Drámai végjáték és Portland-győzelem Dallasban

McCollum és Nowitzki clutch dobópárbaját előbbi nyerte - 128 pontig jutott és javult a Houston - hét vereség után nyert újra a Hornets.

Kulcsfontosságú ki-ki meccset vívott egymással Dallasban a Mavericks és a Blazers az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, a szenzációsra sikerült végjátékból pedig végül a vendégek jöttek ki jobban CJ McCollum vezérletével. A Rockets 128 pontot dobva verte az Orlandót és stabilizálta magát, míg a Hornets ugyan most sem játszott jól, de legyűrte a Brooklynt, ezzel megtörte hétmeccses vereségsorozatát.

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva megtekinthetők!

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 111-107

Nehezen hozott kötelező. Sorozatban hét vereség után nem hibázhatott a Charlotte a ligautolsó ellen és ha nem is könnyedén, de végül hozta az összecsapást Steve Clifford alakulata. Jól kezdtek a hazaiak, pár perc alatt megléptek tíz ponttal, a nagyszünetben már 17 volt közte, de a fordulás után változott a helyzet és a Nets került fölénybe - a negyedik negyedben négy egységre csökkent a különbség, ezt kellett megtartaniuk Williamséknek. Ezúttal sem játszottak jól, Walker 4/20, Batum 7/18, Kaminsky 4/17 dobást értékesített, nagyon kellettek a kiegészítők (Belinelli, Lamb, Kidd-Gilchrist, Williams) fontos kosarai, különösen a hajrában - Clifford szerint a gond a tripladobás, arra építették fel a keretet, de most is csak 7/26-ot szórtak be és összességében csak 20.-ak ezen a téren a ligában.

Csak a szokásos. Semmi meglepő nem történt ezen a meccsen a Brooklynnal, hiszen ha az ellenfél nem veri meg őket magától, majd megverik ők magukat - ezúttal is eladtak 18 labdát, amiből kaptak 18 pontot és jelentősen megkönnyítették a Charlotte dolgát. Az utóbbi négy találkozón átlagosan 19,5 alkalommal veszítették el a játékszert és bár a védekezésük sem jó, ezzel sokat rontanak a helyzetükön - Bogdanovic is erről beszélt a találkozó után, szerinte ezt kellene először rendbe tenni. Mindenesetre a horvát dobógép és Brook Lopez vezetésével a fordulás után megszórták a Charlotte-ot és visszajöttek a meccsbe, sőt, előbbi két triplájával 107-109-re zárkóztak az utolsó tíz másodpercben, de Belinelli 4/4 büntetőjének köszönhetően megőrizte előnyét a hazai csapat.

A Hornets legjobb dobói: Walker 17/3, Batum 17/6, Belinelli 17/3
A Nets legjobb dobói: Bogdanovic 22/9, Lopez 20/3, Harris 12/9

Houston Rockets - Orlando Magic 128-104

Nem rontotta el a Rockets. A mérkőzés első szakaszában lejátszotta ellenfelét a Houston, James Harden vezérletével szétszedték az Orlando védekezését - most Ariza és Gordon is jól dobott, ez pedig elég volt a húsz pont feletti előnyhöz. Később azonban eléggé belealudt a meccsbe a hazai csapat, a Magic visszajött tízen belülre, de mielőtt igazán izgalmas lett volna a találkozó, felébredt a Rockets: Hardenék az utolsó negyedben 14 pontot vertek a vendégekre és végül kiütéses győzelmet arattak. Ugyan az említett Harden nem dobott jól (6/21 mezőnyből, 25 pont, 13 gólpassz), de csapatszinten most hatékonyan működött a gépezet, 49%-kal tüzeltek mezőnyből, bevertek 16 triplát 42%-kal és 31 gólpasszukra csak tíz eladott labda jutott - ezzel sorozatban másodszor nyertek és talán sikerül stabilizálniuk magukat.

Védekezés nélkül nehéz. Ezúttal tehetetlenek voltak a vendégek a Rockets támadójátékával szemben, képtelenek voltak megállítani a rohanó hazaiakat - vagy amikor igen, akkor néhány "jól időzített" eladott labdával megtolták ellenfelük szekerét. Több futást is benyeltek, amiket nem tudtak megfogni, rossz döntéseket hoztak, nem értek oda a dobókra, így hiába szórt 28 pontot Serge Ibaka és 21-et Evan Fournier, nem volt reális esélyük - egyszer felcsillant a remény, de akkor is jött néhány eladott labda és a lehetőség elillant. A Magic szezonja egyébként hamarosan elúszhat, ha nem javulnak fel, hiszen öt meccsre vannak a playofftól Vucsevicsék, legközelebb a Philadelphia ellen játszanak alsóházi rangadót.

A Rockets legjobb dobói: Harden 25/9, Ariza 20/12, Gordon 18/12
A Magic legjobb dobói: Ibaka 28/6, Fournier 21/3, Vucsevics 14

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 113-114

McCollum nyerte a Nowitzki elleni különmeccset. Rendkívül izgalmasan alakult a hajrá, miután a negyedik negyedben mindkét csapat bemutatott egy-egy 13-0-s futást - ezt követően maximum két pont volt köztük a különbség, minden dobásnak óriási súlya volt. Másfél perccel a vége előtt Aminu egyenlített, majd Plumlee a vezetést is megszerezte a Portlandnek, de jött Dirk Nowitzki egy triplával és fordított a Mavs - erre azonban CJ McCollum válaszolt sorozatban két kosárral, közte egy Harris-kettessel. Az utolsónak szánt támadás aztán megint Nowitzkié lett, aki szűk négy másodperccel a vége előtt elsüllyesztett egy újabb hármast - az öröm azonban még korainak bizonyult, a fennmaradó idő elég volt arra, hogy a dudaszó pillanata előtt még egy duplát szórjon be McCollum, így végül az övé és a Portlandé lett az utolsó szó.

Lepattanók és eladott labdák. Nagyon hasonló százalékkal dobtak a felek mezőnyből, kintről és a büntetővonalról is, két dologban volt lényeges különbség: egyrészt a lepattanózást elképesztő fölénnyel, 55-30-ra nyerte meg a Portland, másrészt viszont a vendégek nyolccal több labdát adtak el, mint a hazaiak. Ez többé-kevésbé ellensúlyozta a palánk alatti dallasi hátrányt, de a végén a 32 pontos McCollum a Blazers javára döntött - a texasiak ezzel két nap alatt két legnagyobb riválisuk ellen kaptak ki és lemaradtak a playoff-harcban. Utóbbi könnyen kétcsapatossá válhat most már, hiszen a Nuggets a nyolcadik, egy meccsel van lemaradva a Portland, míg mindenki más már legalább három és féllel, ráadásul közülük egyedül a Mavs nyújtott olyat az utóbbi időben, amivel lehetne reális esély odaérni. Egy dolog viszont jelentősen hátráltathatja a Blazerst is: Evan Turner kézközépcsont-törést szenvedett, így egyik alapemberüket hetekre elveszítették Lillardék.

A Mavericks legjobb dobói: Barnes 26/3, Nowitzki 25/12, Matthews 23/12
A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 32/6, Lillard 29/15, Plumlee 12, Aminu 12

Az aktuális tabella itt elérhető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus