Este Dallas-New Orleans a Sport TV-n

A nagycsapatok közül a Sixers, a Rockets, a Jazz és a Pacers is pályára lép, mutatjuk, hogy mire számíthatunk.

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 20:00 (20:30-tól Sport 2)

A többiek hibáit is kihasználva jelenleg nyugati másodikként várhatja ezt a mérkőzést a Dallas, otthon pedig abszolút favoritként fogadhatja a szenvedő Pelicanst. A felek négy napja New Orleansban találkoztak, akkor 21 ponttal nyert a Mavs és reálisan nézve most is ez a papírforma, Luka Doncic gyengébb napját is elbírták legutóbb, nagyon egyben van a gárda és bár a Pels képes jó támadójátékra, de ez a Dallas ellen pont kevés, hiszen Porzingisék ebben továbbra is ligaelsők, ez a fő erejük nekik is - csak ők védekezésben is képesek felpörögni, ha kell. A vendégek zsinórban hét vereség után, 2-8-as idegenbeli mérleggel érkeznek meg erre a találkozóra, úgyhogy bár előzetesen sok pontra és sok szép jelenetre számíthatunk, komoly meglepetést jelentene, ha nem a Dallas húzná be az összecsapást.

Philadephia 76ers - Cleveland Cavaliers 01:30

A Cavaliers back-to-back lép pályára és egyébként is elég rossz formában van, 12-ből 11-szer kikapott, a hírek szerint házon belül nincs is minden rendben, úgyhogy nem kérdés, hogy kötelező a győzelem a Sixers számára. Ez igazából egyébként sem lehetne kérdés, a Philly legutóbb megint csúnyán megégett idegenben és jelen állás szerint csak addig marad ott a keleti élmezőnyben, amíg otthon úgy szerepel, ahogy eddig: jelenleg 10-0-ra áll saját pályáján, most nem törheti meg ezt a szériát. Egy dolog nehezítheti Al Horfordék dolgát, mégpedig Joel Embiid sérülése, aki biztosan nem fog most játszani és mivel Josh Richardson továbbra sem bevethető, így két kezdő is hiányozni fog az egyébként is rövid rotációból - ezzel együtt ha nem nyernek a fáradtabb, erősen alsóházi Cavs ellen, az óriási blama lesz.

New York Knicks - Indiana Pacers 01:30

A Pacers back-to-backet játszik a detroiti vereség után, kérdés, hogy mennyire amortizálta le őket a rendkívül fizikális Pistons, hiszen ott a vereségük fő oka a lepattanózás és a palánk alatti csata elvesztése volt, az pedig tud fizikai nyomokat hagyni a játékosokon. Ez lehet a meccs kulcsa, mert a játékerőt tekintve nem kérdés, hogy sokkal jobb az Indy, a Knicks ráadásul pocsék formában is van, zsinórban nyolc vereséget szenvedett és az utóbbi mérkőzéseken vállalhatatlan produkciókat nyújtott. Nagy kérdés, hogy Dave Fizdale kirúgására hogyan reagálnak a játékosok, az ilyen dolgok egy-egy meccsre sokszor szoktak jól elsülni, ha most 101%-on pörögnek a fáradt, leharcolt Pacers ellen, akkor benne lehet a meccsben a bravúr - egyébként az erőviszonyok viszont egyértelműek. 

Houston Rockets - Phoenix Suns 02:00

Rendkívül értékes győzelmet aratott legutóbb Torontóban a Houston, most viszont ezt egy hazai sikerrel szeretné kiegészíteni a társaság, főleg úgy, hogy a jelenlegi Suns ellen ez tulajdonképpen kötelező feladat a texasiak számára. James Hardent egymás után kétszer nagyjából évek óta nem fogták meg az alapszakaszban, most is számíthatunk arra, hogy a Raptors elleni visszafogottabb estéje után feljebb kapcsol és ha a Suns nem talál ki valamit, akkor elég egyértelmű a helyzet - jó, nem fognak mindig úgy dobni Ben McLemore-ék, mint legutóbb, de otthon akkor is nekik áll a zászló. A vendégeknél Aron Baynes elvileg még most sem játszhat, nélküle kellene megoldaniuk a helyzetet, de az utóbbi időben annyira elvesztették a fonalat, hogy most komoly meglepetés lenne, ha mondjuk egy Booker-parádéval, vagy valamivel el tudnák vinni a győzelmet. 

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 04:00

Idén eddig 1-1-re állnak egymással a felek, mindkét meccset Memphisben játszották, most Salt Lake Cityben viszont kutyakötelessége lenne nyernie a Jazznek - gyenge formában van a gárda, szörnyű idegenbeli túrát zárt, majd otthon óriási pofont kapott a Lakerstől, ideje lenne javítania. Mike Conley játéka kérdéses, legutóbb nem tudott pályára lépni, de azóta valamelyest javult az állapota, míg a vendégeknél Ja Morant és Brandon Clarke biztosan, Kyle Anderson valószínűleg, Dillin Brooks pedig lehet, hogy hiányozni fog - ők sincsenek egyébként jó formában, úgyhogy a Utah nem teheti meg azt, hogy otthon elront egy ilyen mérkőzést.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus