Hajnalban Denver-Boston csúcsrangadó a Sport TV-n

Csak három találkozót rendeznek hajnalban, de az egyik a két konferencia első helyezettje között zajlik majd. 

 

Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 02:00

A Memphis back-to-back érkezik, előző este a New Orleans elleni rangadót nyerte meg viszonylag magabiztosan, de mindenképpen agresszív és eredményes védekezéssel, meglátjuk, hogy a Kings ellen mire lesz képes a társaság. Moranték az elmúlt két meccsen összekapták magukat, de a Sacto is megnyerte az előző két találkozóját, így jelenleg ötödik Nyugaton úgy, hogy 2,5 meccs a hátránya csak a Grizzlieshez képest. Egyénileg kiemelt matchup lehet majd a Morant-Fox és a Jackson Jr.-Sabonis párharc, mindkettő döntő jelentőséggel bírhat, támadásban talán több lehet a Kingsben, főleg pihentebben, de ha a két kulcsembert lassítj a Memphis, akkor Bane-ék talán még mindig több lábon állnak - ráadásul otthon 14-3 a mérlegük, nagyon nehéz bevenni ezt a csarnokot. A hazaiaknál elvileg minden fontos játékos bevethető, míg a vendégeknél Malik Monk játéka kérdéses egy csuklósérülés miatt.

 

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 02:00

A Wizards nagyon felszívta magát mostanság, a zsinórban tíz vereség óta sorozatban négyet nyertek a fővárosiak úgy is, hogy Bradley Beal hol játszik, hol nem, ráadásul ebben a Kings, a Sixers, a Suns és a jó formát mutató Magic legyőzése volt benne, úgyhogy elég meggyőző formában van a társaság. A Bucks egy négyes vereségszériát tört meg legutóbb a Minnesota ellen, Giannis Antetokounmpo pedig back-to-back hozott legalább 40 pontot, 20 lepattanót és 5 gólpasszt, bár ő sem hibázik keveset, de összességében mégis MVP-formában van - a baj az, hogy körülötte a csapat nincs abban meccsek óta, a Holiday-Middleton páros nélkül a támadójáték erősen egydimenziós (jelenleg a liga alsó felébe tartozik), de mostanság a top ötös védekezés is megborult kicsit, ezért jöttek a vereségek. Az már eldőlt, hogy Holiday és Middleton most sem lép pályára, de George Hill játéka is kérdéses, így nagy javulás nem várható a Buckstól, újabb monster meccs kell Giannistól ahhoz, hogy legyen esélyük nyerni, de azért otthon általában meg szokták oldani a feladatot - 15-3-ra állnak ebben a csarnokban, a négyes vereségsorozatuk mindegyike idegenben érkezett. A Washingtonnál Beal és Gibson bevethetősége kérdőjeles, de a Morris-Kuzma-Porzingis sorban akár lehet is annyi támadójáték Hachimura segítségével, hogy megfuttassák a Milwaukee-t - pláne, hogy nem tudni, meddig lehet elvárni ezt a tehervállalást Antetokounmpótól.

 

Denver Nuggets - Boston Celtics 02:00

Ez lesz a csúcsrangadó, hiszen a nyugati éllovas fogadja a keleti listavezetőt, bár szigorúan véve nem a két legjobb mérleg feszül egymásnak, mert a Denver 23-12-jénél a Nets 24-12-je perpillanat jobb - viszont ha most győznek a hazaiak, akkor ez egálba kerül, és megközelítik a jelenleg 26-10-es Bostont. A Celtics már túl van a karácsonyi hullámvölgyön, az előző négy meccsét zsinórban megnyerte, ebben benne volt a Bucks és legutóbb a Clippers is, de a Nuggets formája is rendben van, tizenegyből kilencet nyert az együttes, legutóbb szép hajrával, erős negyedik negyeddel múlta felül a Miamit. A hazai pálya nagyon erős Gordonéknál, 13-3 a mérlegük itthon, a Boston viszont a liga legjobb csapata idegenben 11-5-tel. Védekezésben a Celtics a magabiztosabb, beférnek a top tízbe Smarték, míg a Denver a legrosszabb tízben foglal helyet, bár tegyük hozzá, hogy negyedik negyedekben, éles helyzetben ennél sokkal jobb védekezésre is képes a gárda - támadásban ugyanakkor a liga két legjobbjáról beszélünk, jelenleg a Boston az első, a Denver a második. Érdekes lesz, hogy a Brown-Tatum párossal mihez tud majd kezdeni Bruce Brown, Aaron Gordon vagy Kentavious Caldwell-Pope, ahogy az is, hogy az idén is MVP-produkciót nyújtó Nikola Jokics játékát képes-e lelassítani, megnehezíteni Al Horford, Robert Williams III és a Celtics. A felek eddig egyszer találkoztak idén még november első felében, akkor Jokics passzjátékát elvette a Boston, Tatum 34 pontot, Horford pedig hat triplát dobott és egy jó negyedik negyeddel 19 pontos győzelmet aratott a Celtics, de most a Denver lesz otthon, és ahhoz képest összeszokottabb, olajozottan Murray-ék játéka. Ha már Murray, neki Smarttal lesz dolga, a kispadok csatájában Hyland és Brogdon lehet majd a két vezér, sok ponton lesz érdemes figyelni a két csapat összecsapását.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus