Este tíztől Indiana-Chicago, hajnalban Rockets-Clippers

Már este tíztől kezdődik a mai NBA-program, összesen tíz találkozót rendeznek - nézzük, hogy mire várhatunk!

 

Indiana Pacers - Chicago Bulls 22:00

A Pacers egyértelműen komoly gödörben van, a gárda sorozatban négy vereségnél jár, és bár egyik sem volt nagy különbségű, mégsem tudnak nyerni Paul George-ék - holott a kiscsatár és Jeff Teague is jól játszik általában. A Bulls legutóbb Jimmy Butler szenzációs estéjével verte me a Brooklynt, de egyrészt előtte ők is komoly negatív spirálban voltak, másrészt a Nets ellen otthon így nyerni nem biztos, hogy a hullámvölgy végét jelenti. Nehéz megjósolni, hogy mi várható, otthon azért általában összekapja magát a Pacers - négy napja Chicagóban 90-85-re nyert a Bulls.

Washington Wizards - Brooklyn Nets 01:00

Nagyon jó formában van a Washington, sorozatban hét hazai meccsét nyerte meg a társaság, míg a Brooklyn 1-15-re áll idegenben - ugyan játszottak két jó találkozót, így is egyértelműen bravúr lenne, ha győzni tudnának Brook Lopezék. A Wizards védekezésben is feljavult, a palánk alatt is jóval hatékonyabb, mint korábban, John Wall 25 pontot és tíz gólpasszt átlagol decemberben, ráadásul Otto Porter is nagy évet fut - egyedül Bradley Beal sérülése okozhat nekik fejfájást, a hátvéd játéka kérdéses. A Netsnél Jeremy Lin nem lesz ott a parketten, de így is csak extra dobóformával nyerhetnek, hiszen továbbra is 114 pontot kapnak átlagban.

Boston Celtics - Miami Heat 01:30

Mindkét csapat back-to-backet vív, így a hazai pálya mindenképpen a Bostonnak kedvez még akkor is, ha tegnap nagy hajrával az utolsó pillanatig meccsben voltak a Cavs otthonában. Jelenleg kategóriákkal előrébb tartanak Horfordék, mint a Heat, amelyben Goran Dragic messze van a 100%-tól, Hassan Whiteside-nak egy ideje egyre kisebb szerep jut, és bár védekezésen stabil a gárda, mégsem tud meccseket nyerni. A floridaiak 1-5-re állnak idén a back-to-backek második felén, idegenben 5-11 a mérlegük, és már kétszer kikaptak a Bostontól - a hazaiak dolgát Avery Bradley kisebb sérülése nehezítheti, de a hírek szerint vállalni tudja a játékot.

New Orleans Pelicans - New York Knicks 02:00

Valami megmozdult New Orleansban, vagy az alacsony szerkezet, vagy valami más hatására, de elkezdett működni a védekezés és elkezdett működni a rendszer - az utóbbi öt meccsből csak egyszer, a Thunder ellen kaptak ki. Anthony Davis számai és szerepe visszaesett támadásban, de a hátvédek egyre kiegyensúlyozottabbak, végre hasznos Tyreke Evans is, így bizakodva várhatják a derbit, főleg az idegenben csak 5-10-re álló Knicks ellen. A vendégek nincsenek igazán jó formában, sorozatban két vereségből érkeznek, és idegenben valóban egy fokkal gyengébbek, védekezésben pedig egyébként sem túl acélosak - kérdés, hogy Porzingisék mennyire lesznek hatékonyak a small-ball ellen. Nagyon kellene a győzelem mindkét gárdának, a New Yorknak az említett vereségek, a Pelicansnek pedig a felzárkózás miatt.

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 02:00

Ugyan a Houstonnál voltak kisebb döccenők elmúlt időszakban, a szenzációsan működő támadójátéknak köszönhetően így is nagyon stabilan, könnyedén menetelnek, otthon ráadásul 11-3 a mérlegük, ami különösen imponáló. A Clippers ellenben még mindig nem az igazi, ugyan legutóbb visszatért Chris Paul, de így sem tudtak nyerni, és jelen állapotukban kérdéses, hogy mire mennek a Rockets ellen - védekezésben nagyon extrát kellene nyújtaniuk, főleg a periméteren. Itt fontos szerepe lesz Paulnak, hogy lassítsa James Hardent, valamint DeAndre Jordannek is a palánk alatt, de Paulnak a túloldalon a visszatérő Beverley-vel is meg kell küzdenie, nem számíthat könnyű estére. Idén először találkoznak a felek, és mindkettejüknek nagyon fontos lenne a győzelem, de az vitathatatlan, hogy a triplarekordokat döntögető Houston otthon esélyesebb, mint a minimum Blake Griffint nélkülöző, gyenge formában lévő Clippers.

Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 02:00

Az utóbbi időben mindkét csapat mutatott biztató és nagyon biztató dolgokat is, de egyikük sem tudja ezt kiegyensúlyozottan hozni, kérdés, hogy most melyikük fog ki jó napot. Alapvetően a festékben dőlhetnek el a dolgok, de Giannis Antetokounmpo klasszisa védekezésben is nagyon sokat érhet a Bucksnak, míg a Minnesota hátul azért többször betlizett, az elmúlt öt meccsükből csak az Atlantától nem kaptak legalább 105 pontot. Az biztos, hogy látványos, szórakoztató meccs lesz, sok rohanással, zsákolással és kevés triplával, de mindkét együttes számára nagyon fontos lenne a siker.

Atlanta Hawks - Detroit Pistons 02:00

Mindkét együttesnek bőven van min javítania, a Hawks borzasztó hullámzóan játszik, legutóbb a Minnesota elleni csúnya vereség után megverték a New Yorkot, míg a Pistons a Cavs elleni sikert leszámítva csak szenved most már hetek óta. Hiába beszél arról Van Gundy, hogy minden az ő hibája, nem változik semmi, enerváltan, gyengén kosarazik a társaság, nem tudják kihasználni az erősségeiket, ellenben minden meccsen van legalább egy komoly összeomlásuk - ez valószínűleg most sem fog beleférni. Kérdés, hogy mi tudja felrázni a társaságot, hogy mutat-e valamit a szebbik arcából Reggie Jackson, hogy a csapatvédekezés keményebb lesz-e, és hogy mire megy Drummond Howard ellen a palánk alatt - az Atlanta otthon azért pozitív mérleggel áll, ebben és az előbb említettekben mindenképpen bízhatnak a hazai szurkolók.

San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 02:30

A meccs kérdése, hogy mi lesz a Portlanddel, olyan mélyen van jelenleg a társaság, hogy nem látni a kiutat - Damian Lillard játékra továbbra is kérdéses, bár legutóbb nélküle egészen jól védekezett a társaság. Most is a hátul végzett munka lehet a kulcs, ha stabilak maradnak, lehet keresnivalójuk, bár a Spursnél ismét pályára léphet Kawhi Leonard, vele, valamint az ex-portlandi Aldridge-dzsel pedig nehéz lesz mit kezdeniük Plumlee-éknek. Jelenleg szakadéknyi a különbség a csapatok között, a San Antonio idén már megverte egyszer húsz ponttal a Portlandet, de a vendégek kis túlzással az életükért küzdenek - egy texasi bravúr valószínűleg megadná a szükséges lökést...

Denver Nuggets - Philadelphia 76ers 03:00

A Sixers back-to-backet játszik, méghozzá egy kissé érthetetlen vereség másnapján, ugyanis tegnap három negyeden keresztül remekül játszottak, majd a záró etapot 30-9-re veszítették el. Most abban bízhatnak, hogy ott lesz a pályán a pihent Joel Embiid, aki ellensúlyozhatja, hogy a többiek fáradtabbak, de nem lesz egyszerű dolga a Nuggets ellen, mert Nikola Jokics szépen csendben a hazaiak egyik vezérévé nőtte ki magát - az ő csatájuk különösen érdekesnek ígérkezik. A Nuggets támadójátéka hasít, mióta mindenki egészséges, és harcban is állnak a playoffért, így nekik ez most egy kötelező győzelem otthon - könnyű dolguk azért nem lesz, a Philly tegnap is bizonyította, hogy nem lehet leírni. A vendégeknek ráadásul okuk is van a visszavágásra, tavaly egy teljesen valószínűtlen Mudiay-buzzerrel kaptak ki ebben a csarnokban.

Golden State Warriors - Dallas Mavericks 04:30

Az a furcsa helyzet állt elő a Golden State-nél, hogy bár 28-5-ös mérleggel, több szenzációs győzelemmel vezetik a ligát, a Cavs elleni vereség és főleg Steph Curry gyengébb játéka miatt folyamatosan magyarázkodniuk kell - nem sűrűn láttunk ilyet az aktuális legjobb mérleggel rendelkező együttestől. A Mavs ellen otthon mindenesetre megint kötelező a győzelem, a Dallas ugyan javul, de egyrészt csak 10-23-mal áll, idegenben mindössze 4-14-gyel, ráadásul back-to-backet játszik, és ebbe a csarnokba egyébként a legjobbak sem nyerni járnak. Andrew Bogut és Harrison Barnes ismét visszatér az Oracle-be, ahol a texasiak idén egyszer már kikaptak 21 ponttal.

A mérkőzéskhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus