Folytatódik a Sixers-Raptors, a Mavs-Jazz és a GSW-Nuggets

Három párharcban már a második mérkőzéseket rendezik meg hajnalban, a Dallas otthon szeretne egyenlíteni, a Raptors és a Nuggets pedig még egyszer megpróbálja ellopni a pályaelőnyt.

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 01:30

Az első mérkőzésen Tyrese Maxey parádéjával egyértelmű győzelmet aratott a Sixers és bár a Raptors védekezési alapterve annyiban működött, hogy Joel Embiidet limitálták a kanadaiak, de ezt bőven ellensúlyozni tudta a megnyíló üres területekkel a Philly. Ráadásul most még nehezebb lesz a Toronto dolga, hiszen az első meccsen megsérülő Scottie Barnes nem léphet pályára, így egy remek védőjét és igazi mindenesét veszíti el a csapat, akire nagyon nagy szüksége lenne. Hogy helyette ki kezd, azt majd meglátjuk, a Raptorsnak mindenesetre több dologban is javulnia kellene: a faultok elkerülésében és az ilyen mennyiségű üres triplák feladásában mindenképpen, ha ez megvan, utána lehet gondolkodni a folytatáson. A Phillynél egyébként Embiid nemcsak a Raps védekezése miatt maradt 20 pont alatt, az adatok alapján jó pár olyan dobást is elhibázott, amit nagy eséllyel be szokott dobni a szezon során, nála nyilván van még tartalék, de egyébként ugyanilyen módon Gary Trent Jr.-tól is javulást várhatunk a túloldalon. Nyomás most már mindkét csapaton van, a Sixersnek meg kell védenie a hazai pályát, a Raptorsnak pedig most már el kellene azt lopnia, mert 0-2-ről nehéz dolga lehet később, főleg ha Barnes kiesése tartós marad.

A párharc állása: 1-0 a Sixers javára.

 

Dallas Mavericks - Utah Jazz 02:30

A Luka Doncic nélküli Dallas parádés védekezéssel tudott szoros meccset játszani elsőre, de nagyon érződött, hogy támadásban mennyire hiányzott a vezér, ráadásul ezt súlyosbította, hogy Jalen Brunson több olyan dobást is kihagyott, amilyet egyébként be szokott dobni - nagyon-nagyon kéne az ő jó játéka és Spencer Dinwiddie szintlépése is a legutóbbi védekezés mellé. A Jazznél is bőven van még lehetőség a fejlődésre, Donovan Mitchell erőlködése nem biztos, hogy sokáig tartható úgy, hogy Rudy Gobert szinte láthatatlan számára, érdekes kérdés lesz, hogy ezen a téren történik-e változás a vendégeknél. Ők egyébként egyrészt érezhetik úgy, hogy elvégezték a feladatukat és megvan a pályaelőny, másrészt viszont a maximumot kellene kihozniuk abból, hogy Doncic nincs, mert a következő meccsen való visszatérése ott lóg a levegőben - a Mavs az 1-1-gyel eredetileg alighanem kiegyezett volna, a 0-2 viszont a szakadék szélére sodorná Jason Kidd együttesét. A legutóbbi védekezések megtartása mellett tehát az a kérdés, hogy ki talál magában némi pluszt támadásban, de erre azért inkább a Jazznél van meg a potenciál ebben a helyzetben.

A párharc állása: 1-0 a Jazz javára.

 

Golden State Warriors - Denver Nuggets 04:00

Itt elsőre egyértelműen jobb volt a Warriors és a kérdés az, hogy a Denver tud-e valamin változtatni ahhoz, hogy ne ebben a mederben folytatódjon a párharc. Nikola Jokicsnak nehéz dolga volt, mert a GSW a dobásait is limitálta és megnehezítette, de közben a passzjátékát is elvette, emiatt az egész csapatjáték megfeneklett, így érdekes kérdés lesz, hogy Steve Kerr ezúttal is Kevon Looney-val kezd-e vagy már eredetileg is small-ball-lal küldi ki csapatát a parkettre. A keretek nem változnak, az egyelőre a levegőben lóg, hogy Steph Curry visszakerül-e a kezdőbe vagy a legutóbb nagyszerűen működő rotáció szerint a padról jön-e és a 30 pontos Jordan Poole kivívta-e magának a helyét - azért ha Curry egészséges (nem biztos, hogy most teljesen az), akkor nyilván nem lehet a padon hagyni, meglátjuk, hogy hogyan dönt Kerr. Akárhogy is, a Warriors játéka legutóbb gyorsabb, tudatosabb volt a kicsit tapogatózó Denverénél és azért Jokics mellett nehéz azt látni, hogy ki tudna ezen változtatni - csak annyi módosul, hogy az eltiltását letöltő Facundo Campazzo már bevethető lesz.

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus