Este Pistons-Thunder a Sport TV-n, hajnalban GSW-Boston

Hét mérkőzést rendeznek az NBA előttünk álló játéknapján, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előtte. 

Detroit Pistons - Oklahoma City Thunder 23:00 (TV: Sport1 - ÉLŐ)

Magabiztosan léphet pályára az OKC, Russell Westbrookék ugyanis sorozatban hat győzelemből érkeznek, és jó esélyeik vannak arra, hogy a zsinórban hat vereségnél tartó Pistons otthonában folytassák ezt a szériát. Nagy kérdés, hogy a hazaiak össze tudják-e szedni magukat, legutóbb hosszabbításban, előtte egy ponttal kaptak ki, nem álltak messze a győzelemtől, de a Thunder azért jóval erősebb csapat, pokoli nehéz dolguk lesz. Már csak azért is, mert egyik, ha nem a legnagyobb fegyverük, Andre Drummond Steven Adamsszel néz majd farkasszemet, ami azért nem a legjobb hír számukra, Reggie Jackson továbbra is sérült, így pedig támadásban azért eléggé korlátozottak lehetnek ismét. Az OKC-nél sem kerek minden támadásban, de van annyi klasszisuk, hogy mostanában ezt megoldják, sérültjük nincs, egyedül az szól ellenük, hogy idegenbe látogatnak. 

Indiana Pacers - Orlando Magic 01:00

Ez abszolút megtippelhetetlen meccs, hiszen a Pacers kiváló formában volt és nagyszerűen védekezett egészen tegnapig, most viszont gyengén játszva kikapott Clevelandben, így ráadásul most back-to-backet vív, miközben a Magic a Minnesota és a Boston legyőzése után hazai pályán szenvedett vereséget a Sacramentótól. Lehetetlen megmondani, hogy melyik csapattól mire számíthatunk, otthon azért természetesen esélyesebb az Indiana, de a back-to-back bekavarhat, és ha nem tudják a korábban látott védekezésüket hozni, akkor meglepheti őket az Orlando. 

Atlanta Hawks - Washington Wizards 01:30

A Wizards most zárja le ötmeccses idegenbeli túráját azok után, hogy előbb 23 ponttal kikapott Dallasban, majd legutóbb Oklahoma Cityben is alulmaradt - viszont a Hawks sem lehet túl friss, hiszen Prince-ék back-to-backet játszanak, előző este Charlotte-ban szenvedtek vereséget. Otthon azért mostanában jó formát mutattak, meglátjuk, hogy mennyi maradt bennük, illetve hogy mennyire lesz most energikus a Washington, főleg ami a védekezést illeti - a labdát sokat járató Atlanta játékát nehéz levédekezni, ha valaki nem friss fejben, de ehhez az is kell, hogy Belinelliék jól dobjanak, amivel sokszor volt problémájuk. A hazaiaknál Bembry sérült, a vendégeknél viszont a hírek szerint mindenki ott lesz majd a parketten. 

Miami Heat - Charlotte Hornets 01:30

A Kings elleni vereség után ez most megint egy kötelező meccs a Heat számára, a floridaiak egy újabb négymeccses túrára indulnak a találkozó után, és jön mögöttük a Bucks, a Philly, a Pacers, hazatérése után talán a Wizards is, nem fér bele egy hullámvölgy most számukra. A Hornets back-to-backet játszik, előző este a Walker-Howard páros vezetésével, remek játékkal arattak győzelmet az Atlantával szemben, de kérdés, hogy most fáradtabban, idegenben mire lesznek képesek. A Heatnél legutóbb éppen az energiával volt gond, amely miatt ott tartanak, ahol, de Erik Spoelstra alighanem alaposan lehordta játékosait, akik most kettőzött erővel fognak pályára lépni. Tyler Johnson játéka kérdéses, a többiek (a fix sérülteken kívül) bevethetőek, míg a vendégeknél elvileg mindenki játékra kész. 

Golden State Warriors - Boston Celtics 02:30

A játéknap rangadóját az Oracle-ben vívják, ahol a címvédő-listavezető Golden State fogadja a keleti éllovas, jelenleg ligaharmadik Bostont. A két csapat első meccsét 92-88-ra a Celtics nyerte hazai pályán, úgyhogy van miért visszavágniuk Curryéknek, akik egyébként "szokásosan" jó formában vannak, legutóbb alaposan megszórta magát a Durant-Curry-Thompson trió, otthon pedig egyértelműen esélyesebbnek is számítanak. Már csak azért is, mert a Boston nincs igazán jó passzban, egy komolyabb vereségszériát tudtak lezárni Irvingék legutóbb a Clippers otthonában, de a védekezésük ott sem volt az igazi, meglátjuk, hogy mire mennek most a Warriors dobógépeivel. A hazaiaknál Kevin Durant nincs 100%-os állapotban most, de a hírek szerint vállalja a játékot, sőt, Pat McCaw is bevethető, míg a Celticsnél Marcus Smart kidőlt két hétre, Al Horford pedig szintén nem teljesen egészséges, de valószínűleg ő azért ott lesz majd a parketten.

Minnesota Timberwolves - Brooklyn Nets 03:00

Ez a győzelem most kötelező a Timberwolves számára, Townsék két idegenbeli vereség után hazai pályán nem hibázhatnak, ha tartani akarják a lépést a Spursszel, és menekülni akarnak az OKC elől. A Nets ráadásul idegenbeli back-to-backet játszik, előző este 25 ponttal kapott ki Milwaukee-ban, így még Jimmy Butler nélkül is a Minnesota a masszív favorit, ráadásul van is rá valamennyi esély, hogy a swingman visszatérhet ezen az estén. A Thibodeau-legénységnek egyébként is van miért visszavágni, mert korábban kikapott Brooklynban 98-97-re, de ha most felpörög, papíron nem jelenthet neki gondot a találkozó. 

Denver Nuggets - Dallas Mavericks 03:00

Itt a Mavs játszik back-to-backet, Barnesék a Portlandtől kaptak ki hazai pályán előző este, így az otthon nagyon határozott (18-6-os mérleg) Denver egyértelmű esélyesnek tűnik. A meglehetősen ingadozó teljesítményt nyújtó Nuggets úgy fest, hogy stabilizálni tudja magát, mert az előző két meccsét megnyerte, ezt pedig nem ronthatja most el, a playoff-harcban nem férnek bele olyan vereségek, mint egy esetleges hazai pofon a back-to-back játszó Dallastól. A vendégeknek elöl-hátul lenne min javítaniuk, de a Denver kinti tűzerőben és palánk alatti játékban is előttük jár, egy nagyon extra dobóforma vagy a hazaiak gyenge napja (rossz hozzáállása) kellene ahhoz, hogy bravúrt érjenek el Nowitzkiék. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus