Fel tud-e állni otthon a Thunder?

A párharcban maradásért küzd ma az Oklahoma City a nyugati főcsoport döntőjének harmadik mérkőzésén, ugyanis egy vereséggel 3-0-ás hátrányba kerülnének Scott Brooks fiai - márpedig ilyen hátrányból még senki sem állt fel az NBA történetében. A találkozó legnagyobb kérdése, hogy pályára tud-e lépni Serge Ibaka, akivel kapcsolatban jelenleg nem látunk tisztán. Nézzük, mit is várhatunk ma!

Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs (02:30)

Ibaka óvatosan ugyan, de tudott edzeni és kissé hihetetlen módon, de van rá esély, hogy ma pályára lépjen. Hogy tényleg játszik-e, arra majd csak a feldobásnál kapunk választ, de ha igen, akkor egyrészt közel sem volt olyan komoly az a sérülés, másrészt biztos, hogy nem lesz 100%-os. Az ő hiányára sokan sok mindent fogtak az első két meccs után, hiszen a Spurs átjáróháznak használta a festéket, de a Thunder támadójátéka sem működött. Durant és Westbrook is gyenge napot fogott ki legutóbb, előbbi ráadásul alig találkozott a labdával – ezt még egyszer nem teheti meg.

A hazai pálya és Ibaka esetleges játéka adhat akkora lelki pluszt az OKC-nek, hogy behúzzák a mai derbit, de ehhez mindenképp agresszívabbá kell válniuk. Durantnek sokkal többet kell vállalnia, Scott Brooks pedig nem félhet betenni Steven Adamst – ezen felül is van jó pár megoldandó feladat számára, de kezdésként ennyi is megtenné. A Spurs abszolút fölényben játszott eddig, már-már megalázó támadásokat vezettek a ficánkoló Parker-Ginobili kettős vezérletével, de a hazaiaknál pattogtat az MVP, így sosem lehet őket leírni.

A párharc állása: 2-0 a Spurs javára.

A találkozóhoz élőképes linkeket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus