Este Clippers-Bulls a Sport TV-n, hajnalban Cavs-Rockets rangadó

Nézzük, hogy mit várhatunk az NBA következő játéknapjától. 

 

Los Angeles Clippers - Chicago Bulls 21:30 (TV: Sport 2 - ÉLŐ)

A Clippersnél a hírek szerint debütálhatnak az új arcok, Avery Bradley, Tobias Harris és Boban Marjanovics is, meglátjuk, hogy mennyit tudnak hozzátenni, nélkülük legutóbb kikapott a társaság a Portlandtől - most otthon velük kiegészülve (feltétezve, hogy nem lesznek húzóemberek elsőre) mindenképpen esélyesek a zuhanó Bullsszal szemben. A vendégeknél Nikola Mirotic már nincs, Kris Dunn továbbra sem játszhat, Lauri Markkanen személyes okok miatt éppen nincs is a csapattal, összességében pedig zsinórban ötször kaptak ki, nehéz helyzetben vannak. Ennek megfelelően kötelező lenne a győzelem a playofftól mindössze egyetlen meccsre lévő Clippers számára, meglátjuk, hogy tudják-e érvényesíteni a papírformát Lou Williamsék.

Detroit Pistons - Miami Heat 01:00

Borzasztó fontos ez a meccs mindkét gárdának, de a favorit egyértelműen a Pistons, hiszen a Heat egy idegenbeli széria végén jár, ráadásul back-to-backet játszik, miután előző este nagyon harcolt Philadelphiában - ráadásul Hassan Whiteside kidőlt, az ő játéka erősen kérdéses most. Nélküle azért érdekes lesz, hogy Adebayóék mihez kezdenek Andre Drummonddal. illetve a már bemutatkozó Blake Griffinnel, aki rögtön kiváló teljesítménnyel debütált, igaz, a csapatjátékot kicsit megkötötte, hogy egyelőre kevés figurát ismer. A floridaiak védekezése alapesetben képes lehet idegenben is meccset nyerni, ha érkezik mondjuk két jó egyéni teljesítmény támadásban, de meglehetősen fáradt a társaság, a Pistonst pedig tüzeli a Griffin-csere és az is, hogy zsinórban két meccset nyert - még másfélre van a playofftól, a Heat pedig egy vereséggel két nap alatt három helyet bukhat a tabellán.

Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 01:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, de fordított élmény után: a remek formában lévő Pacersnek megtört a győzelmi szériája, míg a Philly három vereség után nyert, igaz, ezúttal is leadta 28 pontos előnyét. A tervek szerint a back-to-back ellenére játszani fog Joel Embiid, de ezt egyszer már belengették a klubnál, majd az utolsó pillanatban mégis kiültették, meglátjuk, hogy tényleg ott lesz-e, mindenesetre nagy szükségük lenne az ő palánk alatti játékára, mert a Turner-Young-Sabonis trió révén a Pacers nagyon erős magas posztokon is. Egyik alakulatnak sem a védekezés az erőssége, de ebben is van némi ellentét, mert összességében inkább az Indiana volt jobb ebben, előző este mégis kapott 133 pontot - persze ehhez Redickéktől nagyon kellenének a triplák is, amikben szintén nem túl erősek. Érdekes meccs lehet, csak Luwawu-Cabarrot sérült, elvileg mindenki más bevethető mindkét oldalon. 

Orlando Magic - Washington Wizards 01:00

Nagyon elkapta a fonalat a Wizards, John Wall nélkül kiegyensúlyozott és eredményes támadójátékot produkálnak Bradley Bealék, nyertek zsinórban három meccset, és Orlandóba is jó esélyekkel érkeznek meg, ha meg tudják őrizni ezt a lendületet. A Magic három vereség után legutóbb 22 pontot vert a Lakersre, és azóta volt két pihenőnapja is, lehet, hogy most már Aaron Gordon is visszatérhet, de ez egyelőre nem biztos, továbbra sincs 100%-os állapotban. A vendégeknek természetesen fontosabb a siker, ők már felléptek a keleti negyedik helyre, alig másfél meccsel a Cavs mögött, jó formában is vannak, az Orlando pedig azért túl sok olyat nem mutatott eddig, amely miatt esélyesként kezelnénk - viszont Paytonék vannak otthon és pihentebbek is, ez szól mellettük.

Cleveland Cavaliers - Houston Rockets 02:30

Ez lesz a játéknap rangadója, ahol a Cleveland bizonyíthatja, hogy túl van a pokol bugyrain, és elindult felfelé - ehhez nyernie kell hazai pályán a liga második legjobb mérlegével rendelkező Houstonnal szemben. A vendégeknél Ariza és Gordon is sérült, sőt, Chris Paul sem teljesen egészséges, James Harden viszont egyértelműen MVP-formában van, míg a hazaiaknál Kevin Love dőlt ki, nélküle kell megoldaniuk ezt a feladatot. LeBron Jamesék az előző négy meccsükből hármat megnyertek, de az egy vereség nem volt szép, meglátjuk, hogy a sokszor kész átjáróháznak bizonyuló védekezést sikerül-e összerakniuk - legutóbb a Miamit szépen lelimitálták, de a Rockets azért más tészta. 

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 03:00

Itt egyértelmű favorit a Minnesota annak ellenére, hogy a Pelicans előző este végre rátalált a Cousins nélküli eredményes játékra, és győzni tudott Oklahoma Cityben, hiszen így egyrészt back-to-backet játszik a társaság, másrészt a Wolves zsinórban tizenegy hazai győzelemnél jár, a gyenge idegenbeli forma miatt pedig muszáj is hoznia ezeket a meccseket. Meglepő lenne, ha két nap alatt másodszor is olyan támadójátékot hozna a Pels, mint a Thunder ellen, ahogy az is, ha Anthony Davis megint olyan formát mutatna, ráadásul a Wolves védekezése otthon jóval keményebb, mint a Roberson nélküli OKC-é volt előző este. A vendégeknél plusz jelenthet, hogy a hírek szerint bemutatkozhat a csapatban Nikola Mirotic, de az azért persze kérdéses, hogy elsőre mennyit tud hozzátenni a játékhoz. 

San Antonio Spurs - Utah Jazz 03:00

Ez is jó meccs lehet, mert amilyen formában van most a Jazz, bárhol képes lehet bármire, beleértve San Antoniót is - ha nem back-to-backet játszanának a vendégek, akkor még jobb esélyeik lehetnének, így azért továbbra is bravúr lenne egy esetleges győzelem. A kétszer egymás után szerzett 129 pont viszont figyelmeztető jel a Spursre nézve, a hazaiak támadásban borzasztó harmatosan igazából az egész szezonban, ha nem tudnak ezen javítani, akkor még a fáradtabb Utah ellen is érheti őket meglepetés. 

Denver Nuggets - Golden State Warriors 03:00

Itt a Warriors játszik back-to-backet, előző este Sacramentóban nyert a gárda, így érkezik meg Denverbe és néz farkasszemet azzal a Nuggetsszel, amelytől egyszer otthon már kikapott idén - igaz, kétszer le is győzte az eddigiek során. Kérdés, hogy mindenki egészséges-e, a back-to-back is ronthat a helyzeten, Livingston, Iguodala és West játéka sem biztos, a pihentebb Nuggets jobb helyzetben van, de Jokicsék zsinórban negyedik rangadójukat vívják meg, azért ez sem egyszerű feladat. Legutóbb megverték az OKC-t, és otthon most is jó esélyeik lehetnek, ha a Warriors tompább lesz, Harrisék fő fegyverei pedig sülni fognak - nyomás inkább rajtuk van, a GSW így is simán vezeti a ligát.

Sacramento Kings - Dallas Mavericks 04:30

Mindkét oldalon a támadójátékkal van gond általában, de a Kings mostanában többször is át tudta ezt hidalni, az előző öt meccsből hármat is megnyert, mindhármat idegenben, és csak San Antonióban, illetve előző este a Golden State ellen kapott ki. A back-to-back miatt viszont mindenképpen fáradtabbak lehetnek Foxék, meglátjuk, hogy van-e bennük elég energia, mert ha igen, akkor inkább ők az esélyesek - a Mavs elég mélyen van, kilencből nyolc meccset veszített, és most már jó ideje a kilencven dobott pontot sem éri el, nem hogy a százat. Ha nem tudnak elöl jelentősen feljebb kapcsolni Nowitzkiék, akkor most sem fognak nyerni, hiába védekeznek vállalhatóan és figyelnek az eladott labdákra, ez így kevés - érdekes lehet egyébként a két újonc irányító, Fox és Smith csatája. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus