Fél tíztől Clippers-Grizzlies a Sport TV-n

A Miamit fogadja a Suns, pályán a Jazz, a Bucks és a Celtics is.

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 21:30 (Sport 1)

Ebben az összevetésben most egyértelmű a Grizzlies helyzeti előnye, a vendégek sorozatban hét mérkőzést nyertek, kiváló formában vannak, nagycsapathoz illő módon hozzák a meccseiket és abszolút ligaelit szinten vannak - miközben a Clippers sérülések és miegymás miatt jelenleg 50% alatti mérleggel szerénykedik és az előző két találkozóját is simán elbukta. A hazaiaknál most sem lesz még ott George és Kennard, Zubac visszatérésére viszont van esély, mert már szabadult a karanténból, csak a fizikai állapota kérdéses. Viszont most a Grizzlies keretében is vannak kérdések, az például semmiképp sem segít a festékben nagyon erős csapaton, hogy Steven Adams koronavírusos lett és nem játszhat ezen a találkozón, de még ennél is többet számíthat az, hogy Ja Morant megsérült - a sarkával bajlódik és a hivatalos sérültjelentésben "valószínűtlen" besorolást kapott, vagyis minden bizonnyal kihagyja a derbit. Így azért már némileg módosul a képlet, megint nagyon elő kell lépniük a memphisi kiegészítőknek ahhoz, hogy legyűrjék a hasonló helyzethez hozzászokott Clipperst, de ne feledjük, hogy pont Morant nélkül emelkedett élcsapat-szintre a társaság. A Los Angeles megérezheti a vérszagot és ha kicsit rendezni tudja a sorait, akkor lehet keresnivalója, de ehhez remek dobóformára és egy sokkal jobb lepattanózásra lenne szükség Morriséktól - az pedig kérdés, hogy ezekre így együtt képesek lesznek-e, főleg ha esetleg Zubac még mindig nem játszhat. 

 

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 01:00

A Bucks back-to-backet játszik a Brooklynban aratott győzelem után, a fontos rangadó megnyerését követően viszont most sem lesz könnyű dolga a bajnoknak. Mike Budenholzer nincs és egyébként is jó pár játékos hiányzik a protokoll miatt, főleg a periméterről, Jrue Holidayre pedig most különösen nagy szükségük lenne a Rozier-Ball duóval szemben. Meglátjuk, hogy Giannisékban maradt-e elég erő, azért nagyon nem szakadtak meg a Nets ellen, Giannis például 30 perc alatt játszott, de a Charlotte szeret gyorsan, lendületesen "büntetni", amivel még pihenten is nehéz tartani a lépést. Ugyan a hazaiak nem védekeznek jól, de támadásban extra dolgokra képesek, ha jó napot fognak ki, legutóbb például 140 pontot dobtak a Detoitnak, azóta pedig két teljes napot pihenhettek és készülhettek erre a derbire - a kissé megtépázott Milwaukee ellen így lehet esélyük. 

 

Detroit Pistons - Orlando Magic 01:00

Ez a jelenlegi legnagyobb "kiesési rangadó" az NBA-ben, hiszen a liga két, messze legrosszabb csapata találkozik egymással. A felek egyaránt hét-hét győzelemmel szerénykednek az utolsó két helyen (a Rockets 11, mindenki más legalább 13 meccset nyert már), de a Magic kettővel több vereséget gyűjtött be, ezért jelen pillanatban a Pistons áll jobban - már ha a mérleget nézzük, az 1/1-ért zajló tankcsatában természetesen a Magic számít sikeresebbnek. Erőviszonyokat nem is nagyon tudunk elemezgetni, a Pistons mostanában nyert kettőt, aztán beszedett két kiütéses vereséget, míg az Orlando zsinórban hétszer kapott ki, igaz, az elmúlt időszakban jó csapatokkal is szoros, kiélezett meccseket tudott vívni. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az fog nyerni, aki akar.

 

Indiana Pacers - Utah Jazz 01:00

A Jazz back-to-backet játszik, miután előző este "feladta" a torontói mérkőzését és a rotációja első nyolc játékosát nélkülözte - közülük Ingles és Gobert koronavírusos, a többiek viszont sérülés miatt hagyták ki a derbit. A fő kérdés nyilván az, hogy ők most játszanak-e, Conley, Mitchell, Bogdanovic, O'Neale, Clarkson és Gay visszatérése is benne lehet a pakliban, de egyelőre hivatalos információt nem közölt erről a klub. A Pacersnél is mindenki hiányzott mostanában a periméterről, így jöttek is a vereségek, most viszont Brogdon, Lamb és Duarte játéka is kérdéses, mert mindannyian kijöttek a karanténból, de még dolgoznak az erőnlétükön. Ezen az összecsapáson ezek alapján a sérültjelentések fognak dönteni, ha a Jazz játékosai visszatérnek, akkor a vendégek a favoritok, ha ők nem, de a hazai kisemberek igen, akkor a Pacers az esélyes, ha pedig senki, akkor... megjósolhatatlan.

 

Boston Celtics - New York Knicks 01:30

A felek két napja találkoztak New Yorkban és akkor egy nagyon emlékezetes összecsapás végén győzött a Knicks - húsz pont feletti hátrányból álltak fel Randle-ék és végül RJ Barrett palánkról beeső dudaszós hármasával szerezték meg a győzelmet. A találkozó végén Ime Udoka, a Celtics vezetőedzője élesen kritizálta csapatát és egyáltalán nem mondhatjuk, hogy bármi is rendben lenne a társaságnál, érdekes lesz látni, hogy most mennyire kapják össze magukat Tatumék, akik a szezon nagy részében gyenge teljesítményt nyújtanak. Viszont a Knicks sem jobb, éppen a legutóbbi siker miatt tart most egy meccsel előrébb a gárda, de szintén csalódást keltő idényt fut, bár az utóbbi időszak remek védekezésével most is lehetne keresnivalója - kérdés, hogy hozzák-e ezt a vendégek. A keretekben nem lesz változás, papíron többre lehetne képes a Celtics, de meglátjuk, hogy ezt bizonyítják-e Brownék - a felek egyébként idén már háromszor találkoztak és mindig az aktuális hazai csapat nyert, ez a Boston mellett szól. 

 

Phoenix Suns - Miami Heat 03:00

Itt egyértelmű esélyes a Suns, a Heat ugyan legutóbb valahogy leküzdötte a Portlandet, de továbbra is sok a sérültje és hiányzója, Butler, Adebayo, Morris, Dedmon és Vincent elvileg még most sem játszhat - bár Butler állapota hivatalosan kérdéses, ami mindenképpen pozitívum a bokasérülése után. A Suns jelenleg vezeti a tabellát, nyert is sorozatban három meccset, Ayton, Crowder és McGee is visszatérhet ezen a találkozón, úgyhogy végre nagyjából kiegészülhet a keret, így pedig otthon (ahol 17-4-et hoztak eddig) abszolút favoritnak számítanak. Ha Butler játszik, akkor azért valami keresnivalója lehet a Heatnek, de ha normál üzemmódban, átlagos dobóformával, megfelelő védekezéssel lejátssza a meccset a Phoenix, akkor az esélyek természetesen a listavezető mellett szólnak. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus