Hajnalban Bucks-Sixers rangadó, Hornets-Heat a tv-ben

Pályára lép a Nets, a Mavericks és a Clippers is - ezzel a játéknappal zárul az alapszakasz All-Star előtti időszaka.

 

Charlotte Hornets - Miami Heat 01:00 (Sport 1)

A Heat sikerszériája legutóbb szoros meccsen véget ért a Dallas ellen, úgyhogy most szeretne jó szájízzel szünetre menni a gárda, ráadásul az sem lenne baj a floridaiak számára, hanem kerülnének hátrányba Kelet élén a Bullsszal szemben. A Hornets most verhető csapat, a hazaiak az utóbbi kilenc meccsükből csak egyet, a Detroit ellenit nyerték meg, legutóbb hosszabbításban kaptak ki a Minnesotától, úgyhogy egyáltalán nincsenek jó formában. A két csapat eddigi meccseit oda-vissza a Miami nyerte idén és bár a Herro-Dedmon páros most sem játszhat, de a kezdőben megvannak az alapemberek - a Charlotte-nál Hayward hiányzik, a felek közötti legnagyobb különbséget pedig a védekezés adja, ha ezen nem tud jelentősen faradni a Hornets, akkor a Heatnek áll a zászló. 

 

Brooklyn Nets - Washington Wizards 01:30

A Nets gyorsan nyert kettőt a tizenegy meccses vereségsorozata után, a Curry-Drummond páros rögtön éreztette hatását a megérkezése után, most pedig otthon, jobb hangulatban fogadhatja a Washingtont. A vendégek (is) back-to-backet játszanak, előző este Indianában kaptak ki és mivel amúgy sem túl bő és nem is túl erős a keretük, most nehéz helyzetben lesznek. Egy hete Washingtonban egyébként 113-112-re nyert a Wizards az akkor mélyponton lévő Brooklyn ellen, most viszont fordulhat a kocka, bár a Nets erejét még mindig óvatosan ítéljük meg, hiszen a Knicks ellen valamiért így is 20 pont feletti hátrányba került és ugyan nyerni tudott, de valami oka annak is volt - ráadásul emiatt most Curryék is back-to-back lépnek pályára. Az egy héttel ezelőttihez képest jobbak az előjelek a Brooklyn számára, de annyira azért nem erős ez a keret jelenleg, hogy biztosra mehessenek Millsék...

 

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 02:00

A Mavericks a Miamiban aratott fontos győzelemmel javított a Clippers elleni vereség után, míg a Pels a Raptors elleni sima siker után 12 ponttal kikapott a Grizzliestől, ezt követően lépnek most pályára a felek. A Mavericks nyilván jobb csapat, sokkal hatékonyabban védekezik és a párharc legjobb játékosa is nála van, így esélyesebbnek számít, de ez a McCollum-Ingram-Valanciunas trió már mutatott biztató dolgokat - össze kell szedniük egyszerre a védekezést és a tripladobást, ha ez meglesz, akkor lehet keresnivalójuk. Eddig idén egyébként 2-1-re vezet ebben a párosításban a Mavs, de legutóbb éppen a New Orleans nyert, fontos hiányzója nincs, míg a Dallasnál azért több kiegészítő is sérüléssel bajlódik, még nem tudni, hogy végül ki vállalja a játékot. 

 

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 02:30

Kiemelt keleti rangadó két topcsapat között, akik egyaránt a bajnoki címért szeretnének küzdeni, a formájuk viszont "vitatott" jelen pillanatban. A Bucks két vereség után legutóbb Giannis Antetokounmpo 50 pontjával gyűrte le nagy nehezen a Pacerst, de kapott 119 pontot, míg a Philly alapvetően jó passzban volt, de az előző találkozóján megsemmisítő vereséget szenvedett a Bostonnal szemben - kérdés, hogy ez hagyott-e nyomokat a társaságban. James Harden még mindig nem játszhat, így a periméteren most is nagyon sok múlik majd azon, hogy Maxey és Harris mit tud felmutatni, de ha Holiday és Middleton teszi a dolgát hátul, akkor ez a Sixers most levédekezhető Joel Embiid körül, nincs annyi ügyes ballhandler, hogy lebontsák az ellenfél védelmét. Embiid és Antetokounmpo csatája természetesen igazi csemege lehet megint, ahogy általában az szokott lenni, két MVP-esélyesről beszélünk, akik a pályán is többször találkozhatnak majd egymással mindkét palánk alatt - az ő klasszis párharcuk miatt mindenképpen érdemes nézni a derbit. Az esélyeket nehéz megjósolni, a hazai pálya és a kiegyensúlyozottabb keret a Bucks mellett szól, de a Phillyben is van potenciál.

 

Los Angeles Clippers - Houston Rockets 04:30

Ez kötelező meccs a Clippers számára, a Rockets back-to-back lép pályára és egyébként is nyugati utolsó - ugyan a Suns ellen maximálisan helytálltak a texasiak, de meglepő lenne, ha 24 órán belül másodszor is megtennék ezt. A Clippers mostanában jó passzban van, összerakták a védekezésüket Morrisék és bár pont a Phoenix ellen kaptak ki legutóbb, de ott sem voltak elveszettek, most pedig pihentebben, otthon fogadhatják ellenfelüket. Nekik nagyon fontos is, hogy ne hibázzanak ilyen helyzetben, hiszen közelharcban vannak a nyugati középmezőnyben, ahol nem mindegy, hogy milyen pozíciót harcolnak ki maguknak - 50% alatt állnak, de a Houston ellen muszáj nyerniük.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus