Hajnalban Golden State - San Antonio a Sport TV-n!

A Spurs a GSW-hez látogat, a Kings történelmi tettre készül Dallasban, de pályán a Toronto és lesz egy Grizzlies-Lakers is

Nyugati csúcsrangadót rendeznek hajnalban, a címvédő Spurs az egyik legfőbb kihívójához, a Golden State-hez látogat. A Kings történelmi tettre készül Dallasban, a Lakers Memphisben próbálja begyűjteni második győzelmét, a Bucks a Thundert, a Portland a Charlotte-ot fogadja – a Toronto pedig az Orlandóval csap össze. Nézzük, mit várhatunk az egyes meccsektől!

Toronto Raptors – Orlando Magic 01:30

Tíz napja összecsaptak már a felek, akkor a Raptors tizenhárom ponttal nyert Orlandóban – ma is hasonlóra van kilátás. A Toronto DeRozan és Lowry betöréseire építve top támadócsapatnak számít, főleg a büntetővonalról, ugyanakkor védekezésben is remekül működnek (legutóbbi három hazai ellenfelüket 86,7 ponton tartották átlagban) és abban is a legjobbak közé tartoznak. Nem nagyon lehet erre válasza a Magicnek, akik Vucsevicsre építve próbálnak haladni, de ha jól is játszanak, a végjátékot rendre elszúrják. Támadójátékukat a center határozza meg, védekezésük középszerű – a hazaiak perimétere könnyedén megverheti őket. DeRozan 21 pontra van Bargnanitól a Toronto örökranglistáján, a dobógép 22,7-es átlaggal rendelkezik idén, ez alapján előzésre számíthatunk.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 02:00

A Grizzlies első vereségét, a Lakers első győzelmét jegyezhette legutóbb, utóbbiak szeretnék nyújtani ezt a szériát. A Memphis mezőnyjátéka visszaesett, pontatlanul dobnak, de a Lakers védekezése továbbra sem vállalható, így könnyen lehet, hogy ezúttal elegendőek lesznek elöl is. Bár Jordan Hill nagy szezont fut eddig és sokat fejlődött, a Gasol-Randolph duóval még nem tudja egymaga felvenni a versenyt, ugyanakkor Conley és Tony Allen igencsak megnehezítheti az amúgy is (főleg idegenben…) gyengén dobó Bryant és a fontos láncszemként játszó Lin életét. Nagy meglepetés lenne, ha a Lakers győzelemmel távozna, de persze Kobe csapatát sosem lehet leírni…

Milwaukee Bucks – Oklahoma City Thunder 02:00

Giannis Antetokounmpo bizonyít, 10,2 pontot átlagol 50% felett és Jason Kidd tanácsát megfogadva agresszívebben játszott a Memphis ellen – 18 pontos karriercsúcsából 12-t a negyedik negyedben dobott, amivel egy ponttal legyőzték az addig veretlen Grizzliket. A sérülésekkel sújtott Thunder ellen folytathatja remek teljesítményét – bár az OKC is nyert már meccset, elsősorban Reggie Jackson miatt. A Bucksnál Jabari Parker eddig az év legjobb újonca, viszont külön érdekesség lesz Sanders és Steven Adams párharca, akik keményen összebalhéztak legutóbbi találkozásukkor.

Dallas Mavericks – Sacramento Kings 02:30

Senki nem gondolta, hogy a Kings 5-2-vel nyitja a szezont, és ha Dallasban is nyernek, 6-2-es mérleggel fognak állni – amikor ez legutóbb előfordult, Cousins 11 éves volt. Ugyanakor 2003 februárjában még nyertek egy hosszabbításos meccset a Mavs otthonában, azóta 20-0 a mérleg a texasi csapat számára. Most minden összeállt náluk, a liga egyik legjobb lepattanózó csapata lettek, támadásban Cousins és Gay is remekel, de McLemore és Collison is bármikor hozzá tud tenni 15 pontot – ráadásul idén top tízben vannak védekezésben. Ez utóbbival vannak gondok Dallasban, Nowitzkiék hátul finoman szólva sem jók, elöl pedig ugyan jól működik a rendszer, Chandler Parsons nagyon gyenge dobóformában van – ha valamikor, most van esélye nyerni itt a Sacramentónak.

Portland Trail Blazers – Charlotte Hornets 04:00

Hazai pályán a legutóbbi hat meccset hozta a Portland a Charlotte ellen és idén is meggyőzőek otthon – ellenben a Hornets idegenben tragikus. Stephensonéknál eddig szenvedés a szezon, semmi nem akar működni és izzadtságszagú meccseket vívnak, a sokkal olajozottabban kosarazó Blazers ellen extra kell nekik a győzelemhez. Ugyanakkor Batum megsérült legutóbb és minimum kérdéses a játéka ma – Stotts Aldridge-et és Lillardot is kevesebbet erőlteti a tavalyihoz képest, meglepő lenne, ha a francia játszana. A vendégek amúgy sem acélos támadójátéka a hazaiak meglepően nagyot javuló védelme ellen tovább szenvedhet, ha ezen nem tudnak változtatni, nem fognak tudni győzelemmel távozni.

Golden State Warriors – San Antonio Spurs 04:30 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

Az eddigiek alapján a címvédő egyik legkomolyabb kihívójához látogat egy nappal azután, hogy gyengén játszva, de clutch helyzetekben nagyot domborítva győzelmet aratott a Clippers ellen. A hazaiaknál továbbra is kérdéses Klay Thompson játéka, a dobóhátvéd majdnem 24 pontot átlagol idén, de sérült keze miatt kihagyta a legutóbbi meccset – el is szenvedte első vereségét csapata. Ugyanakkor Draymond Green élete formájában van, 20 pontot és 8,3 pattanót hoz az elmúlt három meccsen, a túloldalon pedig Tiago Splitter fog hiányozni, ami eddig érzékenyen érinti a Spurst. Bár Leonard tegnap legjobb szezonbeli meccsét hozta, a csapat támadójátéka továbbra sem az igazi, ez pedig a védekezésben is remek Warriors ellen nem férhet bele – kérdés, hogy most mennyit fog jelenteni Thompson hiánya.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus