Eldőlhet a keleti első hely - Bostonba látogat a Cavs

Jön a csúcsrangadó a keleti első helyért - Memphisben írhat történelmet Westbrook - pihentet a GSW - pályán a Spurs és a Rockets is.

Charlotte Hornets – Miami Heat 01:00

Fontos meccs mindkét fél számára, a Hornets az előző esti vereséggel ismét nehezebb helyzetbe hozta magát, de most közvetlen rivális ellen javíthat otthon. A Heat ugyan előrébb van, és ha nyer, akkor ismét playoff-helyre kapaszkodik fel, de jelenleg sokkal jobb passzban van a Charlotte, Walkerék jóval nagyobb tűzerővel rendelkeznek, sokkal több fegyverük van, ráadásul a hazai pálya is őket segíti - a back-to-back okozhat nekik problémákat, ebben bízhatnak a vendégek. Dragic-ék számára is kulcs lehet a tripladobás, ha ülnek Johnsonék hármasai, akkor a rájuk jellemző kőkemény, fizikális védekezéssel lehet keresnivalójuk - ha viszont a pálya egyik oldalán nem teljesül valamelyik feltétel, akkor még fáradtabban is a Charlotte felé billen a mérleg nyelve.

Detroit Pistons – Toronto Raptors 01:30

Itt már csak a Raptors számára van tét, ugyan hivatalosan még bejuthat a rájátszásba a Pistons, a valóságban erre már csak matematikai esély van - ellenben a Toronto a harmadik helyért küzd a Washingtonnal. DeRozanék ráadásul előző este kikaptak Indianában, így van min javítaniuk, elöl-hátul alulmúlták magukat George-ék ellen, igaz, a Detroit minden tekintetben gyengébb jelenleg - az utóbbi tíz meccsükből nyolcat elveszítettek Drummondék. Kérdés azért, hogy DeRozan mire megy Caldwell-Pope ellen, neki továbbra is rengeteg feladata van, és ha ő nem tud érvényesülni, az egész csapat kategóriákkal gyengébb - márpedig KCP képes lehet limitálni őt, itt nyerhet a Reggie Jacksont továbbra is nélkülöző Pistons.

Memphis Grizzlies – Oklahoma City Thunder 02:00

A két csapat a hatodik helyért feszül egymásnak hetek óta, de most már 2,5 meccs köztük a különbség, még ha nyer is a Memphis, ez az OKC kezében van innentől. Mindkét csapat back-to-backet játszik, de amíg a Thunder egy könnyed, egy félidő alatt lerendezett győzelemből, addig a Grizzlies egy kőkemény, hosszabbításos vereségből érkezik, ahol ráadásul Mike Conley-t is elvesztette - ha ő és Tony Allen sem tudja vállalni a játékot, akkor nem sok esélye lesz a gárdának. Támadásban mindenképpen előrébb tart a Thunder, de itt azért elsősorban nem a végeredmény lesz a fő attrakció: egy újabb, sorozatban nyolcadik tripla-duplával Russell Westbrook megdöntheti Oscar Robertson NBA-csúcsát, és bevéshet egy jelentős érvet a neve mellé az MVP-versenyben.

Houston Rockets – Denver Nuggets 02:00

James Harden pihent legutóbb, de csapata megoldotta nélküle is a feladatot Phoenixben, most viszont komolyabb ellenfél érkezik: a playoffért hajrázó Denver. A vendégek back-to-backet játszanak egy kemény, Pelicans elleni idegenbeli győzelem másnapján, de megérezték a vérszagot a Portland botlásai miatt, így biztos, hogy nagyon harapni fognak. Kérdés, hogy Harden játszik-e, és az is kérdés, hogy a Rockets mennyire feszül meg ezen az estén, hiszen a denveri támadógépezetet nem egyszerű megfogni, de még túldobni sem. Otthon, pihentebben azért ők az esélyesebbek, ha játszik Harden, de a motivált Nuggets valóban az életéért küzd - ha kikapnak Jokicsék, azzal ismét jóval messzebb kerülnek a céljuktól.

Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 02:00

Ez lesz a játéknap csúcsrangadója, hiszen a keleti első hely a tét - ugyan ezen felül mindkét csapat játszik még négy meccset, tehát nem dől el ezen az estén, a konkrét mérlegre gyakorolt befolyáson felül presztízsértéke is van az összecsapásnak. Ugyan LeBron James azt nyilatkozta, hogy őt aztán egy alapszakasz-meccs sem érdekli, de itt azért mégis domborítania kéne a bajnoknak, méghozzá egy back-to-back második felén, idegenben. A felek azonos mérleggel állnak, legutóbbi találkozásukat a Celtics nyerte ebben a csarnokban, előtte kétszer győzött Clevelandben a Cavs, de mindhárom elég szoros összecsapás volt. A Celtics pihentebb, a 28-10-es hazai mérleg is imponáló (a Cavs idegenben 19-19), jó formában is vannak Thomasék, de számukra is nagy a presztízs az első kiemelés mellett - bizonyítaniuk kell, hogy "tétmeccsen" is képesek legyőzni a címvédőt. 

San Antonio Spurs – Los Angeles Lakers 02:30

Itt egyértelműek az erőviszonyok, nem lehet kérdés a Spurs győzelme alapesetben, csak akkor, ha Popovich pihenteti játékosait - egy hosszabbításos back-to-back tét nélküli második felén nem biztos, hogy meg kell szakítania Leonardékat. A Lakersnek azért voltak jó meccsei és győzelmei is mostanában, de Nick Young kiszállt, Brandon Ingram sem 100%-os, és idegenben jóval kevésbé veszélyes a gárda - legutóbb a Memphis elleni bravúr is otthon született. Kérdés, hogy milyen kerettel áll fel a texasi együttes, és hogy mennyire ülnek majd Russellék kinti dobásai, de természetesen komoly bravúr lenne a vendégek esetleges győzelme.

Phoenix Suns – Golden State Warriors 04:00

Itt is hasonló a helyzet, mint a Spurs esetében, azzal a különbséggel, hogy a ligaelső idegenben lép pályára, és előző este nem kényszerültek hosszabbításra. Steve Kerr már bejelentette, hogy pihenteti Greent és Iguodalát is, ők nem lesznek ott a parketten, de a remek formában lévő Splash Brothers igen, igaz, a két említett nélkül a védekezés azért erősen kérdéses lesz. A Suns viszont jelenleg a liga talán leggyengébb csapata, ezt a zsinórban elszenvedett 12 vereség is mutatja, de otthon azért egy-két extra egyéni teljesítménnyel és a GSW lazább védekezésével okozatnak meglepetést - de tényleg meglepetés lenne, ha megszorítaniák Curry-éket, hiszen jóval gyengébb csapatoktól is rendszeresen 120 pont felett kapnak...

Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks 04:30

A Dallas back-to-backet játszik, és ki is kapott előző este, Curry, Matthews és Nowitzki sem játszott, jó eséllyel most sem fognak, vagy ha igen, akkor sem erőlteti őket igazán Carlisle, ezt bizonyította előző este is. A Clippers viszont otthon mindenképpen nyerni akar, hiszen továbbra is ott van a Jazz sarkában, és ha nyer, akkor a győzelmek számát tekintve megint utoléri riválisát Doc Rivers alakulata - ez egyáltalán nem mindegy, hiszen egymással találkoznak majd a rájátszásban, és a pályaelőny a tét. A motiváció, a minőség és a hazai pálya is Paulék mellett szól, az utóbbi meccseken a támadójátékuk is nagyon egyben volt, míg a Mavsnél a meghatározó játékosok közül többen is hiányoznak - nagy blama lenne, ha ezt a meccset nem hozná a LAC, igaz, volt már náluk példa hasonlóra, legutóbb másfél hete...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus