Hajnalban jön a szezon negyedik Sixers-Raptors rangadója

Nyolc NBA-mérkőzést rendeznek hajnalban, lássuk a felvezetőket.

 

Charlotte Hornets - Los Angeles Clippers 1:00

A Hornets négyből három győzelemmel, a Clippers négyből három vereséggel érkezik és Kemba Walkeréket a hazai pálya is segíti, aminek lehet súlya, hiszen ebben a csarnokban 19-8-ra állnak eddig ebben a szezonban. A Los Angeles főleg védekezésben nem találja a helyét, az említett három vereségnél mindig 120 pont felett kapott, ha nem tudják ezt összeszedni Lou Williamsék, akkor nehéz dolguk lesz, mert a Charlotte viszont egészen korrekt védekezésekre képes jobb napjain, ha pedig nem, akkor még mindig tud egy rohanós, sokpontos meccset is nyerni, főleg ha Walker szabadon tud alkotni. Rá azért Beverley-t, Bradley-t, vagy Gilgeous-Alexandert is rá lehet küldeni, bármelyikük lelassíthatja, de ha ezt nem sikerül megoldani, akkor nagyon jó dobóforma kell a vendégeknek ahhoz, hogy nyerni tudjanak idegenben. Ami a sérülteket illeti: a Clippersnél Danilo Gallinari továbbra sem bevethető, a hazaiaknál viszont Cody Zeller hosszú hetek után a visszatérés küszöbén áll, lehet, hogy ezen a találkozón újra pályára léphet.

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 1:00

Kötelező meccs a Boston számára, hiszen jelen pillanatban egálban van a Pacers-Sixers duóval a keleti harmadik-ötödik helyen, de a három csapat közül Kyrie Irvingék ellenfele a leggyengébb. A Cavaliers némileg váratlanul nyert egymás után két meccset, majd kikapott a Dallastól, aztán elcserélte Rodney Hoodot, míg a Celticsnél összeállt a játék, legutóbb a Thunder ellen is sikerült rangadót nyerni és összességében egy 9-1-es időszakot tudhat maga mögött - idén már a Clevelandet is megverte simán kétszer, egyedül az idegenbeli 12-13-as mérleg jelenthet minimális akadályt, de akkor is komoly blama lenne, ha nem hozná a kötelezőt a Stevens-legénység. Egy dolgot azért mégis jegyezzünk fel: Kyrie Irving és Aron Baynes sem fog náluk játszani, a center hosszabb időre kidőlt, az irányító pedig az elmúlt bő egy hónapban már hetedszer fog kiülni mérkőzést kisebb problémák miatt.

Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 1:00

A Pacers back-to-backet játszik, előző este a New Orleans otthonában tudott egy kiélezett, szoros mérkőzést behúzni, ami nagyon kellett a társaságnak, így viszont kissé fáradtan, bár már hazai pályán nézhet farkasszemet a Lakersszel. A vendégeknek is nagyon kellene a siker, hiszen jelenleg nincsenek playoff-helyen, legutóbb a Golden State-től kaptak ki, viszont most a hírek szerint ott lesz a pályán LeBron James és Kyle Kuzma is, úgyhogy pihentebben nincs mire várniuk, mint megverniük az akadozó keleti élcsapatot - erre bőven lehet is esélyük, ha a frissességüket érvényesíteni tudják. Az Indiana azért még nem az igazi Collison nélkül, az előző két meccsüket valahogy behúzták, de igazán bizonyítani nem tudtak ezeken, a négymeccsecs túra után meglehetősen kifacsartak a back-to-back második felén, támadásban pedig pihentebben sem túl kreatívak jelenlegi állapotukban. Mérleg ide, hazai pálya oda, előzetesen ez nyerhető meccsnek tűnik Rondóék számára.

New York Knicks - Detroit Pistons 1:30

Itt a Pistons játszik back-to-backet a Denver szétszedése után és ha megint nyerni tud, akár utol is érheti a Miamit a keleti nyolcadik helyen - mindenképpen motivált lehet a gárda és ha hasonló energiával tudna játszani, mint a Nuggets ellen, akkor nem is lehetne kérdés a győzelme. A Knicks egyébként a liga legrosszabb csapata jelenleg, zsinórban 13 vereség után túl sok reményük nem lehet, de legutóbb azért a Smith-Jordan-Matthews trió már debütált, azóta pedig edzeni és valamelyest figurát tanulni is volt idejük, kiderül, hogy ebből meglátszik-e bármi ezen a találkozón. Akárhogy is, egy ilyen összecsapást most lendüeltből nyernie kellene a Detroitnak, Drummond kihúzhatja Jordan méregfogát és azért a negyedik negyedet már kiülték a kezdők előző este, úgyhogy Griffinék annyira talán nincsenek is kifacsarva.

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 2:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két olyan csapat között, amelyek akár a nagydöntőre is jó eséllyel pályáznak. A helyzet érdekes, mert a Sixers alapvetően azért jobb formában van, a rangadókkal, nehéz meccsekkel telített időszakában eddig helytállt, nyert a GSW otthonában, legutóbb viszont az idegenbeli túra zárásaként kikapott Sacramentóban és Wilson Chandler nem csak ott nem tudott játszani, hanem hosszabb időre kidőlt - igaz, JJ Redick most már visszatérhet. A Raptors négy meccsből hármat is elvesztett, mielőtt legutóbb lenyomta a Clipperst, de mielőtt nagyon elkapnák a fonalat, úgy tűnik, hogy most nélkülözniük kell Kyle Lowryt is, akinek fáj a háta és elég kevés esély van rá, hogy ott lehet a parketten - szintén minimális esély van csak Jonas Valanciunas visszatérésére is, úgyhogy náluk is lesz fontos hiányzó A két csapat eddigi mérkőzéseit mindig az aktuális hazai együttes nyerte, méghozzá általában meggyőző különbséggel, a Philly egyébként is nagyon jó otthon (21-5), úgyhogy ha Lowry nem játszik, Redick pedig visszatér, akkor jó esélyeik lehetnek Embiidéknek - az utóbbi időben megmutatták, hogy képesek rangadót nyerni, de mivel nagyon szoros a keleti küzdelem, ezt most is bizonyítaniuk kell. Siakamék egy vereséggel már komolyabb hátrányba kerülhetnek a Bucksszal szemben, sőt, ha ez így lesz, akkor közelebb lépnek hozzájuk az üldözők, mint amilyen közel ők vannak a Milwaukee-hoz.

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 2:00

Nyugati alsóházi csata, ahol a Minnesota még próbál kaparni a playoffért, úgyhogy borzasztó fontos lenne számára, hogy megnyerje ezt az idegenbeli meccset, míg a Memphisnél igazából már nincs tét, de ettől még az elmúlt négy meccsükön nem kaptak 100 pont felett, nem adják magukat olcsón. A két fél egyébként múlt héten találkozott és akkor hosszabbításban, Towns nagy dobásával, némi mázlival otthon nyerni tudott a Minny, de a mérkőzés akkor is a Grizzlies szájíze szerint alakult, csak Marc Gasolék nem tudták lezárni és befejezni a munkát, meglátjuk, hogy most otthon ugyanúgy megvalósítják-e a tervüket - ha igen, akkor ebben a csarnokban azért csak megoldják a végjátékot is. Egy dolog azért megboríthatja a tervet: ha közben kiderül, hogy Gasolt és Conley-t elcserélte a klub, vagy ha közel áll egy megegyezéshez és inkább kiülteti a két sztárt - a Wolvesnál a Teague-Jones-Rose-Covington sor ezúttal sem léphet pályára.

Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 2:00

A fájdalmas bostoni vereség ellenére abszolút favorit a Thunder, a pofon előtti zsinórban hét győzelem nem volt véletlen, most pedig egy jóval gyengébb csapat ellen, otthon kell visszatalálniuk a helyes útra - attól a meccstől nem lettek rosszabbak, bár a hibáikra kicsit azért rávilágított. A védekezésükön mondjuk javítaniuk kell már erre a találkozóra is, de a sérülésekkel nincs gondjuk, a húzóembereik jó formában vannak, az Orlando pedig hiába nyerte meg az előző két találkozóját, idegenben csak 8-16-ot hozott eddig és az OKC-től hazai pályán is vereséget szenvedett idén. Vucsevicsék képesek lehetnek kihasználni, ha Westbrookék ellazázzák a meccset, de ha megfelelő hőfokon égnek a hazaiak, akkor toronymagas esélyesek.

Portland Trail Blazers - Miami Heat 4:30

Itt pedig a Blazers számít egyértelmű favoritnak, hiszen a Miami zsinórban három hazai vereség után próbálná meg valahogy összeszedni magát, mérkőzések óta borzalmas támadójátékot produkál, míg a Portland 22-7-re áll otthon és az előző hét meccséből hatot is megnyert. Terry Stotts egyelőre valószínűleg nem számíthat a frissen megszerzett Rodney Hoodra, de elvileg mindenki másra igen, Jusuf Nurkic sem szerepel már a sérültjelentésben azok után, hogy az előző meccset kiülte, a gárda pedig egyéként is egy meglehetősen hosszú szünet után, felfrissülve léphet pályára: öt napot hagytak ki Damian Lillardék, ez renedkívül ritka egy NBA-szezon során. A floridaiak mindezek tükrében leginkább abban bízhatnak, hogy idegenben eddig jobban szerepeltek, mint otthon és a 13-11-es idegenbeli mérleg konkrétan a negyedik legjobbnak számít Keleten.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus