Fél tíztől Lakers-Spurs, rangadó Washingtonban

A Jazz látogat a Wizardshoz - Nuggets-Grizzlies derbi Denverben - Detroitban javíthat a Celtcs - a Pelicanst fogadja az OKC.

 

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 21:30

A két csapat legutóbbi hét egymás elleni meccsét behúzta a Spurs, és most is egyértelmű favorit a texasi alakulat - a Lakers egyébként sem volt túl acélos, Lou Williams elcserélése további jelentős gyengülésnek számít. A San Antoniónál visszatért Pau Gasol, a Clippers legyőzésével jöttek vissza az All-Star szünetről, jelenleg nincs érdemi sérültjük, és annyival jobban védekeznek a Lakersnél, hogy nagyon gyenge napot kell kifogniuk, hogy kikapjanak. Persze a hazaiaknál elsülhet mondjuk Nick Young keze, de jelen pillanatban akkora a különbség a felek között, hogy a Spurs számára hatalmas blama lenne a vereség.

Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 21:30

A Bucks legutóbb már nem nézett ki túl jól Jabari Parker nélkül, de ha sikerül ismét előhúzni a szünet előtti játékukat, akkor a Suns védekezése ellen feléjük billenhet a mérleg nyelve. Antetokounmpóra nincs igazi megoldás a vendégeknél, de a Milwaukee sikeréhez mindenképpen gördülékeny csapatjáték kell, a görög one-man show-ja eddig sem hozott túl sok hasznot. A Suns két napja fájdalmas, hosszabbításos vereséget szenvedett, nagy kérdés, hogy tőlük mit látunk, hiszen a szünet előtt volt parádés és borzalmas meccsük is - kérdés, hogy a "hosszú karok erdejét" felvonultató, magasember nélküli Bucks ellen mennyire találnak megoldást Bookerék.

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 23:00

Ez rangadó lesz, hiszen két playoff-csapatról beszélünk jelenleg, még akkor is, ha van azért köztük 7,5 meccs különbség a Memphis javára. A vendégek elveszítették előző két találkozójukat, gyengén játszottak a szünet utáni visszatéréskor, de egyelőre a Nuggets is kérdéses - legutóbb ők már megtalálták a dobásukat, de Nikola Jokics továbbra is gyenge volt. Tőle mindenképpen több kell, és ha összeszedi magát, akkor nagy csatát vívhat Marc Gasollal, ezen a párharcon rengeteg múlhat - ők határozzák meg csapataik támadójáték, és védekezésben is komoly szerepük van. Otthon azért van rá esély, hogy a Grizzlies védekezése ellen is jól fognak dobni Gallinariék, kérdés viszont a sérülésfaktor, hiszen mindenki azért nem 100%-os náluk - ugyanakkor most már lehet, hogy bemutatkozik Roy Hibbert, érdekes lesz látni, hogy mire és hogyan használják majd.

Washington Wizards - Utah Jazz 23:00

Ez szintén rangadó lesz, hiszen a keleti harmadik fogadja a nyugati negyediket, két nagyon jó csapatról beszélünk. A Wizards gyengén tért vissza a szünetről és kikapott a Philly ellen, előtte viszont óriási formában volt, főleg, ami a hazai pályát illeti - ha visszatalálnak ahhoz a játékhoz és főleg a védekezéshez, akkor most is esélyesebbek lehetnek. A Jazz legyőzte a Milwaukee-t legutóbb, és a szünet előtti hullámvölgyet már letudta, a ligaelit védekezés pedig megnehezítheti Wallék dolgát - az irányítót George Hill lassíthatja, a betöréseket pedig továbbra Rudy Gobert fogadja majd. Fontos lesz, hogy a Wizards tud-e rohanni, illetve hogy meglesznek-e az üres hármasok a kiosztások után, mert ha nem, és egyszerűen levédi Wall és Beal betöréseit a Utah, akkor bajban lehetnek a hazaiak.

Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 00:00

A Boston elleni rangadón már elég jól nézett ki a Toronto, látszódott Ibaka és Tucker hatása, igaz, a Portland ellen kevésbé lehet döntő szerepük, hiszen más stílusú csapatot alkotnak Lillardék. A vendégek hátvédpárosát kell valahogy megfékezniük a hazaiaknak, erre pedig Cory Joseph is alkalmas lehet, amennyiben Lowry még mindig nem tudja vállalni a játékot - ez egyelőre kérdéses, közel sem 100%-os az irányító. A kérdés inkább az ezzel együtt, hogy támadásban mit hoznak DeRozanék, de a dobógépre nincs sok opció a vendégeknél, neki megint nagy estéje lehet - tűzerőben összességében jobban állhat a Portland, viszont stabilabb, jobban védekező csapat a hazai.

Detroit Pistons - Boston Celtics 00:00

Mindkét együttesnek fontos a meccs, a Celtics a Raptors elleni vereség után javítana és megőrizné előnyét a keleti második helyen, míg a Pistons a Heat elől próbál menekülni és odaérni a playoffba. A Detroit sem játszott jól a szünet utáni első meccsen, Andre Drummond és Reggie Jackson is elmaradt a várttól, de akkor a cseresor és Caldwell-Pope kisegítette őket - most azért már a két meghatározó játékostól is több kell. Drummondnak uralkodnia kellene a palánk alatt és dominálnia Horford ellen, míg a túloldalon KCP-nek kellene megfognia, de legalább lassítania Isaiah Thomast - a Boston vezére nem villogott legutóbb, pedig Bradley nélkül most is nagyon kellenek tőle a pontok. Idén eddig három szoros meccset játszottak egymással, 2-1-re vezet a Celtics.

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 01:00

A Pelicans másodjára sem nézett ki jól, nem jöttek a pontok, csak erőlködött a társaság, kérdés, hogy a back-to-back második felén ezen mennyire tudnak javítani - sok idejük nincs tanulni, mert néhány meccs alatt elmehet számukra a playoff, ha nem kezdenek el nyerni. Most megint nem ők az esélyesek, az OKC jóval stabilabb, kiegyensúlyozottabb csapat, és Russell Westbrook mellett a McDermott-Gibson kettős is hamar megtalálta a helyét. Adams, Kanter és Gibson egyébként is megnehezítheti Davis és Cousins dolgát, a vendégeknek sürgősen ki kell találniuk valamit, hogy elkezdjék gyártani a pontokat, mert különben ezúttal sem lesz esélyük.

Los Angeles Clippers - Charlotte Hornets 03:30

A Hornets legutóbb komoly vereségszériát szakított meg előző este, kérdés, hogy ez megtöri-e a jeget, vagy a back-to-back második felén újabb pofonba futnak bele. A Clippers kikapott a Golden State-től és a Spurstől, de ezek azért beleférnek, fontosabb, hogy visszatért Chris Paul, és az ő vezérletével megindulhatnak felfelé - hazai pályán most egyértelműen ők a favoritok. A vendégeknél Kaminsky kényszerből játszik ötöst, meggyűlhet a baja Jordannel és Griffinnel, a ponterős hátvédeket tekintve is komoly fölényben vannak a hazaiak (már persze ha Crawford és Felton nem nullázik megint...), ráadásul ők a pihentebbek, kötelező számukra a győzelem. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus