Este 7-től Nuggets-Heat a Sport TV-n, utána Thunder-Jazz

A Pacersszel találkozik a Philly, a Torontóval meccsel a Lakers, de lesz egy Clippers-Pelicans is.

Denver Nuggets - Miami Heat 19:00 (Sport 1)

Mindkét együttes most kezdi újra a szezont és egyébként mindkettőnél nagy volt a különbség a hazai és az idegenbeli forma között, meglátjuk, hogy melyikük érzi magát jobban otthon Orlandóban. A Nuggetsnél elvileg vannak kérdéses állapotú játékosok, Jamal Murray, Gary Harris és Will Barton is ilyen, Murray például legutóbb már kifejezetten jól játszott, viszont a legfrissebb hírek szerint Harrisre és Bartonra most nem számíthatnak - a Heatnél nincs ilyen jellegű probléma, elvileg mindenki bevethető. Érdekes csatát hozhat majd Nikola Jokics és Bam Adebayo párharca, kíváncsian várjuk, hogy a Miami shooterei milyen napot fognak ki, illetve hogy a Denvernél Bol Bol mit mutat majd - mindkét fél a kiemelésekért küzd, úgyhogy mindkettejük számára van tét.

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 21:30

Ez nyugati rangadó lesz, hiszen ott elég sűrű a mezőny és ebben az összevetésben például jelenleg csak másfél meccsel áll jobban a Jazz, úgyhogy a Thunder esetleges győzelme szinte kiegyenlítené a csatát. A Bogdanovicot nélkülöző Utah játszott már egy meccset, azt nem feltétlenül remekelve, de azért meg tudta nyerni a New Orleans ellen, most viszont azért valószínűleg nehezebb dolga lesz - az OKC-nél mondjuk Chris Paul visszafogott volt a scrimmage alatt, de a tétmeccsek érkeztével alighanem ő is fel fog pörögni. Amúgy jó csapat a Thunder és mindene adott ahhoz, hogy nyerjen, ha Paulék Shai Gilgeous-Alexanderrel limitálják a Mitchell-Conley kettőst, Steven Adams pedig tartja a lépést Rudy Gobert-rel, akkor benne lehet a győzelmük - elvileg Andre Roberson is játszhat náluk, úgyhogy nincsenek különösebb gondjaik.

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 00:00

Mindkét csapatot láttuk már egyszer az újraindítás óta és mindkettő vereséget szenvedett - a Clippers a Lakerstől, a Pelicans pedig a Jazztől kapott ki kiélezett mérkőzésen. Most azért inkább a Los Angeles lehet az esélyes, de ehhez a Leonard-George páros körül pontosabban kell dolgoznia a csapatnak, míg a New Orleansnál az lehet a kérdés, hogy mennyit játszik Zion Williamson - legutóbb csak tizenöt percet engedélyeztek neki és könnyen lehet, hogy még most sem kap lényegesen többet. Ezzel együtt azért ha az Ingram-Ball-Holiday páros feljebb kapcsol, akkor lehet keresnivalójuk, de a Clippers is pont ezeken a posztokon erős, így érdekes csatára számíthatunk - Lou Williams és Montrezl Harrell továbbra sem játszhat náluk.

Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 01:00

Mindkét együttes most kezdi újra a szezont, ráadásul közvetlen riválisokként, hiszen a tabellán egyforma mérleggel állnak a keleti ötödik-hatodik helyen. A Pacersnél Sabonis és Bitadze biztosan nincs, de a baj az, hogy Oladipo játéka sem biztos, sőt, Brogdoné sem, főleg utóbbi lenne nagyon érzékeny veszteség még pluszban. A Philly oldalán Joel Embiid bajlódott sérüléssel a scrimmage második felében, de most nincs ott a sérültlistán, úgyhogy elvileg játszani fog, érdekes csatát vívhat majd Myles Turnerrel - ahogy egyébként azt is érdemes lesz figyelni, hogy mennyit használják azt a szerkezetet, amelyben Ben Simmons ténylegesen négyest játszik. Van tétje a meccsnek és főleg a Sixersnek vannak nagy tervei, úgyhogy bizonyítania kell - idegenben egészen pocsék volt eddig, meglátjuk, hogy ez most mennyire lesz idegen Harriséknek...

Toronto Raptors - Los Angeles Lakers 02:30

A Lakers bemutatkozott már, nem játszott igazán jól a Clippers ellen, de nyerni tudott, kérdés, hogy javul-e a játék a Torontóval szemben - a kanadaiak most debütálnak az újraindítás során, érdeklődve várhatjuk, hogy mire lesznek képesek. Az esetükben adott a keret, most már elvileg Gasol sem kap majd pihenőt, hiszen tétre megy a dolog, egészségesen pedig ez továbbra is egy nagyon erős csapat, meglátjuk, hogy Anthony Davis mennyire tud ficánkolni Gasol, Siakam és Ibaka ellen, egyúttal az is kérdés, hogy hogyan fogják meg LeBron Jamest. Két kiváló csapatról beszélünk, úgyhogy komoly rangadónak ígérkezik a meccs, az más kérdés, hogy a Lakers számára olyan veszettül nagy tét nincs - ahogy egyébként a Toronto számára sem, ha nem történik óriási fordulat, akkor keleti másodikként kezdheti meg a rájátszást.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus