Hajnalban javítania kell a Jazznek és a Knicksnek is

A Wizards a 2-0 elkerüléséért lép pályára Philadelphiában, a Jazz és a Knicks pedig azért küzd otthon, hogy ne veszítse el duplán a pályaelőnyt. 

 

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 01:00

Az első meccsen érvényesítette a papírformát a Sixers, de túl nyugodt azért nem lehet, mert dominálni nem tudott a Washingtonnal szemben és a védekezése nem volt az igazi - bár Doc Rivers azt mondta, hogy ezen a téren a második félidőre már javultak és azt szeretnék folytatni. A Wizards alapvetően jól csinálta a dolgát, a nagy kérdés az, hogy Russell Westbrook elő tud-e húzni egy nagy estét a múltkori felemás teljesítménye után, hogy Daniel Gaffordot lehet-e többet használni, illetve hogy védekezésben lesz-e bármilyen válaszuk Joel Embiidékre, vagy akár csak a Philly leindításait el tudják-e venni. A lényeg tényleg az lesz, hogy védekezésben ki tud feljebb kapcsolni, mert támadásban mindkét gárda megmutatta, hogy mire képes - egyébként nyilván ez is a Sixers mellett szól, hiszen Simmonsék sokkal jobb védekezést hoztak eddig a szezon során. A hazai pálya is a Phillyt segíti, a papírforma megint az, hogy ők nyernek, de ha esetleg ez nem sikerül, akkor rögtön megváltozhat az egész párharc hangulata - kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesz éles, fókuszált a gárda.

A párharc állása: 1-0 a 76ers javára.

 

New York Knicks - Atlanta Hawks 01:30

Itt győzelmi kényszerben van a New York, hiszen az első meccset Trae Young dobásával, szoros küzdelemben elvitte az Atlanta, a 0-2 pedig könnyen végzetes hátránnyá válhat ebben a helyzetben. Ahhoz a mérkőzéshez képest két dolgot kellene megoldania Tom Thibodeau-nak, egyrészt Young pick-and-rolljaira kitalálni valami mást, mint a behátrálós, floatereket feladó védekezés, másrészt talán ennél is fontosabb, hogy Julius Randle közeli dobásait, labdaérintéseit meg kell találni, mert a pocsékul dobott középtávolikat legutóbb is köszönte szépen a Hawks. A labda taktikailag és mentálisan is a New York oldalán pattog, rajtuk van a nyomás, nekik kell válaszolni, míg az Atlanta nyugodtan léphet pályára - persze azért Nate McMillanék is variálhatnak, Collins, Capela, vagy Gallinari játékában maradtak kiaknázatlan tartalékok. A hazaiaknál egyébként probléma, hogy Nerlens Noel bokája nem 100%-os és jelenleg kérdéses a játéka, de azért a realitás az, hogy megpróbálják pályára küldeni, edzésen ott volt.

A párharc állása: 1-0 a Hawks javára.

 

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 04:00

Ha a Knicks győzelmi kényszerben van, akkor mit mondjunk a Jazzről, hiszen Quin Snyder csapata ligaelsőként égett meg rögtön a legelső playoff-meccsen és dobta el azonnal a hazai pályát a nyolcadik kiemelt Memphisszel szemben. Most muszáj lesz összeszedniük magukat, de természetesen képesek erre, a minőség megvan bennük ehhez, kicsit nagyobb tűzzel kellene védekezniük és felvenniük a kesztyűt az ezen a téren extrát hozó Brooks-Morant párossal - emellett fejben is rendezniük kell a soraikat, Rudy Gobert szerint például teljesen kizökkentette őket a Memphis-játékosok szövegelése. Plusz segítségként Donovan Mitchell most már állítólag tényleg visszatérhet, de másfél hónap kihagyás után azért ne várjuk, hogy rögtön ő lesz a megmentő - ettől függetlenül a tudása, labdakezelése, dobása bőven segíthet annyit, hogy a többiek is kicsit a helyükre kerüljenek. Kérdés, hogy hogyan bírják a nyomást, de a hazai pálya és a minőségbeli különbség mellettük szól, ha felnőnek a Grizzlies szintjére intenzitásban, akkor nyerniük kell.

A párharc állása: 1-0 a Grizzlies javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus