steph Curry és Klay Thompson összesen 18 hármast bombázott be a Minnesota gyűrűjébe, így a címvédő különösebb gond nélkül nyerte a játéknap rangadóját az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. Fájó vereséget szenvedett a Miami a Sacramento ellen, Russell Westbrook 46 pontjával nyert az OKC, a Denver pedig 130 egységig jutott a New Yorkkal szemben.

Miami Heat - Sacramento Kings 88-89

Fox nyerte meg. Nehéz helyzetből állt fel és aratott bravúrgyőzelmet a Sacramento, a negyedik negyedben ugyanis volt egy hullámvölgye a társaságnak és bár addig szorosan alakult a meccs, itt tizenkét pontos hátrányba kerültek Bogdanovicsék, úgy tűnt, hogy eldöntötte a találkozót a Heat. Az utolsó szűk hat percben azonban egy 17-4-et rohantak a vendégek és a végén két kulcsjátékból is ők jöttek ki jól: 21 másodperccel az órán Hassan Whiteside egy támadóhibával kipontozódott, így megkapta a labdát a Kings, majd bár Bogdanovics dobása lejött, berobbant az újonc De'Aaron Fox és visszazsákolta a támadópattanót, ezzel megnyerte a meccset csapatának. A Sacramento 2001 óta először tudott nyerni Miamiban, amikor utoljára ez megtörtént, Vlade Divac még a gárda sztárjátékosa volt, most vezetőként dolgozik a klubnál és jövő héten betölti az ötvenedik életévét. A Kings egyébként kiélvezi a győzelmet: mivel van két szünnapjuk, ezt Miamiban töltik...

Ez komoly blama. A pokolian nehéz sorsolásban ez volt az a meccs a Heat számára, ami abszolút kötelezőnek számított, de annyira pocsékul játszott a társaság, hogy végül pont ezt bukta el. Összességében szörnyű támadójátékot produkáltak Dragicék, ugyan az irányító már pályára léphetett, de ez sem segített rajtuk, Whiteside folyamatosan faultgondokkal küzdött, Richardson 2/13-at szenvedett össze mezőnyből és csapatszinten is bőven 40% alatt maradtak, végig csak szenvedtek. Ennek ellenére a negyedik negyedben mégis futottak egy 11-0-t, amivel úgy tűnt, hogy megnyerik a meccset, de túlságosan is megnyugodtak, sorra követték el a hibákat, majd az utolsó játéknál feltették a pontot az i-re: hárman várták a lepattanót, Dragic ugrott érte, James Johnson és Bam Adebayo meg sem mozdult, így a kizárás nélkül érkező újonc Fox megbüntette őket. 

A Heat legjobb dobói: Dragic 23/9, Ellington 20/18, Winslow 11/3
A Kings legjobb dobói: Hield 24/12, Fox 14, Bogdanovics 11/3

Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 121-112

Westbrook most nem kérdezett. A regnáló MVP számára hamar kiderült, hogy ezen az estén sem Paul George, sem Carmelo Anthony nincs nyerő formában, úgyhogy hátára vette és győzelemre vezette csapatát. Westbrook tavalyi önmagát idézve rohant át a Wizards védelmén, ráadásul ezúttal hatékonyan is dolgozott, hiszen 19/29-es mezőnymutatóval zárt - végül 46 pontos szezoncsúcsot szórt, az OKC pedig egyetlen másodpercig sem volt hátrányban. Rögtön egy 10-0-lal kezdtek a hazaiak, a második negyedben volt már 17 pont is közte, majd bár a fordulás után jött egy kisebb hullámvölgy (kiegyenlített a Washington), itt megálljt parancsolt Billy Donovan alakulata és a folytatásban ismét egyértelmű fölénybe került. A gárda ezzel sorozatban hatodik sikerét könyvelhette el és közelít a nyugati negyedik Minnesotához.

Lepattanók és eladott labdák. A Thunder védekezése azért nem állt olyan stabil lábakon, hogy a szintén jó dobóformát kifogó Wizards ne tudjon stabilan kosarakat szerezni, ezt Bradley Beal (41 pont, 15/26 mezőnyből, 12 lepattanó, 7 gólpassz) komoly extrájával és John Wall dupla-duplájával (21 pont, 12 gólpassz) biztosították, ám a 23 eladott labda és a fontos pillanatokban engedett fájó támadópattanók miatt ez végül nem ért győzelmet. 22 pontot kaptak leindításból és hatvanat a festékből, mindkét mutatóban jelentősen elmaradtak az OKC-től, tízzel több faultot ütöttek be, így hiába dobtak jobban kintről, igazából végig a hazaiak akarata érvényesült. A negyedik negyedben is képtelenek voltak megállítani ellenfelüket, hiába dolgozták le a meccs elején beszedett hátrányt és egyenlítettek ki, Westbrookék akkor is megtalálták az utat a gyűrűig és egy újabb 8-2-es futással visszavették a kezdeményezést - több lövésük nem is volt már Bealéknek, így újabb vereséget szenvedtek.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 46/3, George 18/6, Anthony 13/3
A Wizards legjobb dobói: Beal 41/18, Wall 21/15, Morris 20/6

Denver Nuggets - New York Knicks 130-118

Végig harcolt a Knicks. Gyengén kezdett, de a végsőkig küzdött ezen az estén a New York, az első negyedben begyűjtött tíz pont körüli hátránynál nem szakadt le jobban - vagy ha igen, akkor hamar visszakapaszkodott hét-nyolc egységre. Így ment ez a teljes találkozó alatt, még a negyedik negyed elején kapott mélyütésből is felálltak a vendégek annak ellenére, hogy szinte vállalhatatlanul védekeztek, de az áttörés nem jött meg, igazán komoly veszélyt nem jelentettek a Denverre - éppen a védekezés miatt. Kristaps Porzingis visszatért, jól is játszott, de az utolsó öt percre kipontozódott, ekkor már sem ő, sem pedig az egyébként is hiányzó Hardaway-O'Quinn-Noah trió nem tudott segíteni a Knicksen, a pontokat pedig hiába hozta Beasley és Kanter is, ez kevésnek bizonyult. A gára (tor)túrájából még egy találkozó egyébként hátra van, most Phoenixben zárják le hétmeccses idegenbeli túrájukat, stílusosan, back-to-back...

Megvan a kötelező. Nem hibázhatott ezen a találkozón a Nuggets és a hazaiak ki is használták a Knicks fáradtságát, főleg ami a védekezést illeti - jól mozgatták a labdát, ők maguk is sokat futottak és kegyetlenül pontosan fejezték be az akcióikat. Az első félidőben főleg Gary Harris villogott, aki 18 pontnál járt már a nagyszünetben, de Jamal Murray is megtette a magáét, Trey Lyles 22 perc alatt 21 pontot szórt a padról beszállva, Nikola Jokics pedig pontosan azt csinálta, amiért szeretjük: 18 pontja és 7 lepattanója mellett kiosztott tíz gólpasszt centerként, mindössze egyetlen eladott labdát vétve. A félidei 73 pont egyébként szezoncsúcs a Denvernél, de a "végszámok" is parádésak: 130 pont, 60%-os mezőny- és 50%-os triplamutató, 36 gólpassz.

A Nuggets legjobb dobói: Harris 23/12, Lyles 21/6, Jokics 18/3, Murray 18/6
A Knicks legjobb dobói: Porzingis 21/3, Beasley 21/3, Kanter 20

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 126-113

Kiélte magát a GSW nagy hármasa. Draymond Green ezúttal háttérbe húzódott, Kevin Durant, Steph Curry és Klay Thompson viszont egyszerre fogott ki jó napot, ez pedig általában sok jót nem jelent az ellenfelekre nézve: ők hárman végül 78 ponttal és 18/27 (!) triplával zártak, egészen elképesztő dobófesztivált produkáltak. A 18 bedobott hármas egyébként a Warriors szezoncsúcsa volt eddig, ezt most ez a trió megdobta, a többiek hozzátettek még 3/10-et, így csapatszinten 56,8%-kal vertek be 21-et kintről, ezt a tűzerőt nem nagyon győzhette le a Jimmy Butlert nélkülöző Minnesota. Durant ráadásul tripla-duplával (28 pont, 10 lepattanó, 11 gólpassz, 2 labdaszerzés, 3 blokk) édesítette tovább teljesítményét, a címvédő pedig ugyan nem ütötte ki ellenfelét, de végig kézben tartotta a mérkőzést - szép győzelemmel hangolt a társaság a Boston elleni rangadóra.

Majd Butlerrel. Sorozatban negyedik meccsét hagyta ki a Wolves vezére, nélküle 2-2-re áll ebben az időszakban csapata, pedig nagy szükségük lenne rá, hiszen nem hogy nem maradtak a Spurs előtt, de már az OKC is közelít hozzájuk a tabellán. Nem játszottak egyébként rosszul most, Karl-Anthony Towns (31 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz) remekelt és vezérletével működött a támadójáték, de amikor ilyen napja van a GSW fő fegyvereinek, akkor nincs sok remény - a harmadik negyedben (amikor összesen 8/11, alig egy perc alatt pedig három triplát szórt a Warriors) ezt Tom Thibodeau is jelezte, amikor az égbe emelte a kezét...

A Warriors legjobb dobói: Durant 28/18, Curry 25/15, Thompson 25/21
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 31/3, Crawford 21/3, Teague 17/3

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus