Hajnalban Clippers-Nuggets rangadó, Nets-Hornets a Sport TV-n

Debütálhat Oladipo, javíthat a Sixers - mutatjuk, hogy mi vár ránk hajnalban. 

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 01:00

A Sixers már a hatodik állomáshoz érkezik az idegenbeli túrán és a jó forma után most azért egymás után két rangadót vesztett el a gárda, ahol hiányzott Joel Embiid, meglátjuk, hogy ezen a találkozón mennyire fogják megérezni a hiányát. A Cavs az előző három mérkőzését elvesztette, méghozzá 86, 98 és 75 dobott ponttal, finoman szólva nem sziporkáztak Garlandék és ha a Phillyben maradt még erő, akkor ez aligha fog most megváltozni, Simmonsék remek védekezésre képesek, amikor megvan hozzá a lábuk. Az esélyes nyilván a vendégcsapat még fáradtan is, de legutóbb a kulcsemberek eléggé elvesztek támadásban, kíváncsian várjuk, hogy elfogyott az üzemanyaguk, vagy most újra fel tudják magukat szívni. 

Detroit Pistons - Washington Wizards 01:00

A Detroit back-to-backet játszik a Portland elleni vereség után, ahol egy jó félidőt össze tudtak rakni, aztán a másodikra elfogytak és főleg a borzalmas dobóformájuk és az enervált kezdőcsapat miatt vereséget szenvedtek. A Wizards két győzelem után legutóbb megint kikapott, abszolút megjósolhatatlan, hogy most éppen mit fognak mutatni Russell Westbrookék, de az biztos, hogy múlt hétvégén egyszer már megverték a Detroitot, most is hasonlóra készülnek. Túl magas színvonalra nem számíthatunk, két alsóházi, szenvedő csapatról van szó és bár a Wizardsban jóval több a potenciál, a tűzerő, de ezt csak nagyon ritkán tudja megmutatni. 

Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 01:30 (Sport 1)

Ez mindenképpen jó mérkőzésnek ígérkezik két remek csapat között, hiszen a Charlotte az utóbbi hetekben abszolút bizonyította, hogy mire képes, LaMelo Ball kiesése csak még jobban összekovácsolta a társaságot. Ennek megfelelően jó formában érkezik meg a vendégcsapat ahhoz a Brooklynhoz, amely ugyan éppen most vette át a vezetést Keleten, de back.to-backet játszik azok után, hogy elég nehezen tudta csak leküzdeni a Houstont, másrészt James Harden megsérült azon a meccsen és ha nem is súlyos a dolog, azért b2b talán nem kellene erőltetni. LaMarcus Aldridge és Kevin Durant továbbra sem bevethető a hazaiaknál, úgyhogy nagyon sok múlhat Kyrie Irvingen, aki viszont szintén nem szokta túlfeszíteni a b2b-eket - a Hornets frissebb, egységesebb, egészségesebb és ha nincs Harden, akkor egy jó dobóformával simán meg is büntetheti a Nets gondjait, illetve maximum átlagos védekezését. 

Miami Heat - Golden State Warriors 02:00

A Heat back-to-back lép pályára az Indianában kiizzadt győzelmet követően és az utóbbi két, megnyert találkozó után valamelyest bizakodhat a gárda, de csak a védekezése miatt, támadásban továbbra is rendkívül erőtlen a csapat, egyszerűen nincs benne pont, nincs benne lendület, minden kosárért meg kell szenvednie. A Warriors Steph Curry visszatérésével nyerni tudott legutóbb, azóta volt ideje pihenni és készülni, Draymond Greenéknek pedig Curryvel már nincs sok gondjuk támadásban, benne egy személyben is bízhatnak ezen a téren. Érdekes mérkőzés lehet ez, mindkét félnek nagyon kellene a győzelem, a GSW jobban tud támadni és pihentebb, a Miami viszont elképesztő védekezésre képes és otthon játszhat, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. A Heatnél jó hír, hogy Victor Oladipo elvileg ezen a találkozón már debütálhat, kíváncsian várjuk, hogy elsőre mit tesz hozzá. 

New Orleans Pelicans - Orlando Magic 02:00

Itt alapvetően egyértelmű esélyes a Pelicans, hiszen a hazaiak még kapaszkodnak a playoffért, vagy legalább a playinért és az utóbbi öt meccsükből négyet meg is nyertek, legyőzték a Denvert, a Dallast és legutóbb a Bostont is, úgyhogy jó formában vannak. Ehhez jön az, hogy a Magic kerete kiürült és ez a rotáció jelen állapotában a liga egyik leggyengébbjének számít, de ami miatt érdekes lehet a meccs, az mégis a vendégek formája: legutóbb érthetetlen bravúrt mutattak be a Clippers vendégeként és azt megelőzően is volt tartásuk ezzel a kerettel, úgyhogy eddig felülteljesítenek ebben az állapotukban. Ettől függetlenül persze egy playinért hajtó csapatnak otthon muszáj nyernie ezt a mérkőzést, ugyan Lonzo Ball nem bevethető, de ez már az utóbbi győzelmek során is így volt... 

San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 02:30

A Spurs back-to-backet vív a Kings magabiztos legyőzése után, a gyengébb formát követően most parádésan védekeztek DeRozanék, meglátjuk, hogy mi marad meg ebből "másnapra" a Hawks ellenében. Az Atlanta legutóbb a Sunst is éles csatára késztette és kis híján legyőzte, azóta tudott egy napot pihenni, de azt hozzá kell tenni, hogy Youngéknak ez már a nyugati túra hetedik állomása lesz és eddig 2-4-re állnak, ez nem igazán szól mellettük. A minőséget tekintve persze mindenük megvan a sikerhez még úgy is, hogy John Collins állítólag nem fogja vállalni a játékot, hiszen ha Young hozza magát, a Bogdanovics-Gallinari páros hozzáteszi a sajátját, Clint Capela pedig pusztít a palánk alatt, akkor így is megfoghatják a Spurst, de kérdés, hogy mennyire lesznek leharcoltak a kirándulás végére. 

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 04:00

Ez természetesen kiemelt rangadó lesz két nyugati bajnokesélyes között, akik ráadásul tavaly egy sokáig emlékezetes playoff-párharcot is vívtak egymással. Most mindketten jó formában vannak, a Denver is nagyon belendült, Aaron Gordon megszerzése is jó húzásnak tűnik, Michael Porter Jr. élete formáját futja, de a Clippers is éppen mostanában talált rá a chemistryre, a védekezésére - aztán mindez felborult, amikor legutóbb teljesen váratlanul kikapott a Magictől, de ott a második félidőre érezhetően elkészültek az erejükkel a nagyon tartalékos Leonardék. Most is az a kérdés, hogy fizikálisan milyen állapotban lesznek, mert Paul George ezúttal sem tud játszani és a hírek szerint a Beverley-Ibaka-Rondo trió sem bevethető még, sőt, Morris visszatérése is erősen kérdéses. Ebben a felállásban azért nyilván elég nehéz dolguk lesz a most sok lábon álló, mély, kiegyensúlyozott Denverrel szemben, kíváncsian várjuk, hogy mire mennek Jokiccsal, vagy hogy hogyan lassítják Murray-t, illetve hogy lesz-e erejük végigvédekezni ezt a mérkőzést. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus