Hajnalban Bulls - Mavs a Sport TV-n!

A Sport 1 is közvetíti a Chicago-Dallast, ma visszatérhet Durant, lesz New York-i háziderbi, de pályán a Cavs és a Warriors is

A játéknap rangadójának számító Chicago-Dallas meccset a Sport1 is közvetíti, ma megkezdheti az idényt Kevin Durant, lesz egy New York-i házi rangadó – de pályán a Cavs és a Warriors, illetve lesz egy Kings-Raptors is. Nézzük, mit érdemes tudni a mai tíz találkozóról!

Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks 01:00

A Clevelanddel nagyot fordult a világ, a korábbi tragikus meccsek után most már sorozatosan szórják a jobbnál jobb teljesítményeket támadásban, sőt, az utóbbi időben már a védekezésük is javult, legutóbbi három ellenfelüket nem engedték 40% fölé mezőnyből. Hasonlóan jól védekezik azonban a Bucks is, bár legutóbb a Howard nélküli Rockets csúnyán szétszedte őket. Érdekes lesz látni LeBron Jamest a Parker-Antetokounmpo fiatal páros ellen, ugyanakkor Kevin Love legutóbb tarthatatlannak bizonyult – most mindkét fél erősödik a palánk alatt, hiszen Varejao és Pachulia is játékra alkalmas már.

Atlanta Hawks – Boston Celtics 01:30

Az Atlanta legutóbb a teljesen szétesett Charlotte-ot döngölte a földbe, és parádés támadójátékukra most is jó esély mutatkozik, a Boston védekezése közel sem nevezhető jónak – különösen a periméteren tragikusak (de a festékben is…), 42%-os triplamutatót engedélyeznek átlagban, ez pedig Korverék ellen nem kecsegtet sok jóval. A Kelták ráadásul támadásban is lassulni látszanak, az utolsó negyedekben rendre jól elverik őket, a Hawks viszont a ligaelithez tartozik az utolsó negyedben.

Detroit Pistons – Los Angeles Lakers 01:30

Bármennyire gyenge idén ez a Lakers, jelenleg 3-0-ra állnak keleti csapatok ellen, miután legyőzték a (ráadásul keleti éllovas) Torontót. Ma egy gyenge formában lévő, szerkezeti gondokkal küzdő csapathoz látogatnak, Drummonék óriási ingadozásokra képesek, de alapvetően nem tudják dominálni a meccseket belül – így pedig ez a keret képtelen sikeres lenni. A borzalmas dobáshatékonyságuk a nem létező spacing miatt megvan kint, de most már a gyűrű alól is rengeteget rontanak. A Lakers Kobe Bryant vezérletével képes egészen szép dolgokra is jelenleg, kevés csapat ellen számítanak esélyesnek, az egyik talán pont a Detroit…

New York Knicks – Brooklyn Nets 01:30

Mindkét csapat borzalmas formában van, ami a Knicksnél még talán érthető is, a Netsnél viszont kissé hihetetlen. Joe Johnson tragikusan játszik egy-egy  villanást leszámítva, Lopez is árnyéka önmagának, de a többiek sem hozzák, amit kellene – főleg védekezésben. A New Yorknál Carmelo Anthony visszatért, de továbbra is fáj a háta, mindenesetre csak úgy van esélyük NBA-meccset nyerni, ha ő játszik – nélküle romhalmaz a társaság. A hazaiak periméter-védekezése azért kulcs lehet, hiszen ebben nagyjából ligautolsók, Deron Williams pedig a jobban teljesítő Nets-játékosok közé tartozik – de ha hagyják, Bogdanovic is meg tudja szórni magát.

Chicago Bulls – Dallas Mavericks 02:00

A Chicago egy hétmeccses idegenbeli túra után érkezett haza és rögtön egy komoly rangadót kell megvívniuk. Jimmy Butler a liga top öt hátvédje közé tartozik idén, az utolsó négy meccsen 26 pontot átlagol, és a gyengélkedő Mavs-védekezésnek is alighanem meggyűlik vele a baja. Pau Gasol is nagy formában van, őt Chandler veheti kezelésbe, de gyakorlatilag minden poszton izgalmas matchupokat találunk. A Dallas eredményessége tisztán a (kimagaslóan ligaelső) támadójátéktól függ, 13-0-ra állnak, ha elérték a száz pontot és 0-5-re, ha nem – a Bulls jelenleg 9. védekezésben, komoly teszt előtt állnak. Az biztos, hogy Gibson kihagyja a találkozót és az is, hogy Nowitzki bevethető lesz – a nap rangadóját a Sport 1 jóvoltából TV-n keresztül élvezhetjük.

New Orleans Pelicans – Oklahoma City Thunder 02:00

Russell Westbrook rögtön egy impozáns meccsel tért vissza sérülése után, és elméletileg nincs akadálya annak, hogy ma Kevin Durant is pályára lépjen a Thundernél – legalábbis edzett hétfőn, és nincs információ arról, hogy kimaradna. A New Orleans viszont ellentétes utat jár be, most kerültek egy kisebb gödörbe, a támadójátékuk nagyon akadozik, és nem tudnak jó helyzeteket kialakítani, ami egyértelműen látszik az eredményességükön is – hét százalékkal dobnak gyengébben a vereségsorozatuk alatt, mint előtte. Anthony Davis és Serge Ibaka párbaja jól hangzik, ha az OKC négyese limitálni tudja (Perkinsszel vagy Adamsszel karöltve) AD-t, már a Thunder tekinthető esélyesnek, amire idén sok példa még nem volt.

Denver Nuggets – Portland Trail Blazers 03:00

Két pontháborút is vívtak idén már a csapatok és mindkétszer a Blazers nyerte ezt (116-100 és 130-112), a látványos és szórakoztató játék pedig ma is garantált. Wesley Matthews nagy formába lendült, az ő és Lillard küzdelme Lawsonék ellen igazi csemegének ígérkezik. A különbség a benti játék lehet, LaMarcus Aldridge-re nincs igazi embere a hazaiaknak, ráadásul az erőcsatár hagyományosan jól szerepel a Denver ellen – legutóbb talán maga mögött hagyta a korábbi rossz formáját is. A Blazers idegenben is remekel idén, de a Memphis azért beárazta őket, kérdés, hogy a back-to-backből érkező Denver mennyire lesz nagy falat számukra.

Phoenix Suns – Indiana Pacers 03:00

Roy Hibbert húsz napja a Suns ellen sérült meg, ma ellenük térhet vissza, így David Westtel kiegészülhet a palánk alatti páros. Azon a meccsen simán nyert a Phoenix, de a két belső ember mellett már Miles és Watson is játszik, a Suns pedig két nagyon gyenge dobóestén és vereségen van túl. Mindkét gárda folyamatosan változik, így nehéz felrajzolni a matchupokat, az mindenesetre világos, hogy a gyors hátvédsor a Pacers számára is gondot okozhat, viszont ha nem találják meg a dobásaikat Dragicék, akkor képes lehet meglepetésre a vendégcsapat – az említett Dragic egyébként általában remekel az Indiana ellen.

Sacramento Kings – Toronto Raptors 04:00

Megrendült a Raptors, az addig remeklő csapatból kivált DeRozan, majd a következő meccsen kikaptak a Lakerstől is, így folytatják nyugati túrájukat. A Los Angeles ellen dominálták a festéket Lowry-ék, de a Kings visszakaphatja ma Cousinst, akivel ez eléggé elképzelhetetlen, a center a liga öt legjobb játékosa között van idén, csapata pedig vele a legjobban lepattanózó gárda. A Toronto periméter-védekezése csúszott szét a Lakers ellen DeRozan nélkül, ezzel most is gondban lehetnek, bár nem egy nagy tripladobó csapat a Sacramento, a Raptorst rendre megszórják otthon. Rudy Gayt a Toronto egy éve cserélte el a Kingshez (december 9-én), azóta 22,3 pontot átlagol ellenük.

Golden State Warriors – Orlando Magic 04:30

Két hete tizenöttel nyert Orlandóban a Warriors, de összességében is talán a liga legjobb csapataként lehet őket emlegetni. Mindössze kétszer kaptak ki eddig, amikor Thompson sérülése kicsit megkavarta őket, egyébként azóta 13,3 ponttal múlják felül ellenfeleiket átlagban, most öt meccs után térnek haza – márpedig otthon brutális a Splash Brothers, a Magic viszont csupán 92,8 pontot átlagol idegenben. Nem nagyon látni olyan szegmenst, ahol nyerhet az Orlando, Tobias Harris lehet talán az, aki villoghat, Vucsevicsnek nehéz dolga lesz Boguttal, ellenben Curry, Thompson, Green és a hosszú kispad garancia a sok hazai pontra.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus