Este Knicks-Bucks a Sport TV-n, hajnalban Pistons-Warriors

Minnesotába látogat a Boston, a Bullst is lesöpörné a Rockets, kötelező előtt a Raptors - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a soron következő NBA-játéknap előtt.

New York Knicks - Milwaukee Bucks 23:00 (Sport 1)

Érdekes meccs lehet, mert bár papíron nagy különbség van a csapatok között, a Knickset leírni hiba lenne, főleg otthon: Enes Kanterék sorozatban három jó csapatot megvertek, mielőtt szűken kikaptak Detroitban és annak másnapján, fáradtan esélytelenek voltak Philadelphiában, ha visszataláltak a három siker idején mutatott védekezésükhöz, akkor bármire képesek lehetnek. A Milwaukee hiába áll ligaszinten a második helyen, utoljára november 21-én volt meggyőző a csapat, azóta 2-2 győzelem és vereség a mérleg és egyébként is a remek rajt óta nagyon ingazodik a teljesítmény, fejben mintha nem lennének 100%-osak - ráadásul idegenben csak 4-4-re állnak, ezt is érdemes megjegyezni. Nyilván jobb csapat a Bucks és vendégként is esélyes, de nagyon oda kell tenniük magukat, különben ismét belefuthatnak egy pofonba.

Detroit Pistons - Golden State Warriors 1:00

Ez lesz a játéknap rangadója, főleg úgy, hogy Steph Curry visszatérhet a Warriorsnál - a kétszeres MVP 11 kihagyott meccs után léphet újra pályára hajnalban és ő azért ilyenkor "fel szokta robbantani" az arénát, általában csúcsformában tér vissza. Hogy ez milyen hatással lesz a csapatára, az más kérdés, Kevin Durant földöntúli meccseket hozott mostanában és nyertek is gyorsan hármat, mielőtt hosszabbításban kikaptak Torontóban, KD most kicsit hátrébb szorulhat, de Curry játékára, tűzerejére, könnyedségére akkor is hatalmas szükségük van. A Pistons viszont a liga egyik legjobb formában lévő csapata, tízből nyolcat és zsinórban négyet nyert, otthon 8-3-ra áll, a matchupokat tekintve is érdekes lehet a Griffin-Drummond páros a Draymond Green nélküli vendégeknek, úgyhogy lesz mit nézni. Azt azért tegyük hozzá, hogy a Detroit back-to-backet játszik, bár a Bulls ellen azért nem kellett megszakadni előző este.

Washington Wizards - Brooklyn Nets 1:00

Két csalódott csapat találkozik és itt az a kérdés, hogy ki tudja jobban kihasználni a másik gyengélkedését - ezzel együtt mivel a Nets egy dupla hosszabbításos vereség másnapján, a Wizards pedig "csak" egy sima back-to-backben érkezik, ráadásul utóbbi lesz otthon, elvárás lenne a fővárosi győzelem. A Brooklyn borzasztóan fáradt lehet egyrészt az óriási meccs miatt, másrészt pedig azért is, mert mostanában rendszeresen ez történik a csapattal, zsinórban ötször kaptak ki Dinwiddie-ék, a Wizards viszont megint iszonyatosan szétesett és két hatalmas verést kapott. Dwight Howard nem játszhat náluk, de Otto Porter a hírek szerint visszatérhet, a Brooklynnál pedig ugyan nincs újabb sérült, de így is lehet, hogy érdemesebb lenne egy-két játékost pihentetni.

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 2:00

Kötelező győzelem a Toronto számára és a listavezető az ilyen meccseken eddig nagyon jó ebben a szezonban, ráadásul a Cleveland nemcsak a tabella másik végén található, de fáradtabb is, hiszen back-to-backet játszik - előző este esélytelenül kapott ki Bostonban és sok jóra most sem számíthat. A Raptors a GSW hosszabbításos legyőzésével ismét bizonyított és úgy tart zsinórban hét győzelemnél, hogy ebből hatszor minimum a 120 dobott pontot is elérte, míg a Cleveland az egész szezon során összesen háromszor jutott el eddig. A vendégeknél nincsenek komolyabb sérültek, így óriási blama lenne, ha nem hoznák simán a győzelmet. 

Houston Rockets - Chicago Bulls 2:00

Itt mindkét együttes back-to-backet vív, de amíg a Chicago újabb sima vereséget gyűjtött be, addig a Rockets rátalált valamire és széttépte a San Antoniót - óriási kérdés, hogy ezt a formát, ezt a sebességet és könnyedséget állandósítani tudják-e a texasiak. Ehhez nyilván nem ártana most már huzamosabb ideig egészségesnek maradniuk, rögtön kérdés például, hogy a több meccset is kihagyó Chris Paul és Gerald Green pályára lép-e a back-to-back második felén, mindenesetre most meg kellene ragadniuk ezt a momentumot és lendületet venniük. A Bulls természetesen jóval szerényebb csapat, szintén fáradtan, ráadásul az eddigi jó teljesítmények után most nagyon szétestek Detroitban, főleg ami a támadójátékot illeti - papíron nyilván kötelező győzelem ez a hazaiaknak, meglátjuk, hogy sikerül-e behúzniuk. 

Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 2:00

Ez jó meccs lehet, a Wolves remek formába lendült, az előző négy meccsét zsinórban megnyerte, összességében tízből hét sikernél jár, míg a Celtics éppen most játszott le egymás után két kiváló meccset két sima sikerrel - mindkét oldal biztató helyzetben van. A Boston viszont ugyanakkor back-to-backet játszik, bár Brad Stevens nagyon figyelt a játékpercekre előző este a Cavs ellen, de a back-to-back akkor is back-to-back, ráadásul Jaylen Brown és Al Horford nem játszott és úgy fest, hogy most sem játszhat majd - ezzel szemben a Minnynél mindenki bevethető és két teljes nap állt rendelkezésre a felkészüléshez. Érdekes mérkőzés lesz, mindkét együttes lendületben van és nagyon kellene neki a győzelem, hogy a gyengébb rajt után felzárkózzon, az eddigiek alapján hasonló szintet képviselhetnek, de a frissesség és a hazai pálya (9-3-as hazai mérleg vs. 6-7-es bostoni idegenbeli mutató) a Minnesota mellett szól.

Sacramento Kings - Indiana Pacers 4:00

A Pacers nincs túl jó passzban, az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezik már a gárda és továbbra is várnia kell Victor Oladipo visszatérésére, márpedig az előző két meccsen azért látszott, hogy nagyon kellene már a vezér, mert minden szempontból gondjaik vannak. A Kings zsinórban három vereség után próbál javítani, de a Warriors-Jazz-Clippers trió ellen nem szégyen kikapni, az viszont más tészta, hogy egymás után kétszer is 130 feletti pontmennyiséget engedni akkor sem szép dolog, a védekezésükön mindenképpen finomítaniuk kell. Az Oladipo nélküli Indiana ehhez ideális ellenfél lehet, mert nincs túl sok komoly, "levédhetetlen" fegyverük a vendégeknek, ráadásul Sabonis játéka is kérdéses, ha nem tud pályára lépni, akkor mindenképpen favoritnak számít a Sacramento.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Golomán György csapata, a Westchester Knicks is pályára lép a G League-ben, 1:00-kor a Greensboro Swarm vendége lesz - a mérkőzéshez élőképet a fenti streamoldalakon, illetve a liga Facebook-oldalán találhattok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus