Hajnalban a Milwaukee-t fogadja a listavezető Jazz

Több topcsapat az NBA-alapszakasz következő játéknapján, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt. 

 

Charlotte Hornets - Minnesota Timberwolves 01:00

A Hornets összességében már egy ideje jó formát fut és bár voltak/vannak vereségei, de ott sem esett szét - legutóbb a Memphis ellen a védekezés nem állt össze, Moranték extrája sok volt a társaságnak, de most otthon ismét jó esélyeik lehetnek. A Minnesotába visszatért már Karl-Anthony Towns, méghozzá egészen jól, D'Angelo Russell viszont cserében megsérült, legutóbb sem játszhatott és most sem lesz ott a parketten. Towns persze fontosabb, kisemberből van más, aki képes hozzátenni, meglátjuk, hogy ez mennyire sikerül - a Charlotte egyelőre mindenképpen jobb csapat, a hazai pálya is segíti, ha a legutóbbi védekezésen sikerül kicsit állítani, akkor mindenképpen favoritnak számít. Devonte' Graham játéka egyébként most is kérdéses a hazaiaknál. 

Washington Wizards - New York Knicks 01:00

A Wizardsnál nem lesz ott a pályán Bradley Beal, meglátjuk, hogy nélküle mi van ebben a csapatban - nem sérült a hátvéd, csak pihentetik, úgyhogy jöhet a Westbrook-show és annak hatásai. Így azért idegenben is jó esélyei lesznek a Knicksnek, a vendégek a Miami elleni két szoros vereség előtt nyertek kettőt és védekezésben a Heat ellen sem voltak rosszak, ráadásul Derrick Rose is jól mutatkozott be. A jelenlegi, Beal nélküli Washingtont senki ellen nem lehet esélyesként kezelni még otthon sem, a New Yorkban azért több van a fővárosiaknál - kérdés, hogy Randle-ék ezt érvényesíteni tudják-e. 

Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 01:30

A Hawks legutóbb egylabdás meccset vesztett el a Mavs ellen, a végjátékban történtek miatt pedig Trae Young előbb kiakadt, majd kapott egy büntetést, meglátjuk, hogy most hogyan reagál erre. Alapvetően nem volt rossz passzban a meccs előtt az Atlanta és most is lehet esélye, főleg ha esetleg védekezésben egy kicsit tud még szigorítani - a Spurs a GSW ellen végzett 1-1-re, másodjára gyenge játékkal kikapott, ott az a kérdés, hogy melyik arcát mutatja Gregg Popovich csapata. A vendégeknél Aldridge nem fog játszani, ő egyelőre nem bevethető, úgyhogy érdekes lesz látni a SAS válaszát a Collins-Capela magasember-párosra, illetve a Young-Murray csata is izgalmas lehet - ha a vendégek hátvédje lelassítja a Hawks vezérét, akkor lesz keresnivalójuk. 

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 01:30

A Mavs az említett Atlanta elleni kiélezett győzelemből érkezik, összességében ötből négyet nyert és kicsit összeszedte magát, talán elindult a jó irányba, ezt pedig a közvetlen riválisnak számító New Orleans ellen is bizonyíthatja. Zion Williamsonék jó formát futottak mostanában, aztán legutóbb szétdobta őket a LaVine-White páros Chicagóban, de egy ilyen este még elfogadható, a kérdés az, hogy most hogyan reagálnak majd. A Porzingis-Williamson csata mindenképpen jó lehet, illetve kíváncsian várjuk, hogy a Ball-Bledsoe páros tudja-e limitálni valahogy Doncicot - ezek döntő csaták lehetnek, egyébként mindkét gárda képes parádés támadójátékra, úgyhogy összességében látványos találkozóra számíthatunk. 

Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 02:00

A Bullsnál legutóbb LaVine és White is "megőrült", szenzációs dobóformával vezették győzelemre Lauri Markkanent is elvesztő csapatukat, de hacsak nem ismétlik meg azt a történelmi produkciót, akkor most a Clippers az esélyesebb. A vendégek egy gyengébb időszak után legutóbb a Leonard-Williams párosra építve hoztak egy kötelezőt és most is hasonlóra készülnek, igaz, Paul George-ra egyelőre nem számíthatnak, továbbra is nélküle kell ott maradniuk a nyugati top háromban. Nyilván benne van, hogy a Chicagónál megint elsülnek a dobógépek kezei, de higgadtabb, pontosabb játékkal és jó védekezéssel így is hozhatja a győzelmet a Clippers - George hiánya ide vagy oda, a Bulls még így is tartalékosabb és amúgy sem egy célért küzdenek a felek. 

Boston Celtics - Detroit Pistons 02:00

Itt mindkét fél back-to-backet játszik, a Boston a Toronto ellen megnyert rangadóból, a Detroit pedig a Pacers elleni vereségből érkezik. A Celticsnek nagyon kellett már ez a siker, de kérdés, hogy a Tatum-Brown páros most tud-e szabadabban és ponterősebben játszani, mert mindig nem lehet elvárni, hogy Ojeleye és Pritchard hozza a győzelmet, a Pistons oldalán pedig a vállalhatatlan tripladobás volt a fő gond, azon kell finomítani. A hazaiaknál Marcus Smart még nincs és a back-to-back miatt Kemba Walker sem játszik, míg a vendégeknél Mason Plumlee maródi, neki a könyökével vannak gondok. Alapvetően nyilván a Boston az esélyesebb, Tatumék kerete sokkal jobb és másra van építve, de a Detroitban jó pár meccsen benne volt már idén a bravúr. 

Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 03:00

A Denver három vereség után legutóbb gálázott a Cleveland ellen, míg az OKC egymás után két hosszabbításos meccset bukott el a Lakersszel szemben, ezek után találkoznak a felek. Az esélyek nyilván a Nuggets mellett szólnak, a hazaiak jóval előrébb tartanak és a legutóbbi meccs alapján egyben is vannak, míg a Thunder fáradtabb, ráadásul Shai Gilgeous-Alexanderre ezúttal sem számíthatnak - sőt, Maledon sem lesz és Roby játéka is kérdéses, úgyhogy nincsenek könnyű helyzetben. Ezzel együtt bizonyították már, hogy bármilyen felállásban képesek a bravúrra, így leírni természetesen nem lehet őket, de komoly meglepetés lenne, ha a Denver nem tudna nyerni - egyébként náluk Harris sérült az aktív rotációból. 

Utah Jazz - MIlwaukee Bucks 03:00

Ez lesz a játéknap rangadója két abszolút topcsapat között, hiszen a Jazz konkrétan ligaelső úgy, hogy a 4-4-es rajt óta 16-1-et futott, míg a Milwaukee keleti második és bár az előző két szezonhoz képest visszafogottabb, de így is a legszűkebb elitbe tartozik. A vendégeknél Jrue Holiday kiesése jelent gondot, egy ilyen meccsen azért rá is nagy szükségük lenne mondjuk Mitchell őrzésében, ráadásul egy kőkemény túra ötödik állomásához érkeztek már azok után, hogy legutóbb egylabdás meccset buktak el Phoenixben. Meglátjuk, hogy mennyire tudják ebből felszívni magukat, de Mike Conley révén a Jazznél is hiányzik a kezdő irányító, igaz, őket ez egyáltalán nem vetette vissza. Fontos kérdés lesz, hogy Gobert mennyire tudja megfogni Antetokounmpo benti játékát, illetve hogy a Bucks sok triplát feladó védekezése mennyire lesz öngyilkos taktika a Utah ellen, amely egészen elképesztő dobófesztiválokat hozott már idén távolról. A felek előző meccsét egyébként Milwaukee-ban nyerte a Jazz 131 dobott ponttal, ott Giannis és Middleton is 30 pont fölé jutott, de a Utah 25 darab triplával terhelte meg a gyűrűt...

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 04:00

A Lakers zsinórban hatot nyert, de ebből az utóbbi három hosszabbításos szenvedés volt hazai pályán a papíron kötelező meccsek helyett, úgyhogy a játék nem az igazi, ráadásul Anthony Davis is sérült - hivatalosan kérdéses a játéka, meglátjuk, hogy ma milyennek érezte az Achillesét, de legutóbb még fájt neki. Alex Caruso játszhat, vele már nincs gond, ahogy a Memphisnél is ott lesznek a legutóbbi látványos győzelem résztvevői - egy vereségsorozat után elintézték a New Orleanst, az a kérdés náluk, hogy abból mit tudnak átmenteni. Alapvetően azért még Davis nélkül is esélyesebb a Lakers, főleg otthon, de meglátjuk, hogy mennyire lesz friss a gárda - az utóbbi időszak eléggé leharcolta LeBron Jameséket, Frank Vogel el is mondta, hogy most pihentető edzést tartott csapatának. A Grizzliesnek nagyon kellene a győzelem a PO-harcban, ha sebezhető a bajnok, akkor azt ki kell használni...

Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 04:00

A Blazers a Philly bravúros legyőzése után, back-to-back lép pályára és a jelenlegi Cavs ellen abszolút kötelező az újabb siker Carmelo Anthonynék számára, a kérdés nyilván az, hogy maradt-e ehhez elég erő a csapatban az előző esti mérkőzés után. A Cleveland jelenleg a liga egyik legrosszabb formában lévő csapata, az előző öt meccsét elbukta, legutóbb nagyon-nagyon kikapott Denverben és továbbra is több hiányzóját kell nélkülöznie - borzasztó mélyen vannak most Garlandék, nagy kérdés, hogy mi tudja őket innen kirángatni. Papíron egy jó Drummond hozhat egy nagy meccset Kanter ellen, a periméteren pedig a villámléptű Sexton-Garland páros kicsit megkavarhatja a fáradtabb Lillardéket, de a minőség így is messze a hazaiak mellett szól.

Sacramento Kings - Orlando Magic 04:00

A Kings jó pár remek teljesítmény után legutóbb szoros meccsen elbukott a Sixers ellen, de most mindenképpen jóval esélyesebb a Magicnél, úgyhogy ismét a helyes irányba állhatnak be Foxék. Az Orlando a Cavs szintjén van nagyjából, csak sokkal több a sérültje, ráadásul back-to-backet vív, ami külön is megnehezíti a dolgát - ugyan nem játszottak rosszul most például a GSW ellen Vucsevicsék, de igazából ott sem volt bennük túl sok fantázia. A jelenlegi Kings mindenképpen más kategória, a hazai pálya és a frissesség is a Walton-legénység malmára hajtja a vizet, úgyhogy a papírforma Sacto-sikert jósol.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus