Durant vezetésével hozta a rangadót a GSW, Curry megsérült

Csak két percet játszott Steph Curry - Minnesotában nyert a Boston - könnyedén győzött az OKC - újabb Heat-siker.

Ugyan Steph Curry két perc után megsérült, Kevin Durant extrájával és nagy hajrával végül megnyerte a Spurs elleni rangadót a címvédő Warriors az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, ezzel még szorosabbá vált a nyugati playoff-harc. A Minnesota ugyanis otthon kapott ki a Bostontól, az OKC viszont simán verte a Phoenixet, eközben Keleten rövid időn belül másodszor is legyőzte a Sixerst a Miami. 

Visszajátszás c. videós rovatunk ezen a linken megtekinthető!

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 111-125

Crabbe rekordot dönthet. Ugyan a Brooklyn sok mindenért már nem tud küzdeni az idei szezonban, de Allen Crabbe-nek lehet még reálisan elérhető célja: 159 bedobott hármasnál jár az idény során és mindössze tíz hiányzik neki ahhoz, hogy beállítsa Deron Williams 2013-ban dobott 169-es franchise-rekordját. Crabbe ezen az estén is remekelt és 29 ponttal, közte 6/11 triplával szórta meg a Charlotte-ot, ezzel ráadásul most győzelemre is vezette övéit - a második negyedben ugyan volt egy megingása, de ezt leszámítva végig kisebb-nagyobb előnyben volt a társaság. Crabbe mellett LeVert (22 pont, ebből 16 a második félidőben) is villogott, Dinwiddie és Russell kiszolgálta a dobógépeket, a magasemberek pedig kiváló zárásokkal segítették a munkájukat, végül 50% feletti mezőnymutatóval és 30 gólpasszal zártak a vendégek, ezzel a sikerrel pedig már most több meccset nyertek, mint a tavalyi szezonban, ráadásul 16 találkozó még hátra van.

Feladta a Charlotte. Nem nagyon törődtek a védekezéssel a hazaiak és egyáltalán nem szakadtak meg ezért a győzelemért, így sorozatban ötödször is kikaptak és szemmel láthatóan elvesztették a motivációjukat a reális playoff-esélyek elszállásával. Steve Clifford magára vállalta a felelősséget, de hozzátette, hogy elfogadhatatlan játékot produkáltak az előző két összecsapásukon és szerinte Michael Jordan ennél jobbat érdemelne - hétvégén a Suns elleni hazai találkozón lehet bizonyítani. 

A Hornets legjobb dobói: Walker 21/9, Howard 19, Lamb 15
A Nets legjobb dobói: Crabbe 29/18, LeVert 22/3, Hollis-Jefferson 18

Miami Heat - Philadelphia 76ers 108-99

A végén volt a legjobb a Heat. Három negyeden keresztül szorosan alakult az összecsapás, voltak futások ide-oda, de összességében egyik csapat sem került komoly fölénybe, a negyedik játékrészben azonban magasabb fokozatba kapcsolt és így megnyerte a mérkőzést a Miami. A floridaiak 35-25-re hozták az utolsó negyedet és 13/18-at dobtak mezőnyből ebben a periódusban, Dwyane Wade (16 pont, 7/13 mezőnyből, 23 perc) és Hassan Whiteside (26 pont, 8 lepattanó, 2 blokk) villogott leginkább, de ebben a kulcsidőszakban előkerült és 3/3 triplával jelentkezett a sérülésből visszatérő Wayne Ellington is - pár napon belül másodszor is legyőzte riválisát a Heat, így egyetlen meccsre megközelítette a tabellán. Wade szerint egyébként a Miami remekül működik a mérkőzések végén és ez fontos lehet még a playoffban, illetve JJ Redick is azt mondta róluk, hogy nagyon fizikálisak és bárkivel találkoznak a rájátszásban, az meg fog velük szenvedni.

Jöhet a könnyű befejezés? Nem ízlett a Heat játéka a Sixersnek, amit ráadásul 40% alatti dobóformával is súlyosbított a társaság, Joel Embiid 5/18-at szenvedett össze, Robert Covington pedig 0/10-et hajított, voltak gondjaik a támadások befejezésével. A negyedik negyedben különösen gyengék voltak ezen a téren, ezért is kaptak ki végül, de Embiidben alighanem mély nyomokat hagyott a meccs, mert utána arról beszélt, hogy Whiteside aljas módon megütötte a hátát, mikor tudja, hogy neki a hátával gondjai vannak - mint mondta, szerencsére Whiteside puhán üt, ezért nem is igazán érezte, de nem tartja fair húzásnak. Csapatszinten mindenesetre a vereség ellenére bizakodva mehetnek bele az alapszakasz hajrájába, ugyanis a hátralévő 18 meccsből 13-at nem playoff-csapat ellen vívnak és a 18-ból már csak hét lesz idegenben, mind a hét 50% alatti együttesekkel szemben. 

A Heat legjobb dobói: Whiteside 26, Wade 16/3, Richardson 13/9
A 76ers legjobb dobói: Saric 20/12, Redick 18/12, Embiid 17/9

Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 109-117

Az első félidőben megalapozta a Celtics. A visszatérő Kyrie Irving lendülete és agresszivitása sok volt a Minnesotának, a vendég Boston az irányítójára építve nagyon hamar meglépett ellenfele elől és a nagyszünetben már 14 pontos előnyben volt - sőt, járt a különbség ennél feljebb is, ezt pedig a fordulás után sikerült lemenedzselnie Brad Stevens alakulatának. Irving végül 23 ponttal, 7 lepattanóval és 8 gólpasszal zárt, mellette remekül játszott Al Horford és a kispad is hozzátette a magáét, így a Wolves minden rohamát vissza tudták verni és szép győzelmet arattak idegenben - kiválóan dobtak, jól járatták a labdát és 14-2-re nyertek a leindításokat tekintve is. Az egyetlen negatívum számukra Jaylen Brown ijesztő esése volt, a fiatal swingman 28 perc játék után sétált le a pályáról, de a társak már annak is örültek, hogy egyáltalán sétálni tudott...

Valamit ki kell találni. Sorozatban harmadszor is vereséget szenvedett a Wolves, most már otthon is és bár támadásban Nemanja Bjelica extrája (30 pontos karriercsúcs, 6/9 tripla, 12 lepattanó) miatt nem voltak különösebb bajban, védekezésben nem tudtak mit kezdeni a Celticsszel. Az egyértelmű, hogy sokkal gyengébbek Jimmy Butler nélkül, de sürgősen megoldást kell találniuk, mert ha nem teszik ezt meg, akkor lehet, hogy idén már nem is lép pályára a hátvéd, hiszen nélküle könnyen lehet, hogy nem jutnak be a rájátszásba - két meccs az előnyük a 9-10. helyezett csapatokkal szemben és még 15 találkozót meg kell vívniuk. Azt azért egyelőre fenntartásokkal kezeljük, hogy majd Derrick Rose fogja megmenteni a társaságot...

A Timberwolves legjobb dobói: Bjelica 30/18, Gibson 18, Towns 15, Crawford 15/3
A Celtics legjobb dobói: Irving 23/9, Horford 20/3, Morris 17/9

Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 115-87

Ez most sima volt. Ráfért már egy ilyen mérkőzés az utóbbi időben sokat szenvedő Thunderre, most könnyedén, erőlködés nélkül, félgőzzel aratott kiütéses győzelmet a társaság. Az első negyedben még tartotta magát a Suns, de a nagyszünetre már tíz pont fölé nőtt a különbség, a második félidőben pedig átgázolt ellenfelén a hazai alakulat, így végül pihenőt is kaphattak a sztárok - a szenzációsan játszó Russell Westbrook (27 pont, 11/14 mezőnyből, 8 lepattanó, 9 gólpassz), valamint Paul George (21 pont, 4/7 tripla) is csak 29-29 percet töltött parketten, Carmelo Anthony 26-ot, de érdemes kiemelni a kezdőként 17 pontot berámoló Corey Brewert is, úgy fest, hogy megtalálhatják a helyét a csapatban. Ezzel a sikerrel az OKC utolérte a San Antoniót és a Minnesotát a nyugati ötödik-hetedik helyen, hétvégén pedig a Spurs elleni hazai rangadón kapaszkodhat még feljebb.

Booker egyedül. Ezúttal nem tudott hozzászólni a találkozóhoz a vendégcsapat, egyedül Devin Booker (30 pont, 10/22 mezőnyből, 4/9 tripla) teljesítményét nem érheti kritika, a többiek egészen vállalhatatlan produkciót nyújtottak - a hátvéden kívül senki nem jutott tíz pont fölé és végül idei sokadik nagyarányú vereségét szenvedte el az együttes. Továbbra is ők a ligautolsók ezen a téren 48 vereséggel, bár a mérleget tekintve egy hajszállal még a Memphis előtt vannak, de dolgoznak az ügyön, hogy ez megváltozzon...

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 27, George 21/12, Brewer 17/6
A Suns legjobb dobói: Booker 30/12, Chandler 10, Harrison 9

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 110-107

Nagy győzelem, Curry nélkül. Eredetileg masszív favorit volt ezen a találkozón a Warriors, de nem elég, hogy a kiegészítők közül Iguodala, McCaw, Bell és West sem léphetett pályára, alig két perc játék után elvesztették Steph Curryt is: az irányító jobb bokája ment ki és nem is tért vissza, sőt, már most bejelentették, hogy nem fog játszani a back-to-back második felén sem. Az első negyedet még megoldotta nélküle a GSW, de a második játékrésztől kezdve végig a Spurs diktált és csak a mérkőzés utolsó négy percében tudott igazán változtatni a címvédő: Kevin Durant (37 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz, 4 blokk) tarthatatlannak bizonyult ebben az időszakban, sorozatban 14 pontot szerzett és az ő extrájával másfél perccel a vége előtt fordítani tudott a gárda. A hajrában a védekezés is nagyon egyben volt, mert az utolsó négy percben összesen négy pontot engedélyeztek a Spursnek, így óriásit küzdve végül behúzták a rangadót - Durant mellett Draymond Green (11 pont, 12 lepattanó, 10 gólpassz, 2-2 labdaszerzés és blokk) is remekelt és az is belefért, hogy Klay Thompson (13 pont 16 mezőnykísérletből) dobásai egyáltalán ne üljenek. 

Elszalasztotta az esélyt a Spurs. Kawhi Leonard és Pau Gasol nélkül is sokáig vezetett a San Antonio, hol csak két-három, hol nyolc-tíz ponttal, limitálni tudták a GSW gépezetét, elöl pedig LaMarcus Aldridge (30 pont, 17 lepattanó, 4 gólpassz) fantasztikus estéjét kihasználva hozták a pontokat. Ez jól is nézett ki egészen a hajráig, ám clutch helyzetben szigorított a Warriors, Durant foghatatlan volt, míg a Spurs támadójátéka hirtelen elfogyott - az előny gyorsan elapadt és nem tudtak már reagálni a váratlan fordulatra. Közel álltak egy nagyon fontos sikerhez, de a végét nem tudták megoldani, így holtversenyben az 5-6-7. helyen állnak Nyugaton (egy hajszállal még ők az ötödikek), alig két meccsel a 9-10. helyezett csapatok előtt - most mennek Oklahoma Citybe, aztán Houstonba és utána sem lesz egyszerű a sorsolásuk: jövő hét vége felé indul egy Pelicans-Wolves-Warriors sorozatuk, áprilisban is lesz még egy OKC-Rockets-Clippers-Lakers-Blazers széria, az alapszakaszt pedig a New Orleans ellen zárják majd. És akkor még nem említettük a Jazzt, a Milwaukee-t, vagy éppen a Washingtont az ellenfelek közül...

A Warriors legjobb dobói: Durant 37/12, McGee 13, Thompson 13/3
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 30, Murray 14, Bertans 13/9

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus