Hajnalban a Denvert fogadja a Lakers

New Orleansban és Atlantában is fontos meccseket rendeznek, több élcsapat is pályára lép.

 

Detroit Pistons - Orlando Magic 01:00

Tét nélküli keleti alsóházi találkozó, ahol igazából teljesen mindegy, hogy mi történik - mindkét csapatnak vannak jobb meccsei, vannak stabilabb teljesítményei, de igazából megjósolhatatlan, hogy mire lesznek képesek. A Detroit egy fél fokkal azért talán masszívabb és a hazai pálya is segít, ráadásul állítólag most a veteránok is pályára léphetnek a legutóbbi pihentetés után, úgyhogy talán Beyék felé billenhet a mérleg nyelve, de itt nehéz tippelgetni - majd akinek fontosabb lesz a győzelem, az fogja behúzni. 

Washington Wizards - Indiana Pacers 01:00

Másfél meccs a távolság a csapatok között a Pacers javára, viszont a Wizards van jobb formában annak ellenére is, hogy legutóbb egypontos vereséget szenvedett a Dallas ellen. Most otthon, pihentebben ismét jó esélyei lehetnek a gárdának a sikerre, a nagyobb kérdés most inkább az Indy szereplése, hiszen a társaság az előző meccsén 152 pontot dobott és története legnagyobb győzelmét aratta, de előtte azért nem volt igazán jó passzban. Sabonis visszatérése mindenképpen jót tett az együttesnek, de Brogdon, Lamb és Bitadze játéka most is kérdéses, ha nyerni akarnak, akkor mindegyikükre szükségük lenne - a Washingtonnál megvan az alap, igazából hetek óta működik minden, úgyhogy nincs mitől tartaniuk. 

New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 01:30

Rendkívül fontos mérkőzés ez a csapatok számára, hiszen a Pelicansnek már nagyjából minden meccset nyerni kellene ahhoz, hogy még valahogy becsússzon a playinbe, míg a Warriors éppen azt szeretné elérni, hogy a New Orleans ne jelentsen már veszélyt, ilyen szempontból közvetlen riválisokról van szó. A Pels az előző négy találkozójából hármat behúzott, nincs rossz formában, míg a GSW két csúnya vereség után legutóbb hozta a kötelezőt a Houstonnal szemben, de kérdésesebb, hogy igazából mire képes. Nyilván borzasztóan sok múlik majd Steph Curryn és azon is, hogy Draymond Green esetleg tudja-e lassítani Zion Williamsont, hogy hogyan zárnak majd a csapatvédekezések, mert igazából egyik fél sem ebben igazán erős - bár a Warriors összességében nem rossz hátul, de ha nyer, akkor ahhoz biztosan a jó támadójátékon keresztül vezet az út. A felek egyébként back-to-backet játszanak, holnap ugyanígy megmérkőznek egymással, ennek tükrében érdemes vizsgálni az összecsapást - a New Orleansnak mindkettőt nyerni kell, lehet, hogy Adams nélkül, míg a Golden State oldalán Oubre Jr. nincs, meglátjuk, hogy ez mennyire fáj nekik. 

Atlanta Hawks - Portland Trail Blazers 02:00

A Portland back-to-backet játszik és nehéz keleti túrát teljesít, de eddig parádésan szerepel, nyert Brooklynban és előző este Bostonban is, ha maradt még erő Lillardékben, akkor ezúttal is minden esélyük meg lehet a sikerre. Az Atlanta három vereség után legutóbb javítani tudott otthon, Bogdanovics is játszhat, Snell sincs már sérültlistán, pihentebbek is, úgyhogy annyira azért nekik sem kell félnük, a Young-Lillard és a Bogdanovics-McCollum csaták mellett pedig a Capela-Nurkic derbi is kifejezetten jó párharcnak ígérkezik. Mindkét félnek iszonyúan kellene a győzelem, a Blazers a remek formájával ismét reális eséllyel megy azért, hogy elkerülje a playint, a Hawksnak pedig ugyanez a célja, vereség esetén bajba kerülhet a Heat-Celtics párossal szemben. 

Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 03:00

Itt a Sixers játszik back-to-backet és ez most duplán problémát jelenthet amiatt, hogy előző este ráadásul hosszabbítást vívott a gárda San Antonióban - nagyrészt vezetett, de nem tudta lezárni a meccset, így pedig extra percek kerültek bele a kezekbe/lábakba. A Bulls pihentebb, de tudásban jóval ellenfele szintje alatt van, az előző három meccsét megint elvesztette, egyiken sem érte el a 100 dobott pontot, úgyhogy nehét helyzetben van - a Philly még fáradabban is jóval erősebbnek tűnik jelenleg. A Chicagónál LaVine még mindig nem bevethető és Vucsevics játéka is kérdéses, míg a Sixersnél tényleg csak az bizonytalan, hogy mennyire tudnak most felpörögni, egyébként elvileg mindenki rendelkezésre áll Embiidéknél. 

Memphis Grizzlies - New York Knicks 03:00

Erre a meccsre a New York érkezik egy back-to-back második felén, Julius Randle-ék viszonylag simán hozták a kötelezőt Houstonban és amúgy is a liga egyik legjobb formában lévő csapatáról beszélünk, amely ráadásul a Rockets-meccs előtt napokat pihenhetett. A Grizzlies jóval gyengébb formában van, legutóbb már a Magictől is kikapott, pedig nagyon kellene neki a siker a playin-helyezkedés miatt, meglátjuk, hogy találnak-e megoldást Moranték a stabilabb, masszívabb Knicksszel szemben. Randle-ék azért idegenben elég sokat hibáztak eddig, a pályaelőny számíthat, de ha a vendégek meg tudják állítani a Grizzlies rohanását és a festékben szilárdak tudnak maradni, akkor jó esélyük lesz nyerni - Grayson Allen egyébként valószínűleg még most sem játszhat a hazaiaknál. 

Utah Jazz - San Antonio Spurs 04:00

A Spurs egy hosszabbításos vereség másnapján, back-to-back lép pályára, de négy kezdője is kihagyta azt a meccset, akik közül DeRozan, Murray és Pöltl most frissen vissza is térhet, úgyhogy ez azért jelentősen mérsékelheti a valószínűsíthető fáradtságot. A Jazz nincs jó formában, de otthon azért masszív, a Raptorst legutóbb valahogy meg is verte, most egy esetleg kicsit tompább San Antonio ellen is egyértelmű esélyesnek kell lennie a liga első helyéért versenyben lévő alakulatnak. A gond annyi, hogy Mitchell és Conley még mindig nem játszhat, úgyhogy támadásban azért megint elég limitáltak lehetnek - meglátjuk, hogy Ingles és Clarkson most mire megy, Murray-ék tudják-e őket kicsit limitálni és ezzel együtt kordában tartani a hazai gépezetet. 

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 04:00

Ez alapvetően komoly rangadó lenne, de a Lakers jelenlegi formája alapján ezt azért most illik erősen megkérdőjelezni - pocsékul néz ki a bajnok, előző este nagyon simán kikapott otthon a Torontótól, LeBron James rendkívül feszültnek is tűnt, a teher most már óriási a playin-veszély miatt, úgyhogy borzasztó nehéz helyzetben fogadják a Denvert. Márpedig ez a Denver jelenleg akkor is esélyesebb lenne, ha nem jönne össze ennyi minden a Lakersnél, ugyanis Nikola Jokicsék legutóbb a Clipperst is megverték és már nyugati harmadikak, sorozatban ötöt nyertek és idén egyszer már a Lakerst is legyőzték - jelenleg rendkívül jó formában, önbizalomtól duzzadva érkeznek, úgyhogy a hazai pályát leszámítva minden mellettük szól. A Los Angelesnél Dennis Schröder 10-14 napos kidőlése sem jött jókor, a James-Davis páros nem biztos, hogy maximálisan terhelhető még b2b, úgyhogy jelenleg komoly bravúr lenne, ha az arany-lilák valahogy megnyernék ezt a meccset - papíron lehet mondjuk emberük Jokicsra, de ez önmagában még kevés...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus