Hajnalban jön a döntő visszavágója a Sport TV-n

A listavezető Sunshoz látogat a nagy formába lendült Milwaukee - több élcsapatot is megnézhetünk, összesen hét mérkőzést rendeznek.

 

Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 01:00

Kötelező meccs a Memphis számára, a Detroit rendszeresen megmutatja, hogy nem szabad félvállról venni, de egyúttal azt is, hogy azért igazán komoly esélye csak akkor van, ha az adott ellenfél ezt mégis megteszi - az előző öt meccsét elbukta a gárda, legutóbb Dallasban harminc ponttal kapott ki. A Grizzlies ellenben "dobogós" jelen pillanatban, az elmúlt három találkozóját megnyerte, mindegyiken dobott legalább 120 pontot, a Morant-Jackson-Bane trió vezetésével bármikor, bárki ellen reális eséllyel léphet pályára, úgyhogy a sereghajtó otthonában természetesen nem hibázhat. A vendégeknél új sérült sincs, míg a hazaiaknál van esély Cade Cunningham visszatérésére, de jelen pillanatban még nem biztos, hogy ez megtörténik. 

 

Washington Wizards - Brooklyn Nets 01:30

A Netsnél lehet, hogy nem a mérkőzés lesz az este slágere, hiszen a hírek szerint elképzelhető egy Harden-Simmons-csere, mindenesetre sorozatban kilenc vereség után, Harden és Aldridge nélkül, B csapattal, botrányosan rossz formában érkeznek meg Washingtonba. A fővárosiak sincsenek jó passzban (kilencből nyolcat buktak), de azért a jelenlegi Brooklynnál valamivel mégis jobban néznek ki, ugyan Bradley Beal műtétje és kiválása náluk sem javított a morálon, de még sincsenek annyira padlón, mint mostani ellenfelük. Persze úgy is közelíthetnénk, hogy a Netsnek most kellene nyerni, hiszen az ellenfél verhető, Kyrie Irving pedig játszhat, de ilyet már nem merünk leírni - teljességgel megjósolhatatlan, hogy mi történik ezen a találkozón a két gyenge csapat között, mindenesetre túl magas színvonalra ne számítsunk. 

 

New Orleans Pelicans - Miami Heat 01:30

A keleti listavezető sorozatban három magabiztos idegenbeli győzelemből érkezik, egyszer sem kapott száznál több pontot, így 3-2-re áll az idegenbeli túráján és a mindig kritikus Jimmy Butler legutóbb úgy fogalmazott, hogy egészen kiválóan játszanak jelenleg. Viszont a Pelicans így sem lesz könnyű ellenfél, a hazaiak négyet nyertek zsinórban és támadnak a playoffért, ráadásul ezen a mérkőzésen debütálhat a csapatban CJ McCollum, valamint Tony Snell is. Érdekes lesz látni, hogy McCollum elsőre mennyit tud hozzátenni és hogy hogyan illik majd az Ingram-Valanciunas páros mellé, ha a portlandi formáját hozza, akkor bőven lehet esélyük a most már azért leharcoltabb Miamival szemben. A vendégeknél elvileg Herro és Martin is játszhat, úgyhogy a megszokottan hiányzó Morris-Oladipo párost leszámítva gyakorlatilag teljes kerettel léphetnek pályára. 

 

Houston Rockets - Toronto Raptors 02:00

A Raptors back-to-backet játszik, de így is egyértelmű favoritnak számít, hiszen sorozatban hét győzelemből, bombaformában érkezik meg a 15-39-es Houston csarnokába. A Rockets nyolcból hetet bukott, védekezni továbbra sem tud és szinte bárkitől képes 120 pont körül kapni, az is elképzelhető, hogy cserélni is fog az este folyamán, úgyhogy az esélyek egyértelműek. Ha a kanadaiakból továbbra sem fogy el az erő és kellő motivációval lépnek pályára Siakamék, akkor nyerniük kell, arról pedig nincs információ, hogy bárki is pihenne náluk a b2b miatt. 

 

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 02:30

A Clippersnél egyelőre nem jól sikerült a Powell-Covington páros beépítése, nem azért, mert ők egyénileg rosszul játszanának, hanem mert mintha kicsit elvesztette volna a fonalat védekezésben a csapat és az utóbbi két meccsen 137, illetve 135 pontot kapott. A Mavericks ellenben jó passzban van, az előző három találkozóját megnyerte és mindegyiken száz pont alatt tartotta aktuális ellenfelét, így zongorázni lehet a külöbséget a két együttes védekezése között. Ha ez nem változik, akkor természetesen nem is lesz ebből szoros meccs, de a Los Angeles azért képes ennél sokkal-sokkal fizikálisabb játékra, a kérdés az, hogy ismét elő tudják-e ezt húzni Morrisék. A megszokott hiányzókon kívül elvileg mindenki játszhat náluk, erre nem foghatnak semmit, idén egyszer már meg is verték a Dallast, míg hazai oldalon Kristaps Porzingis továbbra sem léphet pályára 

 

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 04:00 (Sport 1)

A játéknap kiemelt rangadóját Phoenixben vívják, ahol a tavalyi döntő visszavágóját rendezik meg: a címvédő Milwaukee az előző szezon végén legyőzött, most viszont listavezető Sunshoz látogat. Azért is jó, hogy most találkoznak a felek, mert nagyjából mindkét keret egészséges (a hazaiaknál Shamet és Payne, a vendégeknél Hill nem lesz) és mindkettő jó formában van, a Phoenix az atlantai vereség után zsinórban három győzelemmel zárta az idegenbeli túráját, Chicagóban és Philadelphiában is kiélezett rangadót nyert egy keleti topcsapat ellen, míg a sok döccenővel dolgozó Bucks éppen most lendült bele - zsinórban négyet nyert simán, az utóbbi három során mindig 130 pont fölé jutott és így 3-0-ra áll a maga kirándulásán. Ebben a szezonban még nem találkoztak a felek, de mindkét csapat motivált a nyilatkozatok és a mutatott teljesítmény alapján is, mindketten top5-ös támadócsapatnak számítanak és ha kell, akkor védekezésben is egyértelműen hozzák ezt a szintet. Nyilván elemezhetnénk az egyéni matchupokat, sok érdekességet rejthet ez a derbi, meglátjuk, hogy mire mennek egymással a felek - mindenképpen presztízsharc lesz és bár a pályaelőny, valamint talán a frissesség is Chris Paulék mellett szól, de tényleg bármi elképzelhető. 

 

Golden State Warriors - New York Knicks 04:00

A GSW back-to-back lép pályára, előző este tükörsimán kikapott a Jazz vendégeként, így megszakadt a kilencmeccses vereségsorozata, most viszont otthon jobb esélyei lesznek - egyrészt az ellenfél nem a Jazz, másrészt a pihenő után visszatérhet Klay Thompson. A Knicks a nyugati túra negyedik állomásához érkezett, eddig még nem tudott meccset nyerni és nem tudott komolyan vehető védekezést sem bemutatni, Kemba Walker még mindig értékelhetetlen, RJ Barrett nem játszhat, de Mitchell Robinson pályára lépése is erősen kérdéses. Ez nem túl biztató a csapat számára akkor sem, ha egyébként papíron a Warriors a fáradtabb, ha Curryék lerázzák magukról az előző estét, amikor semmi sem sikerült nekik, akkor természetesen ők a favoritok - meglátjuk, hogy ez sikerül-e nekik.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus