Éjfélkor kezd a mai NBA-program!

Ma este öt derbivel jelentkezik az NBA alapszakasza, s már éjfélkor dobják a labdát Clevelandben és Orlandóban. A Cavs és a GSW összecsapásán az Irving vs Curry párharc nem mindennapi csemegének ígérkezik, de az Oklahoma City és a Houston találkozója is rangadóként aposztrofálható, pláne mivel Dwight Howardék végre jó formának örvendenek. Nézzük, mit várhatunk a mai programtól!

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors (00:00)

Az Andrew Bynumot kitevő, s jelenleg ötös vereségszériában lévő Cavaliers és a szintén a várakozásoktól messze elmaradó Golden State nyakán ott a kés, ma mindkét gárdának csak a győzelem lehet a célja. A Jackson-legénység némiképp jobb formának örvend, Andre Igoudala visszatérése után sokáig nem találta a helyét csereként Harrison Barnes, de az utóbbi meccsein már produktív volt a tehetséges bedobó. Igazi esélyes itt nem kiáltható ki, hajtós, látványos derbit várhatunk.

Orlando Magic - Atlanta Hawks (00:00)

A Magic a tegnap hosszabbítás után, már Al Horford nélkül nyerő Atlantát fogadja, s amennyiben elég energiát és koncentrációt visz a pályára, nyerhet is ma a floridai kiscsapat. Kyle Korver zsinórban századik(!) meccsén is betalálhat a triplavonalon túlról, úgyhogy történelmi pillanat szemtanúi is lehetnek az orlandói szurkerek, ami azért is pikáns, mert a vonatkozó sorozat egyik korábbi rekordere a klub egykori játékosa, Dennis Scott volt.

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets (01:00)

A Thunder még lendületből nyert Charlotte-ban Russell Westbrook kidőlése után, a Rockets viszont Patrick Beverley lesérülése óta folyamatosan jól teljesít, aminek az egyik legnyomósabb oka Dwight Howard hatékonyságának és kiegyensúlyozottságának visszajövetele. Amennyiben Serge Ibakával szemben is tud dominálni a texasiak centere, úgy lehet esélye a vendég gárdának, mindenképp nagy csatát, izgalmakat, s fordulatokat várhatunk.

San Antonio Spurs - Sacramento Kings (01:00)

A Spurs egy kötelező házi feladat megoldása előtt áll, bár a Kings némi önbizalmat meríthetett a Miami Heat két nappal korábbi két vállra fektetéséből, tehát a lendület, illetve a momentum megvan a sacramentóiaknál is. Nyomás nincsen Cousinsékon, de a San Antonio általában meg tud azzal birkózni, ha éppen favoritként kezelik.

Los Angeles Lakers - Philadelphia 76ers (03:30)

A Lakers máris jobban fest, hogy van legalább egy irányítani tudó játékosa Jordan Farmar visszatérésével, a Turnert kényszerből jegelő Sixers ellen ennek otthon elégnek is kell lennie a diadalhoz. Pau Gasol sem öltözhet ma be a hazaiaknál Bryant, Nash és Blake mellett, ami azért okozhat zavart a Los Angeles-ieknél, de van annyi használható embere a D'Antoni-rendszerben a hazai alakulatnak, hogy nyerhessen a liga talán leggyengébb keretével bíró Philadelphiával szemben, pláne saját közönsége előtt.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus