Hajnalban jön a Clippers-Warriors újabb felvonása a Sport TV-n

Vissza tudja venni a pályaelőnyt a Nuggets, a Sixers és a Golden State? Mutatjuk, hogy mit kell tudni a hajnali mérkőzések előtt. 

 

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 2:00

Nagyon érdekes mérkőzésre számíthatunk, mert úgy áll 1-1-re a párharc, hogy a Philly a játék miatt sem lehet nyugodt, hiszen bár a kezdeti borzalom után másodjára 145 pontot szórt a társaság, ehhez a Nets is nagyon kellett és az alapvető problémák egy részét nem sikerült megoldania Brett Brownnak. A Brooklynnál kulcskérdés, hogy az Embiid elleni védekezésben nélkülözhetetlen Ed Davis, illetve a small-ballban nagyon fontos Jared Dudley most játszhat-e, márpedig a hírek szerint igen, velük pedig a matchupokat tekintve rögtön jobban festhet a Nets, mint legutóbb és említsük meg, hogy akkor is partiban voltak még a nagyszünetben, csak utána estek szét teljesen. Ezzel együtt a gyorsabb, agresszívebb, rohanósabb Ben Simmons most is feladhatja nekik a leckét, a Sixers sikeréhez ez elengedhetetlen lesz, mint ahogy az is, hogy a triplaszázalékok között ne legyen szakadéknyi különbség a Brooklyn javára. Meglátjuk, de az biztos, hogy Embiidék mentalitásának is össze kell állni, az, hogy egy győztes meccs után röhögve kérek bocsánatot, az nem jelent sok jót, ráadásul a hírek szerint a Nets-játékosokat mindez eléggé fel is paprikázta...

A párharc állása: 1-1.

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 3:00

Az előző meccsen kiengedte a kezéből a győzelmet és a 2-0-t a Spurs, a találkozó kérdése pedig most leginkább az, hogy Jamal Murray és a Nuggets átlendült-e a hét negyeden át tartó hullámvölgyön a legutóbbi végjátékkal, vagy az csak egy kiugró pár perc volt és ugyanúgy visszasüllyednek a korábbi formájukhoz. Az biztos, hogy a San Antonio védekezése alapvetően jól működött eddig és ha Murray nem dob jól, akkor nagyon szenved a Denver, de a túloldalon is egész jól limitálják eddig LaMarcus Aldridge játékát, meglátjuk, hogy ez utóbbi Texasban változik-e. A pályaelőny mindenesetre a Spursnél van és Gregg Popovich alakulata az alapszakaszban sokkal jobb volt otthon, a Nuggets pedig sokkal rosszabb idegenben, a rutintalan, kissé bizonytalan, "remegős" fiataloknak ez megint egy új helyzet lesz, úgyhogy nem lepődnénk meg azon, ha megvédeni a pályaelőnyt a hazai alakulat, de ha Murray ott folytatja, ahol legutóbb abbahagyta, akkor bármi elképzelhető, akár egy látványos vendégsiker is. 

A párharc állása: 1-1.

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 4:30 (Sport 1)

Legutóbb a playoff eddigi legnagyobb csodáját mutatta be a Clippers, amely 31 pontos hátrányból nyert idegenben és vette el a címvédő pályaelőnyét, most pedig otthon próbál meg építeni erre valamit. Az 1-1 ellenére azt azért tisztázzuk, hogy "osztálykülönbség" volt a csapatok között nagyjából hat és fél negyeden keresztül, a Warriors több szinttel ellenfele felett állt még Cousins sérülése után is, de az egész szezonban az látszott Curryéken, hogy amikor kicsit is úgy érzik, hogy zsebben van valami, akkor kiengednek és a korábbi évekkel ellentétben ezek idén nem férnek bele, nem tudnak utána visszakapcsolni és nem elég jó a kispad ahhoz, hogy lemenedzseljék a meccseket. Meglátjuk, hogy ez mit hoz ki a két csapatból, a LAC nyilván kapott egy extra lökést, de ha 100%-ig koncentrált és fegyelmezett tud lenni a Warriors, akkor idegenben is masszív favorit, ez nem is lehet kérdés. Elsősorban a védekezésükön kellene csavarniuk, mert az nem az igazi, elöl pedig Kevin Durantnek kellene "válaszolnia" Pat Beverley-re, mint ahogy azt is érdekes lesz figyelni, hogy Montrezl Harrellre reagál-e Steve Kerr, vagy egyelőre megnézi, hogy egyszerűen felpörögve elég-e ez a csapat arra, amit a papírforma sugall. Érdekes meccs lehet ebből, előzetesen akár egy újabb Clippers-győzelmet, akár egy 30 pontos GSW-sikert is bele lehet látni, meglátjuk, hogy fejben melyik együttes mennyire lesz éles, fegyelmezett, koncentrált.

A párharc állása: 1-1.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus