Este Rockets-Timberwolves a Sport TV-n

Lesz Thunder-Lakers és Mavs-Sixers rangadó is, a Clevelandet fogadja a Denver, a New Orleanst a Boston, Portlandbe látogat a Milwaukee.

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 23:00 (Sport 1)

Az Atlanta leizmozása után szörnyű játékkal kapott ki Oklahoma Cityben a Houston, úgyhogy bőven lenne hova javulni, már csak azért is, mert a Jazz becsatlakozásával borzasztó szoros a nyugati élmezőny, a hazai mérkőzésekhez mindenkinek foggal-körömmel ragaszkodnia kell. Alapvetően természetesen esélyesebb is a Rockets, de a Minnesota jó formában van, legutóbb a Portlandet is megverte és nyolcból ötöt nyert, ráadásul idegenben több győzelme van, mint otthon, úgyhogy Wigginsék számára ez sem jelent komoly akadályt. Ezzel együtt a Houstonnak nyernie kellene, jóval erősebb a kerete és James Harden csak nem játszik kétszer egymás után annyira rosszul, mint legutóbb a Thunder ellen - sérültjeik azért vannak, Capela játéka kérdéses és Eric Gordon sem 100%-os, de a hírek szerint ő azért ott lesz majd a pályán. Eközben a vendégeknél nincs változás, Karl-Anthony Towns állapota hetek óta kérdéses, de továbbra sem végzett teljes értékű edzésmunkát, úgyhogy meglepetés lenne, ha hirtelen pályára kerülne. 

Boston Celtics - New Orleans Pelicans 01:00

Sorozatban három vereség után otthon muszáj lenne nyernie a Celticsnek, Brad Stevens csapata két váratlan pofon után legutóbb kicsit a sorsolás áldozata is lett a Sixers otthonában, most viszont hazai pályán, a back-to-backet játszó Pelicans ellen abszolút kötelező javítania. A New Orleans jó formában van, előző este New Yorkban nyert kiváló támadójátékkal, de azért a back-to-back az back-to-back, a fáradtság meglátszódhat a dobóformán - márpedig Brandon Ingramék fő fegyvere továbbra is az, hogy nagyon gördülékeny és veszélyes a támadógépezetük. A Bostonnál most az alapemberek közül mindenki bevethető, a 14-3-as hazai pályás mérlegük és a frissességük mindenképpen mellettük szól - ha esetleg most is kikapnak, akkor azért érdemes lesz elgondolkodni, hogy mi nem működik. 

Detroit Pistons - Chicago Bulls 01:00

A Detroit és a Chicago drukkereit leszámítva valószínűleg ezt a mérkőzést övezi majd a legkevesebb figyelem ezen a játéknapon, hiszen két gyenge csapatról beszélünk - ráadásul a Bulls back-to-backet játszik a sorozatban hatodik veresége után, ez sem segíti az ügyét. A Pistons sincs jó formában, egy-egy győzelem azért becsúszott mostanában, de sok a sérült, a Drummond-Rose páros pedig mindenki ellen azért nem elég - ettől függetlenül otthon, frissebben most jó esélyeik lehetnek a sikerre. A Chicagónál is hiányzik két kezdő (Porter és Carter), ők sem egészségesebbek és bár LaVine kezében mindig ott van egy olyan 40+ pontos meccs, mint előző este, de azért 24 órán belül kétszer nem nagyon lehet tőle elvárni - meglátjuk, hogy melyik együttes fog ki jobb napot, túl magas színvonalra nem kell számítani. 

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 02:00

Ez kiemelt rangadó lehet, hiszen a Lakers sorozatban hét győzelem után, toronymagas nyugati listavezetőként érkezik meg a liga másik kirobbanó formában lévő csapatához - ráadásul a vendégek back-to-backet játszanak a dallasi sikerük után, úgyhogy biztosan fáradtabbak lesznek. A Thunder legutóbb parádés játékkal verte meg nagyon a Houstont, úgyhogy abszolút magabiztosan léphet pályára, nyolcból hetet nyert, védekezésben ligaelit és Chris Paul vezetésével a kiélezett szituációkban is remekelnek - nincs mitől tartaniuk, főleg így, frissebben. A Lakers dolgát nehezíti, hogy Anthony Davis sérült, ő most sem fog játszani, pedig amikor idén egyszer nyertek már ebben a csarnokban, akkor 33 ponttal, 14 lepattanóval és 7 gólpasszal jelentkezett - ő biztos, hogy nagyon hiányozni fog az arany-liláknak. Az OKC oldalán Nerlens Noel sérült, ő nem fog játszani és Gallinari sem 100%-os, de ő lehet, hogy pályára lép.

Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 02:30

Ez is rangadónak számít még akkor is, ha egyik csapat sincs éppen csúcsformában: a Dallas back-to-backet játszik a Lakers ellen sima hazai vereség után, Kristaps Porzingis nélkül, míg a Sixers hetekre elvesztette Joel Embiidet, ezt próbálja meg feldolgozni. Ez utóbbi elsőre jól sikerült, mert otthon verték meg a Bostont, de idegenben még Embiiddel együtt is botrányosan gyengék voltak idén, a legutóbbi túrájukat éppen 0-4-gyel zárták - ráadásul a Mavs azon kevés csapatok egyike, amely Philadelphiában is nyerni tudott. Meglátjuk, hogy Horfordék mennyire tudják hozni a Celtics elleni játékukat vendégként, a győzelemre mindenesetre nagy szükségük lenne a keleti élharcban és a frissesség mellettük szól - a Dallas rossz passzban van most már hetek óta, de Doncic nagyon feltüzelte magát a Lakers ellen hibái után, kérdés, hogy ez mit hoz ki belőle. 

Denver Nuggets - Cleveland Cavaliers 03:00

Kötelező meccs a Denver számára, Nikola Jokicsék ugyan bele-belenéztek egy-egy pofonba mostanában, de két győzelemmel zárták a hosszú idegenbeli túrát, otthon pedig 15-4-es mérleget tudhatnak magukénak - a Cavs összesen nem nyert még 15 meccset idén, úgyhogy nem lehetnek kérdésesek az erőviszonyok. A Nuggetsnél Paul Millsap biztosan nem fog játszani és Will Barton helyzete is kérdéses, míg a Clevelandnél Nance, Porter és Exum sem léphet pályára - akárhogy is, óriási bravúr lenne, ha a belső problémákkal is küzdő, minden tekintetben messze ellenfele alatt lévő Cavs nyerni tudna Denverben. Persze Jokicsék hajlamosak néha túlságosan is hátradőlni...

Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 04:00

A Milwaukee back-to-backet játszik a Sacramentóban aratott 21 pontos győzelem után, ráadásul az idegenbeli túra negyedik meccséhez érkezett a gárda, úgyhogy meglehetősen leharcolt állapotban lehet - ezzel együtt esélyesebbnek számít, hiszen nem véletlenül ligaelső. A Blazers nincs jó passzban, bár szintén egy hosszabb túra után térhetett haza, otthon nyilván szeretne javítani, viszont jelenleg nem üti meg a Bucks szintjét, csak a hazai pálya és az ellenfél fáradtsága szól Damian Lillardék mellett. A vendégeknél Giannis Antetokounmpo pocsék meccsen van túl, most viszont Carmelo Anthonyék ellen csak nem lesz még egyszer ennyire gyenge, Ersan Ilyasovát leszámítva mindenki bevethető náluk, úgyhogy jók az esélyeik - a Portland rotációja a megszokott lehet, nincsenek új sérültek, annyi, hogy Hassan Whiteside betegséggel bajlódik, egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban lesz a meccs előtt.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus