Éjféltől Sixers-Spurs a Sport TV-n

Jönnek az idei első back-to-backek, kilenc mérkőzés szerepel a hajnali programban. 

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 00:00 (Sport 1)

A Phillynek javítania kell, hiszen két vereséggel rajtolt két közvetlen rivális ellen és egyelőre igazából csak James Harden teljesítményével lehetnek elégedettek a csapatnál, ő mindkétszer 30 pont fölé jutott és jól játszott, de kollektíven elmaradtak a Bostontól és végül a Buckstól is. A Spurs ellen, hazai pályán természetesen kötelező a győzelem az együttes számára, főleg úgy, hogy az egyébként is tankoló csapatnak gondolt texasiak back-to-backet játszanak: előző este még Indianában lépett pályára Gregg Popovich alakulata, bár végül 137 pontot dobva nyerni tudott. Fontos hiányzó a Sixersnél nincs, nincs mire várni, ha ezt a meccset sem sikerül megnyerni, akkor már most ideje átgondolni a problémákat annak ellenére, hogy a SAS mérlege eddig jobb... 

 

Indiana Pacers - Detroit Pistons 01:00

Mindkét csapat back-to-backet vív, a Pacers a San Antoniót fogadta, a Pistons pedig a Madison Square Gardenben vendégeskedett előző este és mindkettő vereséget szenvedett. Egyik együttestől sem várhatunk túl sokat ebben a szezonban, de mindkettő mutatott már biztató dolgokat, a Detroit fiataljaiban jobb napjaikon lehet fantázia, a Pacersnél pedig Tyrese Haliburton a stabil pont, de eddig az újonc Bennedict Mathurin is kifejezetten jól mozog, kíváncsian várhatjuk, hogy ő például tudja-e ezt folytatni. Nem ez lesz a játéknap legszínvonalasabb csatája, de a fiatalok miatt érdemes lesz rápillantani. 

 

Orlando Magic - Boston Celtics 01:00

A Boston Miamiban, a Magic pedig Atlantában lépett pályára tegnap és Jayson Tatumék újabb fontos rangadót nyertek meg egy közvetlen rivális ellen, míg az Orlando újabb vereséget szenvedett. A papírforma most is a vendégek sikerét ígéri, a Celtics nyilván teljesen más szint, mint a Magic, de azt azért említsük meg, hogy Paolo Banchero két jó meccsen van túl, előző este Cole Anthony is jól tért vissza és a magas, hosszú játékosokból felépített védekezés sokáig limitálta Trae Youngot és az Atlantát. Ha végig tudnák koncentrálni a 48 percet, akkor okozhatnának kellemetlenséget a Bostonnak is, de a realitás az, hogy Joe Mazzulla jó formában rajtoló legénysége számára ez egy kötelező győzelem. 

 

Miami Heat - Toronto Raptors 02:00

A Miami a Boston elleni hazai rangadóból, a Raptors pedig a brooklyni fellépésből érkezik, és mindkettő vereséget szenvedett, úgyhogy mindketten javítani szeretnének most. Különösen igaz ez a Heatre, amely Erik Spoelstra regnálása során először rajtolt 0-2-vel, és bár az első meccshez képest javult a gárda, de még mindig nem tudta a saját játékát hozni, főleg a cseresor volt elég harmatos. A Raptorsnak persze ezt a problémát nem kell bemutatni, elsőre 90, másodjára 96 pontot dobott a kanadaiak kezdője, a kispad viszont egyelőre teljességgel használhatatlan, úgyhogy náluk a fő kérdés az, hogy ezen sikerül-e változtatni - egy back-to-backet pláne nem lehet öt emberrel lehozni, ha nyerni akarnak, akkor muszáj lesz javulnia a második sornak. 

 

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 02:00

A Ballt és LaVine-t is nélkülöző Chicago a Miamiban aratott győzelem után tegnap Washingtonban lépett pályára, amíg a Cleveland pihentebb: az ohióiak két játéknapot is kihagytak a torontói vereség után. A vendégek fő problémája Darius Garland szemsérülése, de elvileg nincs komoly baja, hivatalosan még az sem zárható ki, hogy ezen a mérkőzésen pályára lépjen és nagy szükségük is lenne rá, mert hiába Donovan Mitchell extra bemutatkozása, támadásban Garland nélkül nem volt túl gördülékeny a gárda a Raptors ellen. A hazaiak a Wizards ellen egyébként már gyengébben játszottak, mint előtte Miamiban, és ki is kaptak, úgyhogy náluk is fontos lenne javítani, de ezen segíthet az, hogy a hírek szerint LaVine végre megkezdheti a szezont, és ott lesz a parketten - főleg a b2b második felén nagy szükség lesz az ő energiájára és playmakingjére DeRozan mellé. 

 

Milwaukee Bucks - Houston Rockets 02:00

Itt kötelező a győzelem a Bucks számára, Giannis Antetokounmpóék az első meccsüket megnyerték Philadelphiában és bár támadásban erősen akadozott a gépezet, de a jó védekezésük elégnek bizonyult a sikerhez - most pedig a back-to-back második felén érkező, és egyébként is jóval alacsonyabban rangsorolt Houstont fogadják otthon. Khris Middleton és Pat Connaughton továbbra sem bevethető, de támadásban így is össze kell szedniük magukat, Jrue Holiday pocsék nyitómeccse nem biztos, hogy még egyszer belefér, főleg hogy a Rockets megszorította a Memphist, elsősorban a ponterős támadógépezetének köszönhetően. Ha a Milwaukee tudja diktálni a játék ritmusát és a Green-Porter Jr. párost tudják limitálni Holidayék, akkor azért otthon, pihentebben nem szabadna kikapniuk. 

 

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 02:30

Itt is nagy a különbség a felek pihentsége között, hiszen a több játékosát is nélkülöző Grizzlies back-to-backet vív a houstoni fellépése után, míg a Dallas két játéknapot pihent azt követően, hogy 22 pontos előnyből vereséget szenvedett a Suns vendégeként. Most otthon, ennyivel frissebben esélyesebbek Luka Doncicék és ezt ki kellene használniuk, főleg hogy a Memphis nem igazán meggyőző: Ja Morant fenomenális és 80 pont felett termelt két meccs alatt, eddig bedobott 8 triplát is, és egyelőre tarthatatlan, de a Brooks-Jackson-Williams trió nélkül akadozik a játék és eddig Desmond Bane is adós a jó produkcióval. A Mavsnél Ntilikina még biztosan nem fog játszani, de Davis Bertans bevethetősége is erősen kérdéses jelenleg. 

 

Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 03:00

Itt a Denver a back-to-backes csapat, Nikola Jokicsék a GSW otthonából térnek haza, hogy fogadják a pihentebb, két napot kihagyó OKC-t, amely elsőre a várakozásokat nagyjából beteljesítő játékkal, tisztes helytállással, Shai Gilgeous-Alexander vezetésével szenvedett vereséget Minnesotában. A Nuggets a kezdeti bénázás után a Warriors ellen már remekelt és nagyon fontos idegenbeli győzelmet aratott, ezzel kicsit helyreállt a rend a csapatnál, de Jokics csuklója nem egészséges és nem biztos, hogy már most túl akarják erőltetni, meglátjuk, hogy mennyire lesznek aktívak most a hazaiak. Az esélyesek persze mindenképpen ők, Jamal Murray a kihagyott GSW-meccs után ezúttal újra ott lehet a parketten, így ő pihenten tud hozzátenni, de érdekes lesz látni, hogy a kollektíven frissebb Thunder mennyire tud érvényesülni, rohanni, és fizikális játékkal borsot törni ellenfele orra alá. 

 

Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 04:00

Mindkét csapatnak ez lesz a második meccse, a Kings a Portland elleni vereséggel rajtolt, míg a Clippers a Lakers elleni városi rangadó megnyerésével adta meg a szezonja alaphangját. Egyik fél sem back-to-backes, mindkettő pihenhetett, de természetesen a LAC az esélyesebb: ugyan elsőre még nem volt tökéletes a játék, a szerepeket, a rotációt kicsit még le kell tisztázni a mély kerettel kapcsolatban, de Kawhi Leonard és John Wall is jól tért vissza, nagy gondjaik nem voltak. A Sacramento viszont elég rosszul nézett ki legutóbb, amin most annyi változtathat, hogy Keegan Murray megkezdheti a karrierjét, és ezen az estén vele már erősebb lesz a hazaiak kerete.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus