Hajnalban kezdődik a Warriors-Rockets! (Sport 1)

MVP-harc újratöltve - legyőzi-e idén először a Houston a Golden State-et? - a Sport 1 élőben közvetíti az összecsapást.

 

Golden State Warriors – Houston Rockets 03:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

Mondhatjuk, hogy nem meglepetés ez a párosítás a főcsoport-döntőben – az első kiemelt fogadja a másodikat, az MVP-címet begyűjtő Steph Curry pedig ismét bizonyíthat szezonbeli legnagyobb riválisa, James Harden ellenében. Vagy éppen utóbbi cáfolhat rá az eredményre…

A szériát felvezető írásunkat itt olvashatjátok, ezért túl hosszú felvezetőnek most nincs értelme, inkább csak arra koncentrálunk, hogy a ma esti mérkőzésen mik lehetnek döntő tényezők. Azt mindenképpen muszáj ismét megjegyeznünk, hogy az alapszakaszban egyértelmű volt a GSW fölénye a párharcot tekintve, és ugyan ez már a rájátszás, más körülmények, más tét, azért efelől semmiképp sem lehet nyugodt a Rockets.

A kinti dobóforma mindenképpen meghatározó lehet, hiszen belül Howardék valószínűleg hozni fogják magukat főleg hátul, így Curry-ék tripláira nagy szükség lesz – ugyanakkor szintén a távoli dobások a vendégek fő fegyverei is. A hazai pálya ezúttal a Warriors mellett szól e téren, ráadásul Klay Thompson védekezése is döntő faktor lehet: ő képes lehet jelentősen lassítani Hardent, ami akár el is döntheti a mérkőzést.

Ha már említettük Dwight Howardot, szintén kérdés, hogy Steve Kerr szükség esetén beveti-e a hackelést, hiszen a center mellett Josh Smith-t is érdemes a vonalra küldeni – ugyan eddig ezt nem igazán használták ki az ellenfelek, a Golden State mestere ehhez is folyamodhat. Faktor lehet még a frissesség, ugyan a Warriors is fizikális párharcon van túl, de többet pihenhetett, mint a Rockets, amely alig két napja nyert hetedik meccset.

Beverley-t leszámítva komolyabb sérült egyik oldalon sincs, így dőljünk hátra és élvezzük – kezdődik a nyugati döntő! Ráadásul a Sport1 élőben közvetíti…

A mérkőzéshez élőképes streamet itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus