Este Sixers-Blazers a Sport TV-n, hajnalban Warriors-Rockets rangadó

12 mérkőzést rendeznek az NBA alapszakaszának következő játéknapján, mutatjuk, hogy mit kell tudni előtte.

Philadephia 76ers - Portland Trail Blazers 19:00 (21:30-tól Sport 1)

A Philly nehezen gyűrte le legutóbb a Miamit Joel Embiid nélkül és most is nélkülöznie kell klasszis centerét a gárdának, pedig a Blazers elleni rangadón ez most még fontosabb faktor lehet: a vendégek ugyanis legutóbb éppen ezen a poszton nyertek a Nurkic-Kanter párossal, úgyhogy nagyon komoly kihívás előtt állnak Boban Marjanovicsék. Ezzel együtt ha a Simmons-Butler páros limitálni tudja a Lillard-McCollum duót, Redick és Harris pedig megszórja magát kintről, akkor otthon így is bőven lehet esélye a társaságnak, de azért az komoly kérdés, hogy mennyire tudják megállítani ellenfelüket a palánk alatt - márpedig a győzelem nagyon kellene nekik hazai pályán a szoros keleti élharc miatt. A Portland magabiztosabban nyert Brooklynban, az All-Star előtt megfogta a Golden State-et is, úgyhogy izgulnia nincs miért, még idegenben is kedvező előjelekkel léphet pályára, ráadásul akkor sincs baj, ha kikap, hiszen két meccsel vezet a legutóbb hibázó, most pedig a GSW ellen meccselő Houston előtt. Ami a sérülteket illeti: a Phillynél Korkmaz sincs, a Portlandnél pedig Evan Turner nem edzett és a hírek szerint ő nem is tudja vállalni a játékot.

Atlanta Hawks - Phoenix Suns 1:00

A Hawks back-to-backet játszik a Detroit elleni szoros hazai vereség után, ez pedig fizikálisan és mentálisan is sokat kivehetett a gárdából, hiszen az utolsó másodpercekig volt esélyük a győzelemre Trae Youngéknak. Emiatt nem is lehet teljesen leírni a Phoenixet, pedig egyébként zsinórban 16 vereség után nem sok keresnivalója lenne a vendégcsapatnak - itt viszont meg kell említenünk, hogy az All-Star előtt az Atlanta kísértetiesen hasonló helyzetben (az ugyanilyen sorozatban lévő Knicks ellen, otthon, back-to-back második felén) egyszer már elbukott. A hazaiaknál Kevin Huerter hiányozhat, a vendégek pedig TJ Warrenre nem számíthatnak továbbra sem.

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 1:00

Fontos meccs mindkét csapat számára a playoff-helyek miatt, hiszen a gyengébb szériában lévő Brooklyn már csak egyetlen mérkőzéssel vezet a Hornets előtt, egy mostani hazai siker egálba hozná a feleket. A Charlotte back-to-back lép pályára, előző este a Washingtont verte meg ebben a csarnokban úgy, hogy James Borrego variált a rotáción és Bridgest tette a kezdőbe Lamb helyett, ami remekül sült el, míg a Nets legutóbb pocsék teljesítménnyel szenvedett hazai vereséget, bőven lenne min javítaniuk D'Angelo Russelléknek. A két csapat idei meccsein eddig mindig az aktuális hazai együttes nyert és most is inkább a Hornets tűnik meggyőzőbbnek, de a back-to-back azért ezt módosíthatja, meglátjuk, hogy a Brooklyn ki tudja-e ezt használni és megfelelő dobóformával tud-e fontos idegenbeli győzelmet aratni.

Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 1:00

Itt a Memphis vív back-to-backet egy nehéz, szoros mérkőzés másnapján, amelyet a Clippers ellen, otthon vesztett el az együttes, ráadásul valószínűleg nem számíthat Jaren Jackson Jr.-ra és az is kérdéses, hogy Jonas Valanciunas visszaér-e erre a meccsre Litvániából. A Cleveland legutóbb megverte a Phoenixet, Kevin Love egyre jobban mozog, a csapat támadójátéka javulni látszik, most otthon, pihentebben lehet is keresnivalójuk a Grizzlies ellen, főleg hogy a fontosabb játékosok közül csak Tristan Thompsont nélkülözik - meglátjuk, hogy mennyire lesz energikus és motivált a vendégcsapat, főleg ami a védekezést illeti.

Washington Wizards - Indiana Pacers 1:00

Itt mindkét csapat back-to-backet játszik, a Pacers a lassabb kezdés után lenyomta a New Orleanst, a Wizards viszont Bradley Beal 46 pontja ellenére kikapott Charlotte-ban és ráadásul a hátvéd olyan terhelést kapott, ami után elég nehéz lesz back-to-back szintén húzóemberré válni. Az Indianánál is lehetnek gondok, Myles Turner valószínűleg most sem játszhat és Tyreke Evans is bokasérüléssel küzdött a Pels ellen, lehet, hogy back-to-back nem erőltetik, igaz, a győzelemre nagy szükségük lenne, hogy továbbra is a Sixers-Celtics páros előtt tudjanak maradni. Idegenben azért nem lesz egyszerű dolga a társaságnak, de védekezésben sokkal-sokkal masszívabb, mint a hektikus és sokszor abszolút lyukas Washington, ez pedig akár elég is lehet a sikerhez - a fővárosiak mellett gyakorlatilag csak a hazai pálya szól jelenleg.

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 1:00

A Rockets ellen legutóbb nagyon fontos győzelmet aratott a Lakers, most pedig ahhoz a New Orleanshoz utazik, amely egyrészt back-to-backet játszik, másrészt abszolút a verhető kategóriába tartozik - a Pacers ellen sem szakadtak meg Anthony Davisék, pedig lett volna esélyük a bravúrra, most sem biztos, hogy feltétlenül meghalnak a pályán a győzelemért. A Los Angelesnek viszont muszáj ezt tennie, a Clippers nem akar lassítani, a Kings is előttük van, sok hibázási lehetőségük nincs, ha be akarnak jutni a rájátszásba és a több sebből vérző Pels ellen kötelező nyerniük még idegenben is - a NOP oldalán nem is igazán tudjuk, hogy mit akarnak, de jelenleg leginkább csak a hazai pálya szól mellettük. Az pedig érdekes helyzetet szülhet, ha Anthony Davis játszik az ellen a csapat ellen, ahova megpróbálta elcseréltetni az ügynöke és azok ellen a fiatalok ellen, akik ezt pontosan tudják...

Miami Heat - Detroit Pistons 1:30

Rendkívül fontos mérkőzés ez a két csapat számára, hiszen a Detroit jelenleg a nyolcadik helyen áll Keleten, míg a Miami a kilencediken, pontosan egy meccs lemaradással, azaz hazai győzelem esetén utoléri ellenfelét a Heat, éppen a rájátszás határán. A Pistons egyébként back-to-backet játszik, miután előző este nagy csatában lenyomta az Atlantát, ez pedig nem könnyíti meg a dolgát, bár Blake Griffin egy fokkal frissebb lehet, hiszen a harmadik negyedben kiállították. A Miami az All-Star után kikapott Philadelphiában és összességében is gyenge formában van, James Johnsonra nem számíthat és egyelőre Goran Dragic visszatérése is a levegőben lóg, legutóbb nem történt meg és most is erősen kérdéses, hogy pályára léphet-e. Ezt tetézi, hogy otthon még gyengébbek, mint idegenben, de ha playoffba akarnak jutni, akkor ezt a találkozót frissebben hozniuk kell, igaz, a Detroit az elmúlt hetekben egyértelműen jobb formában van, nem is kevéssel.

Chicago Bulls - Boston Celtics 2:00

Ezen a mérkőzésen a Bulls lesz a fáradtabb, hiszen Lauri Markkanenék előző este szép győzelmet arattak Orlandóban, míg a Bostonnak volt egy pihenőnapja a Milwaukee-ban elszenvedett vereség után. A körülmények ismeretében kötelező meccs ez a Celtics számára, Kyrie Irivngék nagy harcban vannak a Phillyvel és figyelhetnek a Pacersre is, egy fáradt, tankoló csapat ellen még idegenben sem hibázhatnak - Gordon Hayward a hírek szerint visszatérhet és ezúttal Aron Baynes hiányát is el kell bírniuk. A Chicagón nincs teher, de még az orlandóinál is nagyobb bravúr lenne, ha meg tudnák viccelni a Bostont és az eddigi két, idei egymás elleni meccsükön összesen több mint nyolcvan ponttal kaptak ki...

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 2:00

Alapvetően esélyesebb lenne a Thunder, de borzasztóan fáradt lehet most a gárda, ugyanis előző este egy dupla hosszabbításos, rendkívül kemény rangadót nyert meg a Jazz ellen, úgyhogy óriási kérdés, hogy fizikálisan és mentálisan mennyire tud felpörögni most az együttes. A Kings pihentebb, egyébként is gyorsan játszik, az All-Star után kis híján megverte idegenben a Golden State-et és ha azt a formáját hozni tudja a társaság, akkor most minden esélye meglehet egy nagyon fontos idegenbeli győzelemre - minden sikerre szükségük van, hogy odaérjenek a playoffba és ha most az élet adott nekik sanszot az OKC ellen, akkor azt ki kell használniuk. Sérült elvileg egyik oldalon sincs, alapvetően jó formában van minden fontos játékos, a kérdés az, hogy George-ék elő tudnak-e húzni még némi plusz energiát, vagy sem.

Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 2:30

Ez "országos egyes" jelen helyzetben, mert a Minnesota back-to-backet játszik, a Bucks pedig egyrészt brutális otthon, másrészt a ligaelső csapatról beszélünk, amely sokkal magasabb szinten van mostani ellenfelénél - erre jön rá a hazai pálya és a frissesség, úgyhogy minden Antetokounmpóék mellett szól. A Minnynél el kell mondanunk, hogy zsinórban három győzelemből érkezik, tehát jó formában van, de előző este a Knickset tudta legyűrni, ami nem feltétlenül mérvadó a mai találkozóra nézve, illetve azt is tegyük hozzá, hogy Karl-Anthony Towns autóbaleset miatt nem játszott New Yorkban és mivel az agyrázkódás protokoll érvényesül vele kapcsolatban, jó eséllyel most sem léphet pályára. A Milwaukee-nál semmi ilyen probléma nincs, úgyhogy komoly blama lenne, ha nem hozná a győzelmet Mike Budenholzer legénysége.

Golden State Warriors - Houston Rockets 2:30

Ez ígérkezik a játéknap legnagyobb rangadójának és érdeklődve várhatjuk, hogy melyik csapat milyen formát mutat majd, hiszen most ott tartunk, hogy gyakorlatilag mindkét keret teljes, nincs mire fogni a gyengébb játékot. Visszavágni a Golden State-nek van miért, mert eddig 0-2-re áll idén a bajnok a tavalyi legnagyobb kihívója ellen, legutóbb ebben a csarnokban is kikaptak Curryék, köszönhetően James Harden szenzációs játékának, de a regnáló MVP a Lakers ellen szenvedett és az egész csapat eléggé összeesett a második félidőben, meglátjuk, hogy össze tudják-e szedni magukat ezt követően. A győzelem a Rocketsnek kellene jobban, de ahogy írtuk, motivációból a hazaiaknál sem lehet hiány, mindenki bevethető, úgyhogy parádés találkozóra van kilátás - jósolni nem nagyon lehet, mert bár alapvetően a GSW azért esélyesebbnek számít, de a Houstont ez eddig sem nagyon érdekelte...

Utah Jazz - Dallas Mavericks 4:00

Itt mindkét csapat back-to-backet játszik, de annyi eltérés van a felek között, hogy a Mavs egy sima vereséget szenvedett a Denvertől, míg a Jazz dupla hosszabbításban, a győzelmet többször is elengedve kapott ki az OKC vendégeként, ebből minden szempontból nehéz felállni néhány óra alatt. Márpedig otthon a Dallas ellen muszáj nyernie a csapatnak, mert egy, a szezont már elengedő alakulat ellen nem hibázhat, ha feljebb akar kapaszkodni, ráadásul most a Spursszel és a Clippersszel van egálban, mögötte pedig zárkózna a Kings és a Lakers is, úgyhogy az ilyen találkozókat be kell húznia. A Mavsnek otthon sem volt sok esélye a Nuggets ellen, idegenben pedig hagyományosan pocsék idén, Luka Doncic előző este nem játszott és most is kérdéses, hogy pályára léphet-e, úgyhogy komoly meglepetés lenne a vendégsiker - ráadásul itt most a Utah dupla hosszabbítását is tompítja az, hogy a texasiak is b2b húznak mezt.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus