Grizzlies-Warriors a Sport TV-n, Torontóba látogat a Celtics

Kilenc mérkőzéssel folytatódik az alapszakasz, mutatjuk, hogy mi várható. 

Charlotte Hornets - Denver Nuggets 01:00

A Charlotte back-to-backet játszik a brooklyni győzelem után és összességében hetek óta jó formában van a gárda, nagyon gördülékenyen támad és a védekezése is megüti a szakmai minimumot, a kérdés az, hogy mennyi energia maradt a társaságban. A Denver pihentebb és a bukdácsoló Jazzt igyekszik támadni a nyugati ötödik helyért, tehát meglehet a kellő motiváció és akarat, a Charlotte-nál amúgy is előrébb tart elvileg ez a társaság, bár nincs igazán jó passzban: az utóbbi öt meccsből csak kettőt nyertek meg Bartonék, azokat is otthon, szorosabb küzdelemben. Persze Nikola Jokics mindig képes a mérleg nyelve lenni és a frissesség komoly segítség lehet, de az utóbbi hetekben látott Hornets képes lehet szétdobni a Denvert - a vendégeknél egyébként Campazzo nem játszik és JaMychal Green pályára lépése is kérdéses. 

 

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 01:00

Ezt most muszáj hoznia a Cavsnek, az ohióiak már kiszorultak a keleti top hatból, de mennének a Raptors és a Bulls után, még nem engedik el az egyenes ágról playoffba jutást - ahhoz viszont nem hibázhatnak a holtversenyes ligautolsó ellen. Az előző három meccsüket elvesztették, pont a két fő riválistól is kikaptak, de még mindig van esélyük, épp itt az ideje újra nyerni - a Magic nyilván verhető, bár az utóbbi négy meccsükből kettőt megnyertek, egyet pedig csak hosszabbításban buktak el Anthonyék. Ugyan Allen és Rondo továbbra sincs a hazaiaknál, de most elfogadhatatlan a vereség - ha kikapnak, akkor inkább a Hornets-Nets duó felé kell figyelniük és nem feltétlenül előre...

 

Indiana Pacers - Atlanta Hawks 01:00

Itt az Atlantának kell nyerni, mert Trae Youngék továbbra is képtelenek stabilan jól teljesíteni és huzamosabb ideig győzelmeket szállítani, így pedig továbbra is csak tizedikek Keleten, ráadásul a közvetlen előttük lévő Brooklyn-Charlotte páros is jó formában van, úgyhogy kapaszkodniuk kell. A már régen csak tankoló Indy ellen természetesen masszív favoritok az egészségesebb és teljesen más minőséget képviselő vendégek, az egyetlen aggály a stabilitás említett hibája, valamint ehhez kapcsolódóan a 13-23-as idegenbeli mérleg. A vendégeknél egyébként Gallinari és Bogdanovics is sérüléssel bajlódik, mindkettejük játéka erősen kérdéses, ha egyikük sem tud pályára lépni, akkor azért beszűkülnek a lehetőségeik, de a Pacers motivációját és keretét elnézve így is nyerniük kellene. 

 

Miami Heat - Sacramento Kings 01:30

A Heat idei legmélyebb hullámvölgyébe került, játékban is gyenge a csapat, morálisan is megbillent a korábbi egyensúly és az eredmények se jönnek, sorra kapják a pofonokat, így már elvesztették keleti első helyüket, sőt ha nem szedik össze magukat villámgyorsan, akkor a negyedik pozícióba süllyednek vissza. A keretük nem lesz teljes, Herro, Tucker és Vincent játéka is kérdéses, Martin pedig biztosan kihagyja a meccset, de a playinről már lemondó, Sabonist és Foxot is nélkülöző Kingsszel szemben így is kötelező számukra a győzelem - muszáj nyerniük otthon, ha akarnak még valamit ettől az alapszakasztól és rendezni akarják a soraikat. 

 

New York Knicks - Chicago Bulls 01:30

A Knicks 4,5 meccsre van a playintől, így matematikai esélye elvileg még van, a gyakorlatban viszont nem reális az, hogy utoléri még az Atlantát, mindenesetre most is nyernie kellene, ha komolyan gondolja ezt a nagy hajrát. Az utóbbi mérkőzéseken nem mutattak rossz formát Burksék, de nem lesz könnyű dolguk, a bukdácsoló Chicago legutóbb nyerni tudott és neki is nagyon kell a győzelem, hogy ne csússzon tovább lefelé, úgyhogy a motiváció ott is megvan. A Bulls azért nyilván előrébb tart, ha a periméter-védekezést sikerül kellően pörgősre faragni ezen az estén, akkor vendégként is jó esélyeik lesznek DeRozanéknak. Náluk új sérült nincs és a hazaiak is a mostanában látott rotációval állhatnak ki, annyi, hogy Grimes játéka kérdéses. 

 

Toronto Raptors - Boston Celtics 01:30

Ez kifejezetten jó meccs lehetne, ugyanis bár a Boston jelenleg kiemelkedik Keletről és már vezeti is a konferenciát, de back-to-backet játszik a Minnesota legyőzése után, illetve elvesztette Robert Williams III-öt - ő már előző este sem játszott, de a hír még csak azóta érkezett arról, hogy hosszú hetekre kidőlt. A Raptors viszont pihentebb, otthon játszhat, ugyanúgy motivált, hiszen a playoffba jutásért küzd és jó formában is van, négyből hármat nyert, megverte a Sixerst és a Cavst, legutóbb pedig negyven ponttal múlta felül az Indianát. Kérdés, hogy a pluszenergia mire lesz elég, mert a mostanában látott Celtics nyilván közel foghatatlan elöl-hátul - ráadásul a Rapsnél is vannak sérültek, Birch nem játszik, Trent Jr. pályára lépése kérdéses, a nagy kérdés pedig VanVleet sorsa, aki térdfájdalmakkal bajlódik. Ha ő és Trent Jr. is lesz, akkor azért lehetne esélyük meglepni a Bostont, ami pedig feléjük billentheti a mérleg nyelvét, az a Celtics hozzáállása: a hírek szerint Tatumot és Brownt is kiülteti Udoka, cserecsapattal lépnek pályára (Horford sem lesz), így gyakorlatilag "elengedik" a találkozót, hacsak a cserék nem tesznek csodát. 

 

Houston Rockets - San Antonio Spurs 02:00

Ez kötelező meccs a Spurs számára, amelynek teljesen reális esélye van playinbe jutni és jelenleg egyetlen mérkőzés a hátránya a nehéz helyzetben lévő Lakersszel szemben, így ha hozza az ilyen papírforma-eredményeket, akkor becsúszhat a nyugati top tízbe. A Rockets nem véletlenül utolsó a konferenciában és bár oda-vissza megverte a Portlandet, de aligha akar ennél többet, a San Antonio amúgy is jobb csapat, úgyhogy meglepetés lenne egy hazai győzelem. A SAS ráadásul jó formában is van, hiszen 3-0-ra áll az idegenbeli túráján, nagyon elkapta a fonalat és bár vannak sérültjei, de Vassell már játszhat és Walker pályára lépése sem kizárt - minden mellettük szól. 

 

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 02:00 (Sport 1)

Nemrég még ez a két csapat versenyzett egymással a második helyért, azóta azonban a GSW összeomlott Steph Curry nélkül, a Grizzlies viszont verhetetlen Ja Morant nélkül: a csapat 16-2-t és ligaelső netratinget produkál a szezon egészét tekintve akkor, amikor nélkülözi a vezérét, elég impresszív számok. A második hely így lényegében eldőlt, a Grizzlies már négy meccsel vezet a Warriors előtt, ráadásul most is egyértelmű favorit: a GSW iszonyatosan mély gödörben van, puhán, erőtlenül játszik, elöl csak szenved és hátul sem tud megkapaszkodni semmiben, ráadásul back-to-back lép pályára az előző esti washingtoni vereség után. Ugyan Morant még mindig nincs, de a jó formában lévő, pihentebb, otthon játszó Memphis így is masszív favorit és jelenleg vaskos meglepetés lenne, ha a GSW nyerne...

 

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 04:00

Ez tét nélküli alsóházi derbi Nyugaton, egyik csapat sem akar már semmit, csak hogy mielőbb véget érjen a szezon és lehessen a következőn gondolkodni, mert a mostaninak semmi értelme számukra. A tankolást tekintve sem riválisok, hiszen a Portland a korábbi jobb szereplése miatt hat meccsel előrébb tart, úgyhogy minimálisan sem számít, hogy mi történik ezen a derbin - egyik fél sincs jó formában, a két egymás elleni fellépésüket pedig eddig az OKC nyerte idén. Nagy színvonalra és sok pontra ne számítsunk. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus