Fél tíztől Bucks-Celtics a Sport TV-n

1-1-ről folytatódik a Bucks-Celtics és a Warriors-Grizzlies - mutatjuk, hogy mit kell tudni a mérkőzések előtt. 

Fontos: mindkét párharcra igaz, hogy szokatlanul hosszú szünet után folytatódik, három teljes nap maradt ki a csapatok számára, mert az NBA beiktatott egy szünnapot, majd megfordította a szériák menetét. Egy ilyen szünet esélyt ad a pihenésre és a mélyebb elemzésre, több taktikai variációra, ugyanakkor elveheti a lendületet, a ritmust is, amit hazai pályán valamivel könnyebb megtalálni - nagy kérdés, hogy melyik edző mennyire tudta úgy tűzben tartani játékosait, hogy közben pihenhettek is, illetve hogy taktikailag ki tudta legjobban kihasználni ezt a pluszidőt. 

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 21:30 (Sport 1)

Két ellentétes meccset láthattunk eddig ebben a párharcban, de igazából a Bostonnál volt nagy a kilengés: az első meccsen kirívóan gyengén dobtak Jaylen Brownék, a másodikon viszont ennek ellenkezője történt, kiemelkedően jól játszott a gárda. Az igazság valahol a kettő között lesz, de a nagyobb minta alapján egyértelműen a második meccshez áll közelebb ez a csapat, főleg úgy, hogy a hírek szerint az azt kihagyó Marcus Smart most ott lehet már a pályán, így az is világos, hogy a Milwaukee-nak kell javulnia.

Védekezésben nem valószínű, hogy drasztikus változtatásokat eszközöl majd Mike Budenholzer, a behúzódós alapkoncepció sok sikert hozott már ennek a csapatnak, de finomítani mindenképpen kell rajta, mert az első meccsel ellentétben a másodikon meg tudta ezt bontani a Boston és több olyan hármast is tudott belőle dobni, ami "második szándékból" érkezett, vagyis a betörő játékos leadta a labdát, továbbmozgott, majd üresen kapta vissza és már emelte is be a gyűrűbe. Ennek megoldására van reális esély a Bucks részéről, a támadójáték viszont sokkal nagyobb kérdőjel: Al Horford eddig szinte tökéletes munkát végez Giannis Antetokounmpo ellen, a többiek pedig egyáltalán nem segítik ki. Legutóbb mondjuk ők dobtak nagyon rosszul kintről, de nem is generálnak annyi jó helyzetet eddig, az első meccsen is érezhető volt Khris Middleton hiánya - az lesz a fő kérdés, hogy mit tudnak tenni ez ellen, változtatnak-e a szerkezeten, a matchupokon, tudnak-e valahogy érdemi triplahelyzeteket teremteni.

Náluk nincs új sérült és ahogy jeleztük, a Bostonnál is felépült Smart, elvileg mindenki bevethető a vendégeknél - az eddigiek alapján még idegenben is nagyon jó esélyekkel lépnek pályára Tatumék és a labda az elvett pályaelőny ellenére a Milwaukee térfelén pattog. 

A párharc állása: 1-1.

 

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 02:30

Itt viszont hasonló mérkőzéseket láttunk abból a szempontból, hogy mindkétszer voltak hullámzások és mindkétszer szoros, egylabdás végjátékot vívtak a felek - elsőre a GSW volt higgadtabb valamivel, másodjára viszont Ja Morant extraklasszisa a Memphis győzelmét eredményezte. Gary Payton II nem játszhat már ebben a szériában, így a Warriors elvesztette az egyetlen olyan védekező hátvédjét, aki legalább zavarni tudta Morantet, a Grizzliesnél viszont Dillon Brooks eltiltást kapott erre a találkozóra, így ő nem lehet majd ott a parketten, pedig nyilván szükség lenne az ő tűzerejére még akkor is, ha legutóbb nélküle nyertek.

Nagy kérdés, hogy mi lesz az eladott labdákkal és a lepattanókkal, hogy Klay Thompson megidéz-e valamit a régiből, mert eddig az első meccs végén bevert clutch tripláján kívül ez nincs így, Steph Curryben van-e szupersztár-fokozat és természetesen hogy mi lesz Steve Kerr terve Morant ellen - megpróbálják-e a többieket lefaragni körülötte és bíznak abban, hogy nem dob megint 40 felett, vagy képesek-e érdemben megnehezíteni a dolgát. 

Változás annyi van még, hogy Steven Adams bevethető állapotban van, ő plusz problémát jelenthet adott esetben, amikor Kevon Looney van fent a Golden State-nél. A pályaelőny a GSW-é, Curryék mögött most ott lesz a mindig fenomenális közönségük, de nagyon koncentrált játékra lesz szükségük ahhoz, hogy ezt érvényesítsék, mert a Memphis eddig abszolút partiban van.

A párharc állása: 1-1.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus