Egyenlítene a Cavs és a Suns is

Győzelmi kényszerben lép pályára a Cleveland és a Phoenix, a Boston pedig 2-0-ra húzna el az Atlantával szemben: ez vár ránk hajnalban az NBA rájátszásában. 

 

Boston Celtics - Atlanta Hawks 01:00

Az első meccs nagyon simán alakult a Boston számára, és a realitás most is a második kiemelt sikerét ígéri. A kérdés az, hogy visszaüt-e bármennyire a hazaiak számára az, hogy az előző találkozó második félidejében teljességgel leültek, és felhozták a padlóról az Atlantát, de ha a megfelelő energiaszinttel jönnek ki a parkettre, akkor minden mellettük szól. A Hawks nyilván pocsékul dobott, főleg kintről nem nagyon találta el a berendezést, de bár ennél természetesen bőven tud jobban a gárda, mégis le kell szögezni, hogy ez az alapszakaszban is problémát jelentett, nem újkeletű a dolog. Ha Trae Young összekapja magát, és lehoz egy jó meccset jó döntésekkel, jó dobóformával, illetve kicsit ritmusba hozza a társakat, akkor az erősségnek számító támadópattanózással lehet keresnivalójuk, de a Celtics védekezése elsőre mindent megfogott, amit csak lehetett - ha az így marad, akkor nem nagyon látni elég fantáziát a vendégekben a győzelemhez. A keretek elvileg nem változnak, sérült nincs. 

A párharc állása: 1-0 a Celtics javára.

 

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 01:30

A Knicks itt elsőre rögtön elvette a pályaelőnyt, egy kőkemény, brusztolós, védekezős, szoros mérkőzést tudott megnyerni, így most abszolút nincs rajta nyomás - a clevelandi kirándulás már elérte a célját, egy győzelem megvan, ezúttal a Cavaliersnek kell kaparni. A hazaiaknál főleg a támadójátékot kellene rendezni, és némi egyensúlyt találni Mitchell körül, hogy legyen spacing, és a többieknek is jussanak jó lehetőségek, mert elsőre nagyon erőlködtek, nem igazán találták a ritmust. A Knicks jó védekezése adott lehet most is, de ott is a támadással vannak kérdőjelek, Jalen Brunson extra második félideje legutóbb is elengedhetetlen volt a sikerhez, egyébként azért a vendégek sem brillíroztak elöl. Mindebből az rajzolódhat ki, hogy aki többet tud igazítani elöl, és aki jobb dobóformát fog ki, az nyerhet ezúttal - a motiváció és a hazai pálya a Clevelandet segíti, ha ezt is elviszi a Knicks, akkor a kiesés szélére sodródnak az ohióak, azt otthon nem engedhetik meg maguknak. A vendégeknél Josh Hart játéka valószínűtlen egy bokasérülés miatt. 

A párharc állása: 1-0 a Knicks javára.

 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 04:00

Remek hangulatú, szoros és színvonalas találkozót vívtak a csapatok az első mérkőzésen, és a Clippers Kawhi Leonard 38 pontjával, valamint Russell Westbrook hustle játékaival és utolsó nagy védekezésével ellopta a pályaelőnyt. A vendégekre így ugyanaz érvényes, mint a Knicksre: már megvan, amiért Phoenixbe jöttek, nincs rajtuk igazán nagy nyomás, a Sunsnak viszont muszáj nyernie, a hazaiakon hatalmas lesz a teher. Persze papíron minden adott ahhoz, hogy visszavágjon a gárda, a cseresoron kellene javítani, a Leonardön való védekezést kicsit szorosabbra húzni Durantéknek, illetve Chris Pault agresszívebbé tenni. A LAC rengeteget váltott védekezésben, a negyedik negyedben pedig eléggé lebontotta a Durant-Booker párost, sokszor tudta játékon kívülre tolni a két fő pontszerzőt, ezen kell most mindenképpen változtatniuk Monty Williamséknek - de ez is főleg Paulon múlik, ő tehet a legtöbbet azért, hogy ez ne ismétlődjön meg. Ezúttal is szoros és minőségi mérkőzésre számíthatunk két jó csapat között, kellő mennyiségű sztárral és sztárteljesítménnyel - a teher viszont tényleg a Sunson van, ha megint a Los Angeles nyer, akkor óriási bajba kerülnek Bookerék. A Clippersnél Paul George továbbra sincs, míg a Phoenixnél Cam Payne játéka kérdéses.

A párharc állása: 1-0 a Clippers javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus