Hajnalban jönnek a playin utolsó meccsei

Ez már a hirtelen halál: aki veszít, annak véget ér a szezon, a győztes viszont nyolcadik kiemeltként ott lesz a rájátszásban. 

 

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 01:30 (Sport 2)

A Cavs nyolcadikként, a Hawks kilencedikként jutott be a playinbe, előbbi kikapott a Brooklyntól, utóbbi viszont nagyon meggyőző produkcióval tükörsimán verte a Charlotte-ot. A Cavaliers egy nappal többet pihenhetett és otthon játszhat, ami további előnyt jelent, főleg hogy az Atlanta csak 16-25-öt hozott idegenben az alapszakasz során, vendégként jóval kevésbé volt eredményes a gárda - viszont Clevelandben pont nyert egyszer, itt 1-1-re végeztek egymással a felek, összességében pedig 3-1-re győzött a Hawks. 

Támadásban egyértelműen jóval nagyobb potenciál van a vendégekben, akik a Hornets ellen és korábban is bizonyították már, hogy az önmagában kevés, hogy Trae Youngot duplázza az ellenfél - ő így is tud 25 pontot szórni, közben pedig megdobatja a többieket is, úgyhogy ennél több kell az ellenfél védekezésétől. A Cavsnél viszont nincs ennyi tűzerő, ha a Garland-LeVert páros jó napot fog ki, akkor képesek kreálni, de az igazán potens támadójátékhoz a Love-Markkanen duó kinti remeklésére és mindenki másra is szükség lesz. Ráadásul legalább ekkora probléma, hogy az utóbbi öt meccsük mindegyikén kaptak minimum 115 pontot, hátul sem túl stabilak és ezen egyelőre Evan Mobley visszatérése sem tudott igazán segíteni.

Összességében tehát idegenben is jó esélyei vannak a Hawksnak, a fő kérdés tényleg az, hogy vendégként is tud-e olyan masszív lenni a gárda, mint szokott - nehezítés, hogy Bogdan Bogdanovics bokája nem 100%-os és nem biztos a játéka, a Cavsnél nincs új sérült a megszokottakhoz képest. 

 

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 04:00 (Sport 2)

A Clippers nem játszott rosszul, de az utolsó negyedben alulmaradt Minnesotában, azóta viszont két napot pihenhetett, most pedig otthon javíthat - a sok sérülés ellenére azért blama lenne, ha nem lennének ott a playoffban. A Pelicans CJ McCollum megszerzésével és a Lakers süllyedésével ért oda a kilencedik helyre, majd a playinben is sikerrel vette az első akadályt, egyértelműen jobb volt a Spursnél a három kulcsembere, McCollum, Brandon Ingram és Jonas Valanciunas 81 pontjával. 

Ebből jó meccs lehet, mindkét oldalon várhatók sztárteljesítmények, Paul George és Norman Powell is jó volt legutóbb a LAC oldalán, Reggie Jackson és Marcus Morris is képes megvadulni egy-egy estére, de kérdés, hogy utóbbi, Batum és George mennyire tudja megfogni Ingramet, hogy Zubac mire megy Valanciunasszal és hogy tudnak-e valamit kezdeni McCollummal. Egyik gárda sem játszik egyébként különösebben látványos és hatékony támadójátékot, de mindkét oldalon van több olyan játékos, aki egy-egy 15 pontos negyeddel el tudja dönteni a küzdelmet. 

A felek egyébként 2-2-vel zárták egymás ellen az alapszakaszt, Los Angelesben 1-1 volt az eredmény, de ezek nem feltétlenül mérvadók most, mert össze-vissza keretek voltak a jelenlegiekhez képest - ezúttal a Clippersnél Kennard hiányozhat, a vendégeknél viszont mindenki bevethető.

FRISSÍTÉS: Paul George pár órával a meccs előtt karanténba került, ő kihagyja a mérkőzést!

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus