Feltámadt és egyenlített a Lakers, már 2-0-ra vezet a Dallas

Luka Doncicék a második meccset is elvitték, így 2-0-s előnnyel utazhatnak haza a Clippers elleni szériában - a Brooklyn legyalulta a Bostont, a Lakers pedig sztárjai vezetésével elvette a Suns pályaelőnyét.

 

Brooklyn Nets - Boston Celtics 130-108

Gálameccset nyert a Nets. Az első találkozó elején kicsit még beragadt a Brooklyn, de már annak a második részében is egyértelműen a Boston fölé tudott nőni, ezen az estén pedig ezt folytatta tovább: már a nyitó etapban 40 pontot szereztek a hazaiak és bőven kétszámjegyű előnyt alakítottak ki. Fordulat ezúttal nem érkezett, a második negyedben még rá tudtak tenni egy lapáttal, közel harmincpontos fórt építettek fel, a nagyszünetben 24-gyel vezettek, igazából nem nagyon lehetett kérdés - a harmadik játékrészben minden, csodában való bostoni reménykedést elfojtottak, így a negyedikben már nyugodtan pihenhettek. Kevin Durant (26 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 4 blokk 29 perc alatt), James Harden (20 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz 27 perc alatt) és Kyrie Irving (15-6-6 28 perc alatt) mellett ezúttal Joe Harris is parádézott, 25 ponttal és 7/10 triplával zárt, az első félidőben pedig az ő extrájával tudott először meglépni a társaság - valósággal legyalulták a Celticset és elsöprő támadójátékkal, óriási különbséggel nyerték meg a második mérkőzést, úgyhogy 2-0-s előnyben, magabiztosan utazhatnak át Bostonba.

Otthon újra kell terveznie a dolgot a Celticsnek. A vendégek semmit sem tudtak változtatni a legutóbbi mérkőzéshez képest, ugyanazokkal a problémákkal szembesültek, csak ehhez most hozzájött az is, hogy a Nets jóval gyorsabban, illetve többet járatta a labdát, emiatt alakult ki ekkora különbség. A védekezési problémák mellett támadásban sem találták a ritmust, Jayson Tatum 9 pontot, 3/12 dobást és 1 gólpasszt tett hozzá, a kispad teljességgel kiürült, Brad Stevens pedig rendkívül csalódott volt - mint mondta, a Nets most remekül játszott, de az ő formájuk messze elmaradt még az első meccsen látottaktól is, ezt pedig most nehezen tudja megemészteni. Egyelőre nem látni, hogy támadásban mivel tudnának eléggé szintet lépni ahhoz, hogy legyen esélyük, de a hazai pálya sokat tud ezen segíteni - péntekről szombatra virradóra jön a folytatás, addig van idejük ezt kitalálni.

A Nets legjobb dobói: Durant 26/6, Harris 25/21, Harden 20/12
A Celtics legjobb dobói: Smart 19/15, Walker 17, Fournier 16/12

A párharc állása: 2-0 a Nets javára.

 

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 102-109

Felszívta magát és egyenlített a Lakers. Az első meccs erőtlen szenvedése után most egy egészen más csapatot láthattunk a címvédőnél, jóval agresszívebbek voltak a vendégek, sokkal nagyobb tűzzel és koncentrációval játszottak, ami meg is hozta a gyümölcsét. A legutóbb eltűnő Anthony Davisnél volt ez leginkább látványos, a magasember 34 ponttal, 10 lepattanóval, 7 gólpasszal, 3 blokkal és 21 (!) kiharcolt büntetővel húzta övéit, mellette Dennis Schröder (24 pont 50%-kal) is nagyon sokat tett hozzá, Andre Drummond dupla-duplázott, LeBron James pedig akkor villant, amikor kellett - 23 pontjába és 9 gólpasszába sorsdöntő clutch játékok kerültek bele a hajrában. A Lakers a meccs nagyobb részében egyébként vezetni tudott, de voltak pillanatok, amikor a Suns került kisebb előnybe, igaz, négy pontnál nagyobb hátrányt egyszer sem szedett össze Frank Vogel csapata. A másik irányba ellenben többször is elbillent a mérkőzés, a LAL már az első negyedben meglógott tíz ponttal, onnan jött vissza nagy küzdelem árán a Phoenix egálra a második játékrészben, de a nagyszünetig megint lett közte 11, a harmadik negyedben pedig közte 15. A záró etapban, 86-86-nál tudott megint egyenlíteni a Suns, de aztán az utolsó öt percben előbb jött Schröder két büntetővel és egy gólpasszal, aztán Davis egy zsákolással, majd James egy bődületesen nehéz középtávolival - hogy aztán AD beverjen egy óriási triplát és két büntetőt is, majd egy percnél jöjjön megint James, aki 100-94 után elsüllyesztette a meccset eldöntő hármast. Innentől nem volt visszaút, a Lakers továbbra is remek védekezéssel és sztárjai feljavuló támadójátékával nem csak hogy összeszedte magát, de rögtön el is vette a pályaelőnyt, úgyhogy jó szájízzel térhet haza.

Szükség lenne Paulra. Ugyan az első meccs második részét fél kézzel is lehozta a Suns rutinos irányítója és azt mondta, hogy nem lesz baja, de ezen a mérkőzésen nem úgy tűnt, hogy minden rendben van - alig 23 percet játszott, 6 pontot és 5 gólpasszt tett hozzá, erőtlen megmozdulásai voltak, nehezen passzolta meg a társakat és nem nagyon tudott érdemben segíteni. Pedig nagy szükség lett volna rá, mert ugyan Devin Booker (31 pont, 17/17 büntető) és Cameron Payne (19 pont, 7 gólpassz) igyekezett megoldani a hátvédposztot, Deandre Ayton pedig megint jól játszott (22 pont, 10 lepattanó), de nem tudtak elég nagy nyomást helyezni Schröderre, több volt az eladott labdájuk és az utolsó öt percben vezér nélkül maradtak. Monty Williams vezetőedző szerint így is volt esélyük nyerni, de az első negyedben elszórt hét labdát nem tudták máshol visszahozni, illetve Paul esetében állítólag ő hozta meg azt a döntést, hogy ne játsszon többet - mint mondta, rossz volt nézni, ahogy CP3 tartotta a sérült karját, így inkább lecserélte. A tréner szerint nem voltak rosszak, nagyot küzdöttek, de most a végén a James-Davis páros jobbnak bizonyult náluk, úgyhogy a következő találkozóig ki kell valamit találniuk.

A Suns legjobb dobói: Booker 31, Ayton 22, Payne 19/9
A Lakers legjobb dobói: Davis 34/6, Schröder 24/6, James 23/12

A párharc állása: 1-1.

 

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 121-127

Álomszerű kezdés a Dallastól. A realitás nem feltétlenül azt diktálta, hogy az első két Los Angeles-i mérkőzés után a Mavs fog vezetni 2-0-ra, de a látottak alapján tükrözi a valóságot a párharc jelenlegi állása - az első meccs nagy részében a texasiak irányítottak és összességében ezen az estén is az történt, amit ők akartak. Luka Doncic megint foghatatlan volt (39 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz, 16/29 mezőnyből, igaz, eladott 7 labdát és kihagyott 5 büntetőt), Tim Hardaway Jr. is szinte mindent bedobott (28 pont, 6/8 tripla), Kristaps Porzingis is javult (20 pont, 3/4 tripla, 3 labdaszerzés, 2 blokk) és az egész csapat parádésan támadott - 58,5%-kal (!) dobtak mezőnyből, illetve 53%-kal vertek be 18 hármast, most még a gyenge büntetőzés is belefért. A pontzáporos meccs első negyedében végig ők vezettek, aztán a második elején fordított a LAC és onnantól egál körül mozgott az állás egészen a harmadik negyed derekáig, amikor egy 8-0-val ismét a kezébe vette a dolgokat a Dallas. Innentől a vezetést már nem is adták vissza a vendégek, folyamatosan 8-10 pont körül mozgott az előnyük és a Doncic-Hardaway Jr. páros remeklésére építve haladtak előre - a végén még hajrázott a Clippers, de előbb megint Doncic villant, majd egy percnél Hardaway süllyesztette el az utolsó tripláját, azzal lett 123-116 és itt ért véget a meccs érdemi része. Rick Carlisle arról beszélt az este végén, hogy szép a 2-0-s előny, eddig nagyon jól játszanak, de a gondja most az, hogy hogyan harcoljon a természetes emberi reakció ellen, vagyis hogy most ne hagyja kicsit sem hátradőlni a csapatát...

Bajban van a Clippers. Az első meccs lapos játéka után most nagyon felszívta magát a Los Angeles két vezére, Kawhi Leonard az első félidőben elképesztő teljesítményt nyújtott - az első negyedben 18 pontot szórt, a nagyszünetben pedig már kereken 30-nál tartott, nem lehetett megállítani. A fordulás után aztán a dallasi védekezés kicsit felkeményedett, így nem tudta ezen a szinten folytatni, de ezzel együtt is 41 pontos meccset produkált 14/21-es mezőnymutatóval, ő hozta a szupersztár-extrát és Paul George (28 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz) teljesítményére sem lehetett különösebb panasz - viszont egyrészt rajtuk kívül csak Reggie Jackson érte el a tízpontos határt, másrészt a védekezésük másodjára sem működött. Doncic továbbra is azt csinált velük, amit csak akart, a dallasi tripladobók megint megkapták a nekik kellő lehetőségeket, Tyronn Lue szerint ugyan csak finomhangolni kellett a tervet, de a jelek szerint ez nem sikerült. A két hazai vereség után a torkukra került a kés, most kettőt kellene nyerni idegenben úgy, hogy a védekezésüket azonnal össze kell kapni, támadásban pedig már "ellőttek" egy Leonard-extrát, hasztalanul - borzasztó kíváncsian várjuk, hogy a szakadék szélén mire lesznek képesek legközelebb,

A Clippers legjobb dobói: Leonard 41/12, George 28/3, Jackson 15/9
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 39/15, Hardaway Jr. 28/18, Porzingis 20/9

A párharc állása: 2-0 a Mavericks javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus