Éjféltől Hawks-Raptors a Sport TV-n

Lesz Blazers-Jazz nyugati rangadó, a Minnesotát fogadja a Philly, a Spurst a Clippers: íme a játéknap felvezetője.

Atlanta Hawks - Toronto Raptors 00:00 (Sport 1)

A Hawks a rangadók időszakát éli, az elmúlt másfél hétben a Jazz, kétszer a Sixers, majd a Bucks és a Celtics ellen kellett meccselnie a társaságnak, ezek után a Raptors elleni találkozó még a kellemesebb feladatok közé tartozik. A Toronto az előző két mérkőzését megnyerte a Detroit és a Miami ellen, idegenben viszont csak 3-6-ra áll, és bőven van sérültje: Siakam, Boucher, Trent Jr. és Banton biztosan nem lép pályára most sem, erősen tartalékosak lesznek a kanadaiak. Ez egyértelműen az Atlanta mellett szól, a hazaiak kerete egyben van, ugyan a gyenge dobóforma visszatérő probléma, de így is sokkal nagyobb tűzerő van a gárdában, mint a foghíjas Torontóban - mondjuk van is miért visszagáni, idei első találkozójukat 139-109-re nyerte a Raptors...

 

Indiana Pacers - Orlando Magic 01:00

Mindkét csapat back-to-back lép pályára, a Pacers Houstonban, a Magic pedig Chicagóban tudott nyerni szoros meccsen, utóbbi olyannyira szorosan, hogy az utolsó pillanatokban Jalen Suggs dobásával tudta kiharcolni azt a győzelmet. Ezzel együtt az Indiana esélyesebbnek számít, a hazaiak zsinórban hármat nyertek, összességében hatból öt és kilencből hét sikernél tart, míg a Magic egyelőre azért csak 5-11-re áll és a tegnapi volt az első idegenbeli sikere a szezonban. Persze nincs azért rossz formában a gárda, de Paolo Bancheróra még mindig nem számíthat, a Pacersnél pedig most nagyon kiegyensúlyozottan működik a gépezet - Haliburtonék több lábon állnak, több posztról veszélyesek, egy ilyen jó széria után otthon meglepetés lenne, ha hibáznának.

 

Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves 01:30

A Philly back-to-backet játszik, és egyébként is nehéz helyzetben van: Harden még, Maxey már nem játszhat, de Harris sem egészséges, előző este ő is kihagyta a Bucks ellen megnyert rangadót. A Minnesota jóval pihentebb, három napja nem lépett pályára, ráadásul egyrészt egészséges, másrészt a korábbi hullámvölgy után az előző két mérkőzését meg is nyerte - a Sixers rengeteg gondját kihasználva már-már kötelező lenne most folytatnia ezt a szériát. Ha Harris most sem játszhat a Phillynél, akkor csak egy bődületes Embiid-meccsel és legalább a Bucks ellen látott védekezéssel lehet esélyük a vendéglátóknak, ami persze nem lehetetlen, de a b2b második felén minimum méretes feladat megcsinálni - meglátjuk, hogy ki tudja-e használni előnyeit a Wolves. 

 

Portland Trail Blazers - Utah Jazz 04:00

Ez kiemelt nyugati rangadónak számít, hiszen jelen állás szerint a konferencia holtversenyes első két helyezettje feszül majd egymásnak. A Blazers legutóbb belefutott egy szoros, kiélezett hazai vereségbe a Brooklyn ellen, azóta viszont egy napot pihenhetett, míg a Jazz back-to-back érkezik, miután egy pontzáporos, látványos összecsapáson leizmozta a Phoenixet Lauri Markkanen 38 pontos karriercsúcsával. A felek idén egymással még nem találkoztak, de egyaránt meglepetéscsapatnak számítanak, és kérdés, hogy a Jazz top10-es támadógépezete így fáradtabban mire megy a Blazers top5-ös védekezésével szemben - lepattanózásban egyelőre Nurkicék a jobbak, ami szintén fontos faktor lesz, viszont eladott labdák terén a liga legrosszbbjai között foglalnak helyet a hazaiak, márpedig a Jazz ezeket könyörtelenül bünteti, egyébként is a leggyorsabban játszók közé tartozik. A Blazers pihentsége és hazai pályája mindenképpen előny, kíváncsian várjuk, hogy mire mennek egymással a csapatok. 

 

Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 04:30

A Clippers számára kötelező a győzelem, a Spurs összeomlott a jó rajt után, egyelőre 0-3-ra áll az idegenbeli túráján, ráadásul vannak sérültjei, például Devin Vassell pályára lépése is erősen kérdéses. A Los Angelesnél legutóbb visszatért Kawhi Leonard, és bár Luke Kennard nem játszhat, de összességében nem panaszkodhatnak a rotációra, a kérdés inkább az, hogy mennyire lesz gördülékeny a játék - ezt egyszer már megoldották, de legutóbb Leonarddel megint sok volt a tanácstalanság a pályán. Ezzel együtt a San Antonio elleni hazai ebben a helyzetben kötekezőnek számít, főleg hogy a LAC szeretne felzárkózni a tabellán, és a meccs után majd a Jazz-Warriors páros következik számára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus