Egyenlítene a Boston és a Memphis is

Ja Morant valószínűleg nem játszik a Warriors ellen, jön az újabb keleti csörte Milwaukee-ban.

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 01:30 (Sport 1)

Eddig meglehetősen hullámzó ez a széria, elsőre kőkemény, fizikális védekezéssel elvette a pályaelőnyt a Milwaukee, aztán a következőn egyenlített a Boston, majd legutóbb otthon megint a Bucks akarata érvényesült. A bostoni triplázás kulcskérdés eddig ebben a párharcban, kétszer gyengélkedtek Brownék, egyszer remekeltek, azt a meccset meg is nyerték, de az is fontos faktor, hogy Giannis Antetokounmpo két erőlködősebb mérkőzés után legutóbb az MVP-formáját hozta és támadásban egymaga vitte a hátán a címvédőt. 

Mindezek most is döntőek lehetnek, vagyis hogy Giannis betöréseire lesz-e ellenszere a Celticsnek, a görög hogyan fejezi be őket, illetve hogy a faultokat hogyan ítélik meg a játékvezetők - valamint az, hogy a feladott üres triplákat hogyan dobják Brownék, egyúttal hogy mennyire függnek rá a távoliakra és mennyire lesznek képesek megmozgatni azt a védekezést hatékony betörésekkel. A Bucks támadásban nagy extrákat nem tud felmutatni, Mike Budenholzer legutóbb alacsonyított, nyilván dobhatnak jobban távolról Grayson Allenék is, kifoghat egy jobb napot Jrue Holiday, de az alapot akkor is Giannis játéka adja, míg a Bostonnál azért több a fegyver, az például nem nagyon fordulhat elő, hogy Jayson Tatum megint úgy játsszon, mint a harmadik mérkőzésen.

Ha a Boston nyer, azzal gyakorlatilag mindent lenulláz, ami eddig történt, visszaveszi a pályaelőnyt és úgy mehet haza 2-2-vel, hogy voltak már rossz meccsei, de "felül" van, méghozzá a széria során először - éppen ezért lenne nagyon fontos a Milwaukee-nak is, hogy az a 2-2 inkább 3-1 legyen és onnantól háromból egyet valahogy be kell húzni a keleti döntőhöz. Új sérült egyik oldalon sincs, az eddigi keretekkel számolhatunk. 

A párharc állása: 2-1 a Bucks javára.

 

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 04:00

Ebben a szériában nehéz helyzetbe került a Memphis két dolog miatt is: egyrészt 1-1 után legutóbb nagyon sima, kiütéses vereséget szenvedett a Warriors csarnokában, másrészt pedig megsérült Ja Morant és jelenlegi tudásunk szerint nem is lehet majd ott a parketten. Az alapszakaszban nagyon jól nézett ki nélküle is a Grizzlies, nem volt annyira "központosított" a játék, de mivel Bane sem 100%-os annak ellenére, hogy legutóbb már javult, Brooks gyakorlatilag az előző két meccset kihagyta, a Jackson-Clarke párost pedig a harmadik találkozón leszedte a pályáról a szerkezetet váltó GSW, így nehéz azt látni, hogy Morant nélkül mire mennének - főleg hogy eddig az ő extrája vitte őket, a győzelmüket is ez eredményezte.

Teljességgel, 100%-osan még nem lehet kizárni az irányító játékát, csak annyit mondott Taylor Jenkins, hogy "valószínűtlen" a pályára lépése, de ez a playoff, láttunk már sok mindent akár idén is, egy büntetést bevállalhat a Grizzlies némi ködösítésért, mindenesetre most úgy tűnik, hogy nem lesz Morant. A legutóbbi atletikusabb, gyorsabb Warriors amúgy is nagyon sok volt a Memphisnek és Jenkinstől erre kéne valamit válaszolni úgy, hogy igazából a csapat fő erősségei egyelőre nem igazán érvényesülnek a szériában. Ezzel szemben a Warriorsnál Curry és Poole is remek formában van, legutóbb Thompson is elkapta a fonalat, támadásban szenzációsan játszott a gárda, ha ezt csak megközelíti most Steve Kerr alakulata, akkor nyernie kell.

Az előző meccsnél leírt alaptétel itt is igaz, vagyis ha a Memphis győz, akkor 2-2, visszaveszi a pályaelőnyt és lenullázza a párharcot, de ha nem játszik Morant, akkor ez most mindenképpen bravúrnak számítana, a papírforma azt diktálja, hogy a GSW 3-1-es előnybe kerül. 

A párharc állása: 2-1 a Warriors javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus