Győzött a Boston, jó volt a New York

Megvan a Hawks első győzelme is az előszezonban.

Boston Celtics - Toronto Raptors 113-111

A végén Hernangomez büntetőivel nyert a Boston. A koronavírusos Jaylen Brown helyett Romeo Langford kezdett a Celticsnél és rögtön egy triplával köszönt be, majd a folytatásban is hozta magát, mert végül 19 perc alatt 13 ponttal és 3/4 hármassal zárt. A bostoni kezdő remeklésének köszönhetően a hazaiak 31-16-ra megnyerték az első negyedet, majd a másodikban jött a fordulat, a fiatalok hosszú időt töltöttek fent együtt a parketten, a Toronto pedig szétszedte a gárdát: 43-26-ra a kanadaiak nyerték a játékrészt és átvették a vezetést. A folytatás szorosan alakult, majd a záró etapban már mindkét oldalon a cserék kaptak csak lehetőséget, amelyből a Cetlics jött ki jobban - meglépett 7-9 ponttal, majd bár a legvégén egyenlített a Raptors, de 7,4 másodpercnél Juancho Hernangomez elsüllyesztett két büntetőt, amellyel kialakította a végeredményt. Egyébként bostoni oldalon Jayson Tatum (20 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz) és Al Horford (16 pont, 4/4 tripla, 2 blokk) is kitett magáért, így jelenleg 2-0-ra állnak az előszezonban.

A szokásos szereplőket lehet kiemelni. A Torontónál Siakam és Boucher továbbra is sérült, így ismét Fred VanVleet (22 pont, 5 gólpassz, 6/8 tripla), OG Anunoby (17 pont, 3/8 tripla) és Precious Achiuwa (13 pont, 13 lepattanó, 3 labdaszerzés) vitte a prímet. Az újonc Scottie Barnes is nagyon aktív volt (9 pont, 3/10 mezőnyből, 5 lepattanó, 8 gólpassz, 2 blokk), a padról pedig szokás szerint a Trent Jr. - Mykhailiuk páros tette hozzá a legtöbbet, együtt 26 pontot - mondhatjuk, hogy fix szereplők teljesítenek jól a Raptors oldalán eddig az előszezon során. A második negyedükre büszkék is lehetnek, de összességében azért a kezdőkkel 11-13 pontos mínuszban voltak, kivéve VanVleetet és Anunobyt, ők benne voltak a fordításban - érdekes továbbá, hogy Goran Dragic még mindig nagyon passzív, ezúttal 6 pont és 0 gólpassz került a neve mellé.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 20/9, Horford 16/12, Langford 13/9
A Raptors legjobb dobói: VanVleet 22/18, Anunoby 17/9, Trent Jr. 14/6

 

Washington Wizards - New York Knicks 99-117

A New York-i triplák döntöttek. 24 alkalommal köszönt be távolról a Knicks, míg a Wizards összesen öt darab (!) triplát tudott a gyűrűbe küldeni, ezt az iszonyatos szakadékot pedig nem lehetett mivel ellensúlyozni. A New Yorknál ugyan nem játszott Julius Randle, Mitchell Robinson és Nerlens Noel sem, de a többiek főleg a 36-21-re nyert harmadik negyedben szétlőtték ellenfelüket. RJ Barrett 18 pontot és 4/8 triplát, Derrick Rose 15 pontot, 8 gólpasszt és 3/3 triplát, Kevin Knox 12 pontot és 4/6 triplát, Immanuel Quickley 11 pontot és 3/5 triplát jegyzett, de jól játszott Evan Fournier, a kezdőbe kerülő Obi Toppin, vagy éppen a 13 lepattanót leszedő Jericho Sims is - Kemba Walker csendes meccse egyáltalán nem volt feltűnő, jól működött a gépezet. A triplákon kívül másban azért nem nőttek igazán a Wizards fölé, nyolccal több labdát adtak el, tizeneggyel kevesebb büntetőt harcoltak ki, de a győzelem így is meglett, úgyhogy 2-0-ra állnak az előszezonban.

Ilyen dobóformával nem lehet. A Washingtonnál nemcsak az 5/31-es, 16%-os kinti dobás volt probléma, összességében is alig 38%-kal céloztak csak mezőnyből - egyetlen játékosuk sem volt, aki támadásban kicsit a hátára vette volna a gárdát. Bradley Beal 25 perc alatt 14 pontot, 4 gólpasszt és 5/13-as dobóteljesítményt hozott össze, a most debütáló Kentavious Caldwell-Pope egyetlen kosarat szerzett, Kyle Kuzma 2/8-at hajított, ugyanerre volt képes Davis Bertans is, mindössze Spencer Dinwiddie (ő legalább 5/10-zel hozta a 13 pontját) és a nagy energiával beszálló Montrezl Harrell (18 pont, 10 lepattanó, 2 blokk) említhető pozitívumként. A fővárosiak ezzel a meccsel továbbra is nyeretlenek, most a Raptors következik számukra. 

A Wizards legjobb dobói: Harrell 18, Beal 14/3, Dinwiddie 13/3
A Knicks legjobb dobói: Barrett 18/12, Rose 15/9, Fournier 14/6

 

Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 87-91

Csúnya meccsen nyert a Hawks. Mindkét oldal elég tartalékosan állt fel és elég gyengén kosárlabdázott, az Atlanta 39, a Memphis pedig 36%-kal célzott mezőnyből, így túl magas színvonalat azért nem hoztak a csapatok. Az izmozás során óriási különbségek nem is alakultak ki, a Grizzlies tíz, a Hawks pedig hét ponttal vezetett maximum, a mérleg nyelvét pedig az atlantai kispad energiája jelentette: Nate McMillan vezetőedző külön is kiemelte az újonc Sharife Coopert (10 pont, 3 gólpassz, 3 labdaszerzés), mert ő volt talán a legharcosabb játékos a pályán, de például a dupla-duplázó Danilo Gallinari is sokat tett a sikerért. Young, Capela és Hunter azért hiányzott, de a hajrá az övék lett: hét perccel a vége előtt még 82-72-re a Grizzlies vezetett, innen tudtak fordítani és végül nyerni. Ezzel megvan az első sikerük az előszezon során, most pár nap pihenő után még a Miamival találkoznak.

B csapattal állt ki a Grizzlies. Morant, Brooks, Adams, Jackson Jr., Anderson, Dunn és McDermott sem lépett pályára a Memphisnél, így az eddig remek formát mutató gárda természetesen egyáltalán nem volt önmaga. Egyénileg Desmond Bane (18 pont, 4/8 tripla), Brandon Clarke (16 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz, 2 blokk) és Santi Aldama (16 pont, 9 lepattanó) hívta fel magára a figyelmet, de a botrányos dobóforma és az összesen kiharcolt öt büntető nem lehetett elég a sikerhez - egészen az utolsó percekig úgy tűnt, hogy elég lehet, de ott elöl-hátul lefagytak, ez pedig elvette tőlük a győzelmet. A folytatásban játszanak még a Detroittal, az Indianával és a Chicagóval is.

A Grizzlies legjobb dobói: Bane 18/12, Clarke 16/6, Aldama 16/3
A Hawks legjobb dobói: Bogdanovics 16/12, Collins 16/3, Gallinari 11/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus