Elkerülné a további mélyrepülést a Pelicans

Két mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA-ben, a Zion Williamson nélkül felálló New Orleans a Spurs ellen szeretné elkerülni a zuhanást, míg a legutóbb hosszú idő után győzni tudó Wizards Utah-ba látogat. Mutatjuk a játéknap programját.

New Orleans Pelicans – San Antonio Spurs 02:00 (Sport 1)

Itt az esélyek egyértelműek, a Pelicans kötelező győzelem előtt áll, a gyenge formából való kilábalásra a Spursnél jobb alanyt aligha kaphatna most ehhez Willie Green csapata. A hazaiak idén eddig nem tapasztalt gödörben vannak, alig két héttel ezelőtt még egy hétmeccses győzelmi sorozattal vezették Nyugatot, azóta viszont zsinórban négyszer kaptak ki (köztük kétszer egymás után az egyre gyengébb formában lévő Utah-tól is) és visszacsúsztak a konferencia harmadik helyére. A Brandon Ingram személyében a második legjobb pontszerzőjét nélkülöző Pels ráadásul most Zion Williamson nélkül kell, hogy győzni tudjon, a sztár a napokban az egészségügyi protokoll alá került, de Larry Nance Jr. játéka is csak kérdéses. Mostani ellenfelüket viszont így is verniük kellene, bár a Spurs jelenleg nem fut rossz formát – ötből három meccsét is meg tudta nyerni – de továbbra is a Houstonnal vetélkedik a nyugati utolsó helyért. Az elmúlt meccseken már Jakob Poeltl és Romeo Langford is visszatérhetett a pályára, ők ma is minden bizonnyal bevethetők lesznek, Keldon Johnson játéka viszont kétséges. A Pelicansnek a papírforma alapján még akkor is be kellene húznia ezt a találkozót, ha három legjobb játékosából kettő is hiányozni fog, hatalmas blama lenne, ha hazai pályán, a San Antonio ellen is vereséget szenvedne az otthon egyébként eddig remekül teljesítő New Orleans.

 

Utah Jazz – Washington Wizards 03:00

Az esélyek alapvetően még akkor is a hazaiak mellett szólnak, ha az elmúlt időszakban nem mutatnak kimagasló formát, de a Wizards most a liga egyik, ha nem a legrosszabb formában lévő csapata. A Utah az elmúlt tíz mérkőzésének felét tudta megnyerni, legutóbbi öt találkozójából pedig hármat is behúzott, különösen nagy győzelmeknek számítottak a Pelicans elleni back-to-back sikereik. A vendégek a legutóbbi tizenöt meccsükből csak kettőt húztak be, az elmúlt találkozójukon viszont tíz egymást követő vereség után végre megtörték a liga eddigi leghosszabb negatív szériáját és győzni tudtak a Suns ellen – az igazsághoz hozzátartozik, hogy azon a meccsen a Phoenix Devin Booker nélkül, back-to-back lépett pályára. Az előző találkozót betegség miatt kihagyó Kristaps Porzingis játéka továbbra is kérdéses, Delon Wright azonban ma is biztos hiányzó lesz. Hosszú idő után viszont visszakapták Rui Hachimurát, az ő jelenléte a padról beszállva sokat jelenthet nekik hosszú távon. A hazaiaknál Kelly Olynyk bokasérüléssel bajlódik, rá ma sem számíthat Will Hardy vezetőedző, míg az előző meccseken szintén távol maradó Collin Sexton játéka még ma is kérdéses. A két csapat első találkozója az akkor még jobb színben lévő Wizards győzelmével ért véget, most azonban a papírforma talán a támadásban negyedik Jazz győzelmét jelentené. A védekezéssel mindkét fél hadilábon áll és csak a liga alsó harmadában helyezkedik el, így akár egy pontokban gazdag mérkőzésre és kiélezett végjátékra is számíthatunk. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus