Hajnalban Jazz-Nuggets és Blazers-Lakers rangadót is rendeznek

Érdekes összecsapások szerepelnek a programban, mutatjuk a beharangozót. 

 

Philadelphia 76ers - New Orleans Pelicans 01:00

Érdekes meccs lehet ez, mert a Sixers ugyan jó formában van és zsinórban hat mérkőzést nyert meg, de ezzel és a Nets zuhanórepülésével tulajdonképpen eldőlt a keleti első hely sorsa és kisebb a tét Doc Rivers csapata számára. A Pelicans viszont bár összességében jóval gyengébb, mint ellenfele, ráadásul idegenben lép pályára, viszont az életéért játszik, hiszen még van esélye a playinre, köszönhetően a Spurs szétesésének, így a vendégcsapat számára ez a derbi is élet-halál lesz. Ugyan papíron egyértelműen a Sixers az esélyes, mindenki egészséges is a társaságnál, de ha a Brandon Ingramet nélkülöző New Orleans sokkal élesebb lesz a tét miatt, az ezt elfedheti - meglátjuk, hogy ki mennyire lesz majd motivált. 

Chicago Bulls - Boston Celtics 01:30

A Bulls back-to.back lép pályára a Charlotte elleni szép győzelem után, ahol meggyőző játékkal rukkolt elő, ráadásul Nik Vucsevicset és Zach LaVine-t is visszakapta - hogy utóbbi most is játszhat-e, az kérdés, ereje még nem sok volt, de a sérültjelentésben egyelőre nem szerepel. A Boston pihentebb és amúgy is más célokért küzd, a playint szeretné elkerülni Brad Stevens együttese, ennek érdekében pedig most is nyernie kell - legutóbb nagyon könnyedén hozták a kötelezőt Tatumék, Kemba Walker is visszatért, elvileg most is minden adott a vendégsikerhez. Vucsevics azért okozhat nekik gondokat a palánk alatt és a Bulls a legutóbbi találkozójukat megnyerte Bostonban, de a mostani Celtics nem hibázhat, ha nem akar playint játszani. 

Charlotte Hornets - Orlando Magic 02:00

Itt a Hornets a back-to-backes csapat, méghozzá a Bulls elleni, összességében sima vereség után, úgyhogy nem túl jó szájízzel léphet pályára a gárda. A játékerő és a hazai pálya így is Washingtonék mellett szól még úgy is, hogy Hayward, Bridges és Graham sem áll rendelkezésre, de ezt most fáradtabban, a jelenlegi formájukban nem lesz könnyű érvényesíteni. A Magic az utóbbi időben váratlanul jól nézett ki, négyből hármat nyert is, mielőtt legutóbb alulmaradt a Celticsszel szemben, meglátjuk, hogy ezúttal melyik arcát mutatja a már régóta tét nélkül, a fiatalokkal és a cseresorral küzdő, tartalékos alakulat. A Hornetsnek nyernie kellene a playin-helyezkedés miatt, de ehhez mindenképpen sokkal jobb játék kell a Ball-Rozier párostól, mint amit előző este mutattak be. 

Miami Heat - Minnesota Timberwolves 02:00

Nagyon kellene a győzelem a Heatnek, amely legutóbb megint fájó vereséget szenvedett és továbbra sem tud stabilan védekezni, márpedig jelen helyzetében playinre kényszerülne, amit nagyon szeretne elkerülni Erik Spoelstra csapata. A Wolves viszont mostanában kicsit sem tartozik a könnyen verhető együttesek közé, ugyan egy jó széria után az előző két meccsét elvesztette, de mindkettő szorosan alakult és ezeken is volt esélyük a győzelemre Russelléknek, támadásban pedig abszolút képesek bármikor 120-130 pontokat dobni. A kulcs most is az lesz, hogy az egyébként nyilván esélyesebb Miami hogyan védekezik majd, Adebayo tudja-e lassítani Townst és hogy a periméteren mennyire tud szabadon alkotni akár Edwards, akár Russell - a hazaiaknál Oladipo még mindig nincs, Herro és Butler játéka pedig továbbra is erősen kérdéses. 

Milwaukee Bucks - Houston Rockets 02:00

A felek bő egy hete találkoztak Houstonban és az volt az a meccs, ahol a Giannis nélküli Bucks mindenféle védekezést nélkülözve meglepő vereséget szenvedett a ligautolsó ellen, amelyben Kevin Porter Jr. 50 pontos karriercsúcsot hintett. Még egyszer ugyanabba a folyóba azért nem illik belelépni, a Milwaukee azóta remek formában van, rangadókat nyert, otthon játszhat és még ott lehet benne az az emlék, így biztosan nem veszi félvállról a mérkőzést, márpedig úgy nem nagyon lehet kérdés a győzelme. A Rockets azóta sem nyert meccset, legutóbb már csak hét embert tudott bevetni, ez mindent elmond az együttes állapotáról, ráadásul a Bucksnál elvileg mindenki elérhető, Khris Middleton is játékra kész. 

Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 02:30

Itt a Mavericks játszik back-to-backet a Brooklyn ellen megnyert rangadó után és bár a Kings elleni blamák csúfítják az összképet, de ha ezeket levesszük, akkor most már hetek óta jó formában vannak Luka Doncicék, úgyhogy a b2b ellenére is toronymagas favoritok. A Cavs a Phoenix ellen szépen helytállt nemrég, sőt, kis híján bravúrt mutatott be, aztán a Blazers ellen megint nem volt semmi esélye, meglátjuk, hogy most melyik arcát mutatja a gárda, de az erőviszonyok egyértelműek. A hazaiaknál Porzingis állítólag még mindig nincs, a többiek viszont talán játszhatnak, a "másnaposság" legalábbis elvileg senkit nem vesz ki a meccsről, míg clevelandi oldalon szokás szerint sok a hiányzó, köztük az egyik alapkőnek számító Darius Garlanddal. 

Utah Jazz - Denver Nuggets 03:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a Utah már ismét ligaelső és a sorsolását nézve a kezében is lehet az alapszakasz első helye, de ehhez ezt a mérkőzést is meg kell nyernie, míg a Denver a harmadik helyért küzd és szintén muszáj lenne győznie, hogy ezt elérhesse. A Nuggets a Lakers elleni csúnyán elrontott meccs után javított és meggyőző teljesítménnyel verte a New Yorkot, míg a Jazz a Suns elleni pofon óta minden meccsét nyerte és éppen legutóbb nézett ki a legjobban, amikor átgázolt a San Antonión. Igazi csemege lehet Rudy Gobert és Nikola Jokics csatája, hiszen tulajdonképpen az Év Védője néz majd farkasszemet az MVP-vel és egyébként is két ligaelit csapatról beszélünk - annyi, hogy mindkét oldalon nagyon vékony lesz a hátvédposzt, a hazaiaknál Mitchell és Conley, a vendégeknél pedig Murray, Barton, Morris és Dozier nem áll rendelkezésre. 

Phoenix Suns - New York Knicks 04:00

Ez is rangadó lesz, a Suns legutóbb saját magát hajszolta bele egy kulcsfontosságú vereségbe azzal, hogy elbohóckodta a kötelező meccseket és egy hosszabbításos győzelem másnapján, hullafáradtan utazott el Atlantába, ahol annak rendje és módja szerint át is rohant rajta a Hawks. Most muszáj lenne javítani, különben itt akár el is mehet az első kiemelés és a csapat általában erősen szokott visszavágni az ilyen elrontott esték után, de a Knicks ellen sem könnyű játszani és a vendégeknek is kéne a győzelem: a keleti negyedik helyet igyekeznek megőrizni, de brutális szériában vannak és ha nem hoznak össze egy-két bravúrt, akkor elbukhatják a pozíciójukat. Otthon mindenképpen a Phoenix az esélyesebb, de ha kellően fizikális lesz a New York, illetve jól dobnak Randle-ék, akkor lehet majd keresnivalójuk.

Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 04:00

Kulcsmérkőzés ez a playin elkerülése miatt, hiszen egymás legnagyobb riválisai jelenleg a felek, ha a Dallas nyer, akkor a texasiak már jó helyzetben lesznek, így ez a két csapat döntheti el, hogy ki ússza még meg a playint - jelenleg éppen egálban vannak és az egymás ellenijük is 1-1-re áll, úgyhogy abszolút döntőnek számít ez a derbi. Az esélyek viszont egyértelműen a Portland mellett szólnak: a  Lakers back-to-backet játszik a Clippers elleni vereség után, LeBron James és Dennis Schröder biztosan nem játszhat, ráadásul előző este megsérült Anthony Davis bokája és háta is - azt mondta, hogy mindenképpen játszani akar, de ezt majd azért csak a feldobásnál tudhatjuk biztosan. A Blazers viszont kijött a gödörből, volt már egy szép győzelmi sorozata, majd a Hawks elleni vereség után is javított, méghozzá 141 dobott ponttal, úgyhogy minden rendben van Lillardéknál. Most a hazai pálya, a forma, a frissesség és az egészség is mellettük szól, elvileg Norman Powell is játszhat, úgyhogy a jelenlegi megtépázott Los Angelestől összességében bravúr lenne a győzelem. 

Sacramento Kings - San Antonio Spurs 04:00

Nagyon ellentétes formában vannak a csapatok, a Sacramento ugyanis teljesen váratlanul zsinórban négy meccset nyert, míg a Spurs éppen a legrosszabbkor esett össze és az előző öt találkozóját elvesztette, így némi meglepetésre veszélybe került a playin-részvétele. Így nagyon-nagyon kellene ez a győzelem a texasiaknak, míg a Sacto számára már rég nincs tét, de Hieldéket sem ez, sem a sérüléseik nem érdekelték mostanában, úgyhogy megjósolhatatlan, hogy most éppen mennyire fognak kaparni. Náluk Fox, Haliburton és elvileg Barnes sem játszhat még, míg a vendégeknél White nem bevethető továbbra sem, de a fő kérdés a vendégek akarata, energiája lesz majd. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus