Fél tíztől Clippers-Mavs, de lesz Suns-Nuggets is

Keleten Bulls-Knicks derbit rendeznek, de pályán a Warriors és a Lakers is. 

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 21:30 (23:00-tól Sport 1)

A meccs fő kérdése az, hogy játszik-e Luka Doncic, egyelőre erről még nincs hivatalos információ - az előző két találkozót kihagyta a bokája miatt, most már a csapatnál reménykednek, hogy ott lehet a parketten. Nagy szükségük lenne rá, mert nélküle azért támadásban nem voltak az igaziak, bár a Clippers azért nem a Suns, lehet, hogy Brunsonnal is képesek lennének nyerni. A Los Angeles idegenben azért megbotlott, de most ismét otthon játszhat, ahol 7-3-ra áll, meglátjuk, hogy ez visszabillenti-e Paul George-ékat a győztes ösvényre - az utóbbi négy meccsükből hármat is elbuktak, legutóbb pedig a második félidőben értékelhetetlen produkciót nyújtottak. Nekik is nagyon kellene a javítás, de természetesen a Dallas sem szeretné nyújtani a vereségsorozatot. 

 

Detroit Pistons - Los Angeles Lakers 00:00

Borzasztó formában van a Lakers, legutóbb LeBron James visszatérése ellenére is szörnyű játékkal kapott ki a gárda, a vezér pedig el is mondta, hogy most már át kell érezniük a helyzet súlyát, nem mehet ez így tovább. Detroitban papíron muszáj nyerniük, de a Pistons azért mostanában többször is megmutatta oroszlánkörmeit és otthon egyáltalán nem lehet leírni - Cunninghamék teher nélkül játszhatnak saját közönségük előtt, míg a Lakersen mindenképpen ott lesz a nyomás. James játéka egyébként hivatalosan megint kérdéses a vendégeknél, de komoly meglepetés lenne, ha megint hiányozna - nincs mire várni, el kell kezdeniük nyerni és játékban is javulni, különben karácsonyra már nagyon jelentős lesz a hátrányuk. 

 

Chicago Bulls - New York Knicks 02:00

Keleti rangadó, ahol most egyértelműen a Bulls az esélyesebb annak ellenére, hogy Nik Vucsevics továbbra sem áll rendelkezésre. A Chicago sokkal stabilabb és jobb csapat eddig, mint a New York, amely legutóbb ugyan hozott egy kötelezőt a Rockets ellen, de ott sem játszott jól és most már hetek óta rendkívül vérszegény, harmatos produkciókat nyújt. A Chicagóban sokkal több az energia, sokkal több a lendület, a pörgős small-ball is hozza az eredményeket, LaVine és DeRozan is szenzációs szezont fut, egy jó dobóformával otthon most is abszolút favoritok lehetnek. Az idei első találkozójukat egyébként a Knicks nyerte ebben a csarnokban 104-103-ra, de ez most már-már bravúrnak számítana, hiába rangadó papíron... 

 

Phoenix Suns - Denver Nuggets 02:00

Ez is rangadónak számít, de itt is a hazaiak az egyértelmű favoritok, egyszerűen az aktuális formákból kiindulva. A Suns jelenleg a liga "legforróbb" csapata sorozatban 11 győzelemmel, otthon játszhat, elképesztő szériában van, míg a Denver éppen most esett össze: zsinórban háromszor kikapott, ebből kétszer otthon, idegenben pedig egyébként is csak 2-4-re áll eddig a szezon során. A vendégeknél ráadásul Nikola Jokics játéka ismét kérdéses, ha ő nem tudja vállalni a pályára lépést, akkor nem is lehet kérdés a Phoenix óriási fölénye, ha ő ott lesz, akkor nyilván sosem lehet leírni a Nuggets erényeit. Itt azért tegyük hozzá, hogy a két csapat idei első meccsét a Denver nyerte Phoenixben, de azóta nagyot változott a világ és a Suns rátalált tavalyi önmagára - ha nem esnek vissza Bookerék, akkor most szinte bárki ellen ők lennének az esélyesek... 

 

Golden State Warriors - Toronto Raptors 02:30

A ligaelsőnél jó hír, hogy Steph Curry lekerült a sérültlistáról és visszatérhet, Klay Thompson pedig edzésbe állhatott, az egyébként is elképesztő szezonrajtot produkáló gárda továbbra is lendületben maradhat. Andre Iguodala ugyan nem játszik, de így is abszolút ők a favoritok, ha a védekezésük megmarad a mezőny legjobbjának ezen az estén is, a kisebb pihenő után pedig Curry jó passzban lép pályára ismét, akkor elvileg nekik áll a zászló, főleg otthon. A Raptors legutóbb három vereség után nyert újra, de már az idegenbeli túra negyedik állomásánál tart, OG Anunobyra pedig valószínűleg még nem számíthat - igaz, a játékos állapota közben kérdésesre javult a sérültjelentésben. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus