Hajnalban Boston-Lakers a Sport TV-n

Portlandbe utazik a Spurs, Atlantába a Toronto, a Clipperst fogadja a Pacers, pályán az OKC - nézzük, hogy mire számíthatunk hajnalban.

 

Indiana Pacers - Los Angeles Clippers 1:00

A Clippers első meccsét játssza majd a frissen elcserélt Tobias Harris nélkül és a hírek szerint az érkező játékosok még nem léphetnek pályára, úgyhogy elég szűk lehet majd Doc Rivers rotációja, hiszen Harris mellett Marjanovicsot és Scottot is elküldték, Gallinari, Teodoszics és Mbah a Moute pedig sérült - igaz, az olasz játékára van valamennyi esély. A Pacers viszont közben összeszedte magát, megnyerte az előző három meccsét és a Lakers legutóbbi megsemmisítése biztos, hogy helyretette a társaság önbizalmát, úgyhogy most Los Angeles másik csapata ellen, otthon abszolút magabiztosan léphetnek parkettre. Náluk Oladipón és McDermotton kívül nincs is most sérült, az ő hiányukat pedig megszokhatták, űgyhogy ha meglesz náluk a kellő energia, akkor abszolút favoritok - Harris és Gallinari nélkül a LAC támadógépezete jelentősen visszaeshet, védekezni pedig eddig sem tudtak közel sem úgy, mint az Indiana. 

Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 1:00

A Clippers cseréje miatt a Minnesotának is nagyobb esélye nyílt a rájátszásra, de a memphisi vereség után most mindenképpen nyernie kellene az együttesnek, ha ott akar maradni a tűz közelében. Ehhez a legutóbbinál sokkal jobb támadójátékra lesz szükségük, akkor nagyon akadoztak, érződik rajtuk, hogy elöl nincs igazán meg a játék Teague és Rose nélkül, márpedig a két irányító most sem fog játszani, úgyhogy a Magic előtt is itt az esély, hogy még beleszóljon a keleti playoff-csatába - Nik Vucsevicsék két győzelem után legutóbb az OKC-vel is jó meccset játszottak, most pedig aligha bünteti meg annyira a védekezésüket az aktuális ellenfél, mint akkor Westbrookék. Az Orlandónál Mo Bamba sérült, egyébként a rotáció aktív tagjaira számíthatnak. 

Atlanta Hawks - Toronto Raptors 1:30

A Toronto nagyon fontos rangadót nyert meg a Sixers otthonában legutóbb, úgyhogy a gyengébb forma talán már a múlté Kawhi Leonardéknál, ennek ellenére nem ígérkezik könnyűnek számukra az atlantai összecsapás. A Hawks két győzelemmel és 4-3-as mérleggel zárta hosszú idegenbeli túráját, most otthon még magabiztosabb lehet, ráadásul pihenhetett két teljes napot, volt ideje összeszedni magát - az egyetlen problémát John Collins sérülése jelenti, legutóbb kidőlt meccs közben, de a hírek szerint most vállalni tudja a játékot. Ha úgy tud támadni az Atlanta, mint a Wizards ellen, akkor bármire képes lehet, nagyon mély és nagyon lendületes csapatról beszélünk, a lassabb, akadozóbb, de természetesen több fokkal jobban védekező és összességében nyilván egészen más szintet képviselő Torontótól nem lesz elég a félgőz - Kyle Lowry háta egyébként továbbra sem 100%-os, de úgy tűnik, hogy ez már nem változik és valószínűleg játszani fog. A két csapat legutóbbi egymás elleni meccsét egyébként 104-101-re húzta be otthon a Raptors.

Boston Celtics - Los Angeles Lakers 2:00 (Sport 1)

A játéknap kiemelt mérkőzése ez lesz, már csak az ősi rivalizálás miatt is, de nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a két fél jelenleg éppen Anthony Davis miatt ugrik egymás torkának. A Celtics összességében kirobbanó formában és szép győzelmi szériában van, a legutóbb pihenő Kyrie Irving és Marcus Morris is pályára léphet ezen az estén, otthon abszolút esélyes is a társaság, míg a Lakers egy iszonyatosan nagy pofont kapott legutóbb Indianában - a 40 pont feletti vereség után is felmerült, hogy a cserepletykák mit hoznak ki a játékosokból, a trade deadline napja aligha segít ezen. Josh Hart játéka egyébként kérdéses a vendégeknél, LeBron James, Kyle Kuzma és Ivica Zubac viszont a kisebb sérüléseik ellenére ott lesznek a parketten - meglátjuk, hogy össze tudják-e magukat szedni. A Los Angeles győzelme most komoly bravúrnak számítana összességében, ugyanakkor Jameséknek minden egyes sikerre óriási szükségük van a playoffba jutás miatt.

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 2:00

Kötelező meccs a jó formában lévő Thunder számára, Russell Westbrookék védekezése akadozik, de támadásban a két vezér parádéjával robognak előre és egy győzelemmel két meccsre megközelítenék a Denvert, illetve természetesen maguk mögé is figyelniük kell - a Grizzlies jelenleg abszolőt a "kötelezően meg kell verni" kategória, úgyhogy nem hibázhatnak. Tegyük hozzá, hogy a vendégek az előző két mérkőzésüket megnyerték, de így is messze vannak az OKC szintjétől és bár becsülettel védekeznek és ha lelassítják a Thundert, akkor lehet is talán keresnivalójuk, de a trade deadline miatt könnyen lehet, hogy Marc Gasol és Mike Conley nem lép pályára - a spanyol centerről be is jelentették, hogy kihagyják a meccskeretből, de több egyéb játékossal is hasonlóan tehetnek. Márpedig már csak Gasol hiánya is nagyon fájhat az OKC ellen...

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 4:30

A Spurs back-to-backet játszik a GSW elleni 41 pontos vereség után, de azt a meccset Gregg Popovich elég nyíltan feladta, kiültette a DeRozan-Aldridge párost, akik most így frissen léphetnek pályára Portlandben - így talán lehet is esélye a gárdának, bár idegenben a jelenlegi San Antonio még 100%-os állapotban sem az igazi. A Blazers alapvetően jó formában volt egészen a legutóbbi meccséig, amikor egy hosszú szünet után lépett pályára és meglepetésre kikapott saját közönsége előtt a Miamitól, amit most mindenképpen ki kellene javítania egy közvetlen rivális elleni győzelemmel, hiszen a két csapat között másfél meccs a távolság a hazaiak javára. Damian Lillardéknál sérült nincs, sőt, a hírek szerint Rodney Hood is bemutatkozhat a csapatban, míg a San Antoniónál Murray és White a két tartós sérült, rájuk nem számíthatnak - a két fél egyébként eddig 1-1-re áll egymással idén, mindig az aktuális hazai csapat nyert.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus