Hajnalban Los Angeles-i rangadó a Sport TV-n

A Chicagót fogadja a Raptors, Atlantába látogat a Phoenix - mutatjuk a hajnali meccsek felvezetőit.

 

Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 01:00

Mindkét csapat biztató passzban van, a Detroit megverte a Clevelandet, majd legutóbb szoros meccset játszott a New Orleansszal, míg a Minnesota a Warriors-Suns páros elleni vállalható vereségek után legyőzte a Jazzt és a Denvert is. A vendégek erőssége továbbra is a hatékony, ponterős, gyors támadójáték, Karl-Anthony Towns remek formában van és körülötte többen is képesek hasznos játékkal hozzászólni, rendre 120 pont körüli teljesítményekre képesek - ha most is ezt hozzák, az valószínűleg sok lesz a Pistonsnak. A hazaiaknál Cade Cunningham sérülése még nem jött teljesen rendbe, az ő játéka kérdéses, a vendégeknél pedig Beverley és Russell tart pontosan ugyanitt. 

 

San Antonio Spurs - Miami Heat 01:00

A meccs érdekessége az lehet, hogy a Heatnél egyrészt játszhat Jimmy Butler, másrészt pedig kilenc találkozó után visszatérhet Kyle Lowry, így hosszú idő után teljes lehet a floridaiak kezdője. Nagy szükségük is lenne egy győzelemre, mert a szép szériájuk után belenéztek egy hármas vereségsorozatba, a Spurs ellen viszont idegenben is jó esélyeik vannak: a texasiak a Suns és a Warriors ellen is szoros vereséget szenvedtek, de a védekezésük egyik alkalommal sem állt a helyzet magaslatán. A hazaiak dolgát nehezíti, hogy Jakob Pöltl nem léphet pályára, mert az agyrázkódás-protokoll alá került, de Dejounte Murray pályára lépése sem biztos, ő a csuklójával bajlódik, Mindezek tükrében, a Spurs 10-107-es hazai mérlegét is figyelembe véve szinte kötelező lenne a Miami sikere még vendégként is - ha most sem nyernek Tuckerék, akkor ideje kicsit átbeszélniük a helyzetüket. 

 

Atlanta Hawks - Phoenix Suns 01:30

Sorozatban tizenegy győzelem után természetesen toronymagas esélyes a Suns, amely a Warriorst leszámítva mindenkivel szemben szakadéknyi előnyben van a tabellán - lassan ideje lenne a pihentetésre és a játékpercek menedzselésére gondolni, de amíg ilyen lendületben van a gárda, addig Monty Williams aligha ezt helyezi előtérbe. Viszont a Hawks is egy hetes sikerszéria után kapott ki legutóbb otthon a Torontótól úgy, hogy akkor nem számíthatott Trae Youngra, így nem volt meglepő a vereség. Young most sem 100%-os, de azért már jobb esély van a játékára és bár Lou Williams nem lesz ott a pályán, de ha Young játszik, akkor ezt az Atlantát most nem lehet leírni még a listavezetővel szemben sem. Ha a mostanában látott védekezésüket hozzák Collinsék és kifognak egy jó dobóformát, akkor bármire képesek lehetnek és bár az esélyesek természetesen a már nagyrészt kiegészülő vendégek, de itt egy színvonalas, izgalmas rangadóra van kilátás, ahol a Hawksnál minden adott lehet egy esetleges meglepetéshez. 

 

Toronto Raptors - Chicago Bulls 01:30

Ez keleti rangadó lesz, a Raptors sorozatban három értékes győzelemből érkezik, míg a Bulls most már zsinórban játssza a pontzáporos mérkőzéseket, sokat dob, de sokat is kap - nem mellesleg pedig alig egy hete találkoztak Chicagóban, ahol 111-105-ös Bulls-győzelem született. Most Kanadában azért fordulhat a kocka, az azóta eltelt meccseken játékban, akaratban meggyőzőbb volt a Toronto, amelynek fontos sérültje továbbra sincs, míg az ezen a téren amúgy is rosszabbul álló Chicagónál Zach LaVine játéka sem biztos, fájni kezdett a dereka. Tőle nyilván sok minden függ, de ha nem javítanak a védekezésükön DeRozanék, akkor egyébként is bajban lehetnek - kérdés, hogy ez sikerül-e, illetve hogy a mostanában kemény terhelést kapó Raptors-húzóemberek milyen formában lesznek ezen a napon.

 

Golden State Warriors - Sacramento Kings 04:00

Kötelező meccs a Warriors számára, ugyan a Kings egy hosszú vereségsorozat után előző este éppen megverte a térden járó Brooklynt, de ezúttal emiatt ráadásul back-to-backet is játszik az egyébként pocsék formában lévő gárda. Nyilván ha az előző esti védekezést meg tudná ismételni a társaság, az sokat segítene, de egyrészt nem ez a jellemző, másrészt a pihentebb, otthon játszó GSW azért más kategória, főleg úgy, hogy a sztárok visszatérhetnek: Curry, Thompson és Wiggins is pihent legutóbb, most viszont felfrissülve ott lehet a parketten. Fontos hiányzók így is lesznek a GSW oldalán, de a gárda így is zsinórban hét sikernél tart, a Sactót idén már kétszer is megverte, a vendégeknél pedig Fox és Bagley játéka is minimum kérdéses - itt komoly meglepetés lenne egy esetleges Kings-győzelem.

 

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 04:00 (Sport 1)

A Lakers back-to-back lép pályára, előző este nagy csatában gyűrte le a Portlandet, így Westbrookék érkeznek fáradtabban a városi derbire. A Clippers egy nagyon hosszú és kimerítő idegenbeli túrát hozott le abszolút várakozáson felüli produkcióval, azóta két napot pihenhetett, ez pedig óriási különbség a Lakershez képest, az energia nagyon sokat számíthat és ez egyértelműen Morrisék mellett szól. A Lakersnél LeBron James továbbra sincs, de arról nincs hír, hogy Anthony Davis vagy akárki más pihenne a b2b miatt, elvileg nem lesz más fontos hiányzójuk, de persze James nélkül így is eléggé bajban lehet a támadójátékuk, ha a Clippers előhúzza a néha látott fizikális, agresszív védekezését. Kiélezett derbire számíthatunk, az erőviszonyok megjósolhatatlanok, de tét már csak azért is van, mert a felek között alig fél meccs a távolság a tabellán. A Clippersnél egyébként Ivica Zubac játéka kérdéses.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus