GSW-Mavs, Heat-Knicks és Sixers-OKC derbiket rendeznek hajnalban

Minnesotába látogat a Houston, Sacramentóba a Clippers: izgalmas játéknap elé nézünk, mutatjuk, hogy mi várhat ránk.

 

Toronto Raptors - Los Angeles Lakers 01:00

A Raptors számára már nincs tét, matematikailag is eldőlt, hogy lemaradnak a playinről a kanadaiak, míg a Lakers még csatában van a nyugati playin-helyeken - másfél meccsel előzi a Warriorst és ugyanennyire van a Kingstől, a 8-9. hely között pedig azért lehet különbség, úgyhogy van miért menni még. Az arany-liláknál szokás szerint LeBron James és Anthony Davis játéka is kérdéses, de a várakozások szerint ott lesznek majd a parketten, és az indianai vereség ellenére jó formában is van a gárda - bár a keleti túra ötödik állomásához érkezett, de a 3-1-es mérleg a fáradtság ellenére is jól néz ki. A teljesen széteső Toronto ugyanakkor zsinórban 13 vereségnél tart, úgyhogy nincs nagyon miről beszélni a vendéglátóval kapcsolatban, elég annyit leírni, hogy az előző két meccsén összesen 280 pontot kapott - ezek után meglepetés lenne, ha megverné a Los Angelest.

 

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 01:00

A Milwaukee stabilizálta a keleti második helyét, 2,5 meccs az előnye a Clevelanddel szemben, de összességében azért nincs kirobbanó formában, ráadásul most nem számíthat Damian Lillardre, az irányító kiüli a mérkőzést. Ezzel együtt természetesen kötelező nyerniük Washingtonban, hiszen a Wizards továbbra is a liga egyik leggyengébb csapata, amely ráadásul meglehetősen előzékeny védekezéssel segíti aktuális ellenfelét, nem túl nehéz kosárlabdázni a fővárosiak ellen, márpedig a Bucksban még Lillard nélkül is bőven van fegyver, ami ezt megbüntetheti. Kuzmáék egyébként nemrég nyertek egymás után kettőt, de azóta megint zsinórban hármat buktak, visszazökkentek a normál kerékvágásukba, és ugyan a Bucks annyira nem magabiztos, de betli lenne, ha most megégnének Giannis Antetokounmpóék.

 

Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 01:30

Joel Embiid visszatérése lengi körbe ezt a mérkőzést, az egyik jelentés szerint akár már ezen a derbin újra pályára léphet a Sixers hosszú ideje harcképtelen vezére, más hírek szerint most még biztosan nem lesz ott, 100%-osan majd csak a feldobáskor tudhatjuk meg, hogy játszani fog-e az OKC ellen. Akármi is lesz, az esélyes egyelőre a Thunder, amely jó tempóban halad előre, továbbra is nagyon gördülékenyen játszik, és bár mostanában voltak botlásai, de az előző két meccsét például magabiztosan nyerte a Suns-Knicks duó ellen, ami azért megsüvegelendő teljesítmény. A Sixers sokkal rosszabb passzban van, elég esetleges a játéka, és bár Torontóban nyerni tudott, de ez manapság azért nem olyan nagy szó - persze ha Embiid játszana, az azért nyilván megpörgetné kicsit a mentalitást is, erre lenne nagy szüksége a Phillynek. Ami kicsit boríthatja az OKC-győzelmet ígérő papírformát, az persze a sérültjelentés, Shai Gilgeous-Alexander játéka most is kérdéses, Jalen Williams pedig biztosan nem lesz ott a parketten.

 

Miami Heat - New York Knicks 01:30

A New York a harmadik-ötödik helyen csatázik Keleten, a Heat pedig azért kapar, hogy valahogy még maga mögé utasítsa a Pacerst, és így egyenes ágon bejusson a rájátszásba, ne kelljen playint vívnia - mindkét együttesnek nagyon fontos lenne a győzelem, meglátjuk, hogy ki tudja érvényesíteni az akaratát. A Knicks több jó mérkőzés után az előző két derbijét elbukta, OG Anunobyra és Julius Randle-re pedig továbbra sem számíthat, míg a Miami hozott ugyan két kötelezőt, de biztosan nem játszik Tyler Herro, és kérdéses Terry Rozier, Duncan Robinson, Caleb Martin és Nikola Jovics pályára lépése is. Egyik fél sincs igazán jó passzban, egyikük sem túl meggyőző mostanában, úgyhogy szoros mérkőzésre van kilátás, ahol a hiányzók ellenére nagy csatára számíthatunk - eddig egyébként 2-0 az idei mérleg a New York számára, de most Miamiban nem lehet egyértelmű favoritként hivatkozni Jalen Brunsonékra.

 

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 02:00

Jelenleg ez is szinte rangadónak tűnik, ugyan a Rockets csak 11. Nyugaton, de egy szenzációs győzelmi sorozattal bizonyította, hogy ennél jóval többre képes, mielőtt legutóbb 125-107-es vereséget szenvedett a Dallas ellen. Mindenesetre ilyen hetek után Minnesotába sem feltartott kezekkel érkeznek a texasiak, és bár a Wolves egyetlen mérkőzésre van csak a nyugati első helytől, de ebből kifejezetten jó és szoros mérkőzés lehet majd. Érdekes lesz látni Anthony Edwards és Jalen Green csatáját, ez igazi csemegének ígérkezik, de a tét mindkét együttes számára egyértelmű: a Rockets a playinbe jutásért hajt, és nem nagyon férnek bele neki a vereségek, míg a Minnesota az első, a második és a harmadik hely bármelyikét megszerezheti, de nagyon nem mindegy, hogy hol zárja végül az alapszakaszt. Otthon azért a Wolves számít esélyesebbnek, főleg úgy, hogy idei eddigi két egymás elleni mérkőzésük mindegyikét nagyon simán, nagyon meggyőző produkcióval nyerte meg. 

 

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 03:00

Kötelező feladat ez a Denver számára, a címvédő most éppen fél meccs hátrányban van a nyugati éllovas OKC-hez képest, de fontos lehet, hogy kié lesz majd a pályaelőny a playoffban, egyáltalán nem mindegy, hogy hol zár majd a gárda, és a bőven verhető Spurs ellen ebben a helyzetben nem illik hibázni, főleg otthon. A texasiak azért meg-megvillantak mostanában is, egy-egy estére tudnak meglepetést okozni, de ha kellően koncentrál a Nuggets, akkor annál rutinosabb Michael Malone csapata, hogy belenézzen a pofonba - a kérdés az egészség, mert Nikola Jokics, Jamal Murray és Aaron Gordon sem 100%-os, hivatalosan mindegyikük játéka kérdéses. A San Antoniónál Devin Vassell után Jeremy Sochan is kidőlt egész évre, de ezt a csapatot nyilvánvalóan Victor Wembanyamáért nézzük, ne csináljunk úgy, mintha nem az ő csatáját várnánk ettől az estétől Jokiccsal...

 

Utah Jazz - Cleveland Cavaliers 03:00

A Cavs nagyon szenved mostanában, az elmúlt hét meccséből ötöt is elveszített, a Jazz viszont zsinórban kilencet bukott, úgyhogy most nagyon nyerniük kellene az ohióiaknak - főleg úgy, hogy éles helyzetben vannak, hiszen a keleti 3-5. helyen csatáznak a New Yorkkal és az Orlandóval. A Utah már elengedte a dolgokat, Markkanen, Collins és Clarkson sincs, voltak ugyan szorosabb meccseik is mostanában, de a vége mindig vereség lett, tét pedig már régen nincs számukra, hiszen jó ideje kiderült, hogy nem juthatnak be a playinbe. Egyedül a hazai pálya szól mellettük, ott még mindig 50% feletti, 20-18-as mérlegük van, és a szenvedő Cavsre ez jelentheti most a legnagyobb veszélyt, de a többé-kevésbé egészséges (Dean Wade és Isaac Okoro nélküli) vendégeknek így is nyerniük kellene az ő helyzetükben.

 

Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 04:00

Éles meccs Nyugaton, a Kings jelenleg nyolcadik, de alig két mérkőzés a hátránya az ötödik Dallashoz képest, és mindössze másfél találkozóval előzi meg a Lakerst, úgyhogy az elképesztően szoros középmezőnyben minden derbinek óriási súlya van - míg a Clippers egy fokkal biztosabb helyzetben van, két meccsel a Dallas előtt, stabil negyedikként várhatja a hajrát. James Hardenék a korábbi hullámvölgyük után meg is nyertek zsinórban három meccset, úgyhogy a rövidtávú formájuk jobb is, mint a Sactóé, amely a Mavs elleni oda-vissza vereség után legutóbb a Jazz elleni kötelezőt tudta behúzni. Ezzel együtt itt azért nagyon szoros csatára van kilátás, nincsenek nagy különbségek a csapatok között, inkább csak matchupban láthatunk érdekes eltéréseket, azt például kíváncsian várhatjuk, hogy mi lesz a LAC válasza Domantas Sabonisra. A vendégeknél elvileg nem lesz fontos hiányzó, a Sacramentónál viszont Malik Monk és Kevin Huerter sem bevethető már.

 

Golden State Warriors - Dallas Mavericks 04:00

Az elmúlt hetek Dallasa talán a Doncic-korszak legstabilabb, legbiztatóbb alakulata, az utóbbi tizenkét mérkőzéséből tizenegyet nyert, a mostani idegenbeli túráján kétszer megpüfölte a Sactót, majd véget vetett a Rockets sikerszériájának is, úgyhogy a GSW vendégeként is esélyesebbnek számít - ezzel a parádés rohammal tudott a nyugati középmezőny élére állni, és a Clippers megelőzése sem ördögtől való jelenleg. Viszont a Warriors sincs rossz passzban, Steph Curryék sorozatban négyet nyertek és jól zárták hosszú idegenbeli túrájukat, most pedig otthon igyekeznek tovább stabilizálni magukat - mögöttük a Rockets próbálja őket kitúrni a playinből, de két meccs az előnyük, előrébb kerülni viszont nehéz lesz már, úgyhogy a kés azért most még nincs ott a torkukon. A két jó formában lévő együttes között izgalmas és színvonalas összecsapást várhatunk, egyikük sem túl friss, de mindegyik lendületben van, ráadásul három nappal később újra találkoznak, annak előfutára is lehet ez a mérkőzés. Sérültek azért vannak, a Mavsnél Dereck Lively, a Golden State-nél pedig Klay Thompson és Jonathan Kuminga szerepel a jelentésben kérdéses besorolással.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus