Hajnalban Celtics-Raptors a Sport TV-n

Javíthat a Bucks, a Clippers és a Heat is, míg a Suns a Warriorst fogadja a szünet előtti utolsó NBA-játéknapon. 

Boston Celtics - Toronto Raptors 01:00 (Sport 1)

A Raptors nehéz helyzetben van edzője és öt játékosa nélkül, ráadásul back-to-backet játszik és előző este is láthattuk, hogy ez a rotáció így elég gyér tud lenni - a Detroit is simán verte a gárdát, most fáradtabban, a belendülő Boston otthonában óriási meglepetés lenne, ha nyerni tudnának Lowryék. A Celtics a gyengébb időszaka után most tényleg elkapta a fonalat, az előző három meccsét megnyerte, legutóbb a Clippers elleni rangadót is behúzta, úgyhogy most toronymagas favoritként léphet pályára - Marcus Smarton kívül elvileg mindenki játszhat is a hazaiaknál, ez sem lehet hátráltató tényező. 

Washington Wizards - Los Angeles Clippers 01:00

Mindkét csapat nagyon szeretne bizonyítani, mert a jó szériája után a Washington vesztett kettőt, míg a Clippers egyértelműen megingott mostanában, hiába teljes a keret, nem jönnek a győzelmek - az előző négy összecsapásukból hármat is elvesztettek (igaz, legutóbb Leonard nem játszott), ráadásul most már zsinórban ötödször lépnek pályára idegenben. Leonard játéka azonban most is erősen kérdéses, állítólag továbbra is fáj a háta, míg Marcus Morris biztosan nem áll rendelkezésre, úgyhogy nincsenek ideális helyzetben, de aligha szeretnének ilyen negatív szériával elmenni szünetre, úgyhogy valamit ki kellene találniuk. A Wizardsnál nincsenek új sérültek, a megszokott rotáció rendelkezésre áll, ráadásul nemrég kikaptak a Clippers otthonában, azért is vissza akarnak vágni - a jelenlegi "sebzett" LAC ellen egy jó dobóformával lehet is rá esélyük. 

New York Knicks - Detroit Pistons 01:30

A Detroit back-to-backet játszik a Toronto vendégeként aratott látványos győzelem után és az a kérdés, hogy mennyire lehet komolyan venni azt a teljesítményt, mert a szezon egyik legjobbját hozta a gárda - parádéztak támadásban Plumlee-ék, pedig többen is hiányoztak tőlük. Azóta nincs friss hír a sérültekről, elvileg nem lesz változás a csapat keretében, meglátjuk, hogy a Knicks ellen is tud-e olyan hatékony lenni a társaság, de maga a Knicks is kérdéses, mert a remek forma után legutóbb egy nagyon csúnya vereségbe futott bele a társaság a Spurs otthonában. Egyébként azért Randle-ék egyértelműen előrébb tartanak, a playoffért küzdenek, míg a Detroit sereghajtó Keleten, a New York a frissebb és a hazai pálya is segíti, úgyhogy papíron nyilván esélyesebb, de a tegnapi Pistonst ne írjuk le...

Indiana Pacers - Denver Nuggets 02:00

A Pacers back-to-back lép pályára a Clevelandben aratott fontos győzelem után és ami legalább ilyen fontos, hogy azon a meccsen tényleg jól is játszottak Brogdonék, ami ritkán volt róluk elmondható az utóbbi hetekben. A Denver sem brillírozott eddig, de mostanában feljebb kapcsolt a gárda, a legutóbb Milwaukee-ban aratott 31 pontos győzelemmel erőt demonstráltak Nikola Jokicsék, összességében zsinórban hármat nyertek, úgyhogy pihentebben még idegenben is ők az esélyesek. Kérdés persze, hogy tartani tudják-e ezt a formát, mert a stabilitással voltak gondjaik idén, Campazzo pedig az egészségügyi protokoll miatt nem is bevethető, ahogy egyébként Harris, Millsap és Green is hiányzik még mindig. Meglátjuk, magas poszton azért jó csatára számíthatunk Jokics és a Turner-Sabonis páros között, a hátvédeknél pedig a Brogdon-Murray harcot lesz érdemes követni. 

Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 02:00

Sorozatban öt győzelem után legutóbb teljesen váratlanul kapott egy 31 pontos pofont a Milwaukee, a kérdés az, hogy azt sikerül-e lerázniuk magukról Middletonéknak, vagy sem - ha igen, akkor most is esélyesek még úgy is, hogy idegenben lépnek pályára. Tegyük azért hozzá, hogy a Memphis négyből hármat nyert, legutóbb a Washingtont verte, úgyhogy abszolút nincs rossz formában, de a festéket támadó, gyorsindításokra épülő stílus a Milwaukee-nak is nagyon fekszik és azért Giannisék minőségibb kerettel tudják művelni ezt a játékot. Ha nem talál vissza a vereség előtti útra a Bucks, akkor szoros meccs lehet ebből és bármerre eldőlhet, de egyelőre azért inkább a vendégek javára billen ez a dolog - a hazaiaknál Grayson Allen biztosan nem léphet pályára és Kyle Anderson játéka is erősen kérdéses.

New Orleans Pelicans - Miami Heat 02:30

A Pelicans back-to-backet játszik a Bulls elleni bosszantó vereség után, míg a Heat ugyan pihentebb, de a szép győzelmi sorozatot követően legutóbb borzalmas játékkal szenvedett vereséget, nagy kérdés, hogy sikerül-e most javítani. A floridaiak már éppen belendültek, amikor jött ez a 80 dobott pont az Atlanta ellen, ráadásul Jimmy Butler játéka megint kérdéses és Bam Adebayo is sérült - az ő pályára lépése sem biztos, ha egyikük sem lesz bevethető, akkor azért megint komoly bajban lehet a gárda. A Pelicans összességében nincs rossz formában, de kulcshelyzetben egyelőre sokszor megremegnek Williamsonék, a védekezésük pedig nem elég stabil ahhoz, hogy azzal nyerjenek - most fáradtabbak is, meglátjuk, hogy mire lesznek képesek.

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 03:00

A Thunder back-to-backet vív azok után, hogy előző este pontszámban és mezőnyszázalékban is negatív szezoncsúcsot döntött a dallasi vereség során, míg a Spurs tartalékosan is átgázolt a New Yorkon, úgyhogy egyértelműen DeRozanék az esélyesebbek. A texasiaknál a karantén miatt hiányzók még most sem játszhatnak, LaMarcus Aldridge állapota is erősen kérdéses, úgyhogy még most is az eddigi rotációval kell dolgozniuk, de frissebbek, otthon lesznek és a legutóbbi játékuk nagyon biztatóra sikerült - amúgy is háromból kettőt nyertek már ezzel a kerettel, nincs mitől tartaniuk. Az OKC két nagyon gyenge meccsből érkezik, nagy kérdés, hogy Gilgeous-Alexanderék újra tudják-e indítani a támadójátékukat - ha nem, akkor ez a teljesítmény most is kevés lesz. 

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 04:00

Mindkét együttes back-to-back lép pályára, a Portland a GSW-t győzte le kiélezett végjátékban, a Kings pedig a Lakersszel tette meg ugyanezt. Ezzel együtt a Blazers nyilván esélyesebb, Lillardék a vereségszéria után most nyertek kettőt, alakul a játékuk, míg a Sacramento védekezése továbbra is olyan, amilyen és az, hogy a tartalékos Lakers ellen ezt túl tudták dobni, az sokat nem jelent - eddig is tudtuk, hogy képesek ilyenre, csak nagyon ritkán mutatták meg. Nyilván benne van, hogy most is kifognak egy extra napot egymás után másodszor, de a Blazers azért jelenleg stabilabb csapat, amely más célokért küzd - a vendégeknél Haliburton egyébként továbbra sem bevethető. 

Phoenix Suns - Golden State Warriors 04:00

Itt a GSW a back-to-backes csapat, Curryék a portlandi vereségből érkeznek és most sem nekik áll a zászló: a jelenlegi Suns szinte mindenki ellen esélyes lenne, főleg hazai pályán, pihentebben. Ezt tetézi, hogy Curry és Draymond Green is pihenőt kap a Warriorsnál, ők nem fognak pályára lépni, úgyhogy innentől egy országos egyesről beszélünk - előző este Oubre Jr. sem játszott, úgy fest, hogy ezt a mérkőzést most elengedi Steve Kerr. A Sunsnál elvileg minden rendben van, a liga egyik legjobb formában lévő csapatáról beszélünk, amely a második legjobb mérleggel rendelkezik, egészséges, minden mellette szól - óriási blama lenne, ha nem hoznák simán ezt a meccset Devin Bookerék. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus