Elűzné a chicagói mumust a bukdácsoló Cleveland

Idén 3-0-ra vezet a Bulls a Cavs ellen, jön a negyedik menet a Sport1-en - a Houstont fogadja a remeklő Portland - pályán a Clippers is.

Detroit Pistons – Brooklyn Nets 01:30

A Pistons a Heat elleni vereséggel még mélyebbre ásta magát, de veszve még nincs a rájátszás, hiszen a nyolcadik hely belátható távolságon belül van – csak éppen a hetek óta mutatott borzalmas játék nem ad okot túl nagy bizakodásra. Most a Nets ellen sem számíthatnak könnyű meccsre Drummondék, a kerékkötőnek kikiáltott Reggie Jackson nélkül sem javult a helyzet, míg a vendégek teher nélkül, könnyedén, lendületesen kosárlabdáznak egy ideje, és mióta védekezésben is vállalhatóak, az eredményeket is hozzák. Fontos lesz, hogy Drummond és Lopez mire megy egymással a palánk alatt, illetve hogy a Nets tartja-e ezt a formát hátul, de alapvetően persze jobb csapat a Pistons – kérdés, hogy milyen mentalitással, fegyelemmel lép pályára. Ha azt mutatják Harrisék, amit eddig, akkor bármi lehet, ha összeszedik magukat, akkor otthon természetesen esélyesebbek.

Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers 02:00 (Sport1 - ÉLŐ)

Érdekes és fontos meccs lesz, hiszen mindkét együttesnek nagy szüksége lenne a sikerre – a Bullsnak utol kell érnie a Miamit és az Indianát, a Cavsnek pedig a Bostonnal szemben kell csatát nyernie az első helyért. Érdekesség, hogy idén mindhárom egymás elleni meccsüket a Chicago nyerte, amit illik komolyan venni, főleg úgy, hogy most is Butlerék lesznek otthon, ráadásul Wade kiesése óta azért a játékuk is egészen pofás. A Cavs ellenben továbbra is nagyon mély gödörben van, sem védekezésben, sem támadásban nem állnak a helyzet magaslatán, Korver és Shumpert is sérült, bár természetesen így is övék a jobb keret – kérdés, hogy fejben mennyire szedik magukat össze. Butler és James csatája érdekesnek ígérkezik egyébként, de most csapatszinten kell sokkal feljebb kapcsolnia a bajnoknak, ha nem akar újra megégni – márciusban finoman szóval sem sikerek övezték az útjukat.

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Lakers 02:00

Két gyenge csapat tét nélküli meccse lesz ez, bár a Wolves és a Lakers is mutatott biztató dolgokat – a Minny legutóbb nyert Indianában, a LAL pedig a fiatalok révén javult játékban. A felek szűk egy hete találkoztak Los Angelesben, akkor hosszabbítás után nyert a Lakers, most hazai pályán azért inkább a Minnesota az esélyesebb – túl nagy színvonalra ne számítsunk, egyik csapat sem az a szint jelenleg. A Wolves azért jobb, főleg otthon, ha megkeményítik akaratukat Rubióék, de egy jó dobóformával a vendégeknek is lehet keresnivalójuk.

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers 04:00

A Clippers back-to-backet játszik, előző este a Wizards ellen nyertek meg pontzáporos rangadót Paulék, és most is sok kosárra számíthatunk, hiszen ha valamihez ért a Suns, akkor az a dobás. Ezzel együtt kötelező a siker a vendégek számára, hiszen egy újabb blamával utolérheti őket a Thunder, és elveszíthetik az ötödik helyüket is, de a zsinórban kilenc vereségből érkező Phoenix ellen erre azért kicsi az esély – ha mégis elbukik a Rivers-legénység, az óriási meglepetés lesz. A hazaiaknál sok a hiányzó, kérdéses Devin Booker játéka is, ők most nagyon más szintet képviselnek, mint a Clippers.

Portland Trail Blazers – Houston Rockets 04:30

Érdekes meccs lehet, a Portland nagyon jó formában van, legutóbb megnyerte a kulcsmeccset a Denver ellen és átvette a nyugati nyolcadik helyet, a Lillard-McCollum-Nurkic trió remekül működik, és zsinórban négy győzelem után érkeznek. A Houstonnak viszont sok motivációja nem maradt, biztosan a harmadik helyről kezdi meg a rájátszást, Ryan Anderson sérült, és James Harden sem egészséges, kérdés, hogy utóbbi játszik-e – ő nem akar pihenni, de talán jobb lenne, ha kapna egy kis időt regenerálódni. Ha játszik, akkor azért a Rockets alapvetően jobb csapat, de a Blazers olyan lendületben van és annyira motivált, hogy nem lenne meglepő egy hazai győzelem – az biztos, hogy sok pontot várhatunk, mindkét együttes nagyon szeret ágyúzni. Egyébként a portlandi hátvédsor védekezése azért megérne egy misét, ők továbbra sem állnak össze úgy, ahogy kellene, ez pedig akár a meccsbe is kerülhet, ha felpörög a Houston – igaz, a texasiak másnap már az Oracle-ben próbálnak meg visszavágni a Golden State-nek.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus