Hajnalban Nets-Celtics rangadó a Sport TV-n

Felpörög a liga, tizenegy mérkőzést játszanak hajnalban - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük.

Charlotte Hornets - Detroit Pistons 01:00

A Charlotte a playoffért küzd, míg a Detroit továbbra is keleti utolsó, ezek alapján nyilván a Hornets az esélyesebb, főleg otthon, de lehetnek olyan ingazodások, hogy a Pistons jöjjön ki jól a meccsből. A vendégeknek voltak már olyan estéik, amikor kifejezetten jól játszottak, a Charlotte pedig ugyan a leállás előtt jó formában volt, de nem nevezhető különösebben kiegyensúlyozottnak. Ezzel együtt most már mindenki bevethető a hazaiaknál, Graham is visszatérhet, Zeller is játszhat, úgyhogy igazából nyerniük kellene saját pályájukon - így azért jóval több playmakerük van, több vezérük is lehet, több tűzerő van bennük, úgyhogy inkább nekik áll a zászló. 

Brooklyn Nets - Boston Celtics 01:30 (Sport 1)

Ez abszolút kiemelt rangadó lesz, a Brooklyn a liga egyik legjobb csapata, sőt, az NBA a saját erősorrendjében az első helyre tette, remek formában volt a leállás előtt, míg a Boston a gyengébb időszaka után összeszedte magát és zsinórban négyet nyert - igaz, mindet otthon. Most idegenben kell helytállniuk Tatuméknak, vendégként pedig eddig csak 7-12-t hoztak, de hosszú idő után újra számíthatnak Marcus Smartra, úgyhogy az érdemi rotációjuk végre kiteljesedhet, ami adhat nekik egy nagy lökést - Smart amúgy is fontos szereplő lehet akár Irving, akár Harden ellen. A Netsnél nem ilyen jó a helyzet, Kevin Durant még mindig nem játszhat, Blake Griffin még nem debütálhat, Jeff Green játéka pedig szintén kérdéses - ezzel együtt ha a szünet előtti formájukat hozzák, akkor otthon jó esélyeik lehetnek a sikerre. Persze azért Green kellene ahhoz a small-ballhoz...

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 01:30

A Raptors a koronavírus miatt elég rossz formában zárta az alapszakasz első felét, összességében ötből négyszer is kikapott, úgyhogy most otthon nagyon kellene a javítás, de a keretük még mindig hiányos: Siakam, VanVleet, Anunoby, McCaw és Flynn most sem lehet ott a parketten. Ebben a felállásban azért nagyon kérdéses, hogy mire lesznek képesek, az Atlanta viszont az edzőváltás után mindjárt nyert kettőt, azóta volt idő dolgozni ebben a felállásban, Bogdan Bogdanovics már visszatért és bár továbbra sem teljes a létszám, de azért nem néztek ki rosszul. Fontos lesz, hogy Kyle Lowry mire megy Trae Younggal, de az is döntő faktor lehet, hogy Bayneséknek így tartalékosan lesz-e bármilyen ellenszerük a Capela-Collins duóra. 

Miami Heat - Orlando Magic 02:00

A Heat összességében elkapta a fonalat az All-Star előtt, de a sérülések miatt azért kicsit billegett a gárda, meglátjuk, hogy most milyen lendülettel tudja folytatni - Bam Adebayo sérülése ugyanis nem javult és ezen a mérkőzésen nem fog játszani. Magas poszton így elég komoly gondjaik lehetnek majd Nik Vucseviccsel, ráadásul Adebayo a játékuk szempontjából is kulcsfontosságú lenne, meglátjuk, hogy ezt sikerül-e máshol ellensúlyozni. A hazaiak azért védekezésben tudnak extrát hozni még így is, ha Butlerék a periméteren elszívják a levegőt Fournier-ék elől, akkor a támadásban sokszor erőtlen vendégek bajban lehetnek, de Vucsevics révén akkor is lehet egy aduászuk. A Magic egyébként zsinórban ötöt vesztett a leállás előtt, pocsék formában zárta az alapszakasz első felét, ezen próbálna most javítani - az idei első találkozójukon le is győzte a Miamit. 

Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 02:00

A Sixersnél Joel Embiid és Ben Simmons sem lesz ott a parketten, ami jelentősen meghatározza a mérkőzés erőviszonyait, így hiába lenne papíron abszolút esélyes a vendégcsapat, ebben a formában ez már nem mondható el. A Bulls van olyan jó együttes, hogy ezt ki tudja használni, az All-Star előtt nem is volt rossz formában, ráadásul egyszer már a Phillyt is megszorította, akkor Embiidtől 50 pont kellett a keleti listavezető győzelméhez. LaVine-ék megérezhetik a vérszagot, ráadásul a hírek szerint Markkanen és Porter Jr. is közel áll a visszatéréshez, akár már most is pályára léphetnek - ha ez így lesz, az megint olyan pluszt jelenthet nekik, amellyel felülmúlhatják "sebzett" ellenfelüket. 

Milwaukee Bucks - New York Knicks 02:00

A Bucks két gyengébb meccsel ment el pihenőre, míg a Knicks egy 8-3-as időszakot zárt le az All-Starral, magához és a várakozásokhoz képest mindenképpen extra teljesítményt nyújtott Tom Thibodeau együttese. Ezzel együtt persze a Milwaukee az esélyesebb csapat, főleg otthon, de ne feledjük, hogy a felek előző találkozóját New Yorkban 130-110-re a Knicks nyerte, akkor megvolt az ellenszer a bajnokesélyes ellen. Érdekes lehet az Antetokounmpo-Randle csata, de az már biztos, hogy a vendégeknél sem Rose, sem Rivers nem lesz ott a parketten, sőt, Gibson játéka is kérdéses - a Milwaukee-nál viszont nincs sérült, elvileg mindenki bevethető a keretből. Nyilván blama lenne, ha kikapna a Bucks, de ez az idei New York képes olyan harcos játékra, főleg védekezésben, amely ellen könnyen válhat szenvedőssé az ellenfél játéka...

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 02:00

A Minnesota a sorozatban kilenc veresége után nyilván nagy teher nélkül utazhat el bárhova, konkrétan a liga legrosszabb csapataként szerepelnek Townsék, ezen egyelőre az edzőváltás sem segített, míg a New Orleansnak ugyan voltak jobb időszakai, de a leállás előtt megint kikapott ötből négyszer, képtelen stabilan teljesíteni hosszabb távon. A keret, a hazai pálya és talán a motiváció is a Pels mellett szól azért, a sarka miatt pihenő JJ Redicket leszámítva mindenki játszhat is Williamsonéknál, úgyhogy a Minny most sem készülhet kellemes estére, főleg, hogy D'Angelo Russell még mindig nem bevethető. 

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 03:00

A Dallas back-to-backet játszik a Spurs elleni előző esti győzelem után, amely során igazából a remek védekezéssel és az erre felépített utolsó negyeddel tudott nyerni a gárda, különösebb egyéni extra nélkül - pontosabban Kristaps Porzingis régen várt jó formáját hozta, ez biztató lehet számukra. Állítólag a b2b ellenére mindenki bevethető náluk, úgyhogy az a kérdés, hogy mennyi energiájuk maradt, de a leállás alatt azért jutott idő pihenni is, ez talán nem akkora faktor. Az OKC érdekes, voltak egészen pocsék mérkőzései a leállás előtt, de az utolsó hétből négyet így is megnyert és mindig nehéz játszani Gilgeous-Alexanderék ellen, ez valószínűleg most sem lesz másképp. Tegyük hozzá, hogy a felek bő egy hete találkoztak egymással és akkor egy vállalhatatlan támadójátékot hozó meccsen 87-78-ra győzött a Mavericks - reméljük, hogy ez most más lesz...

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 04:00

A Clippers elég gyenge formában volt a leállás előtti utolsó időszakban, sorra jöttek a vereségek, most viszont kicsit "letisztulva", otthon jöhet a javítás - elvileg mindenki bevethető, pihenhettek is kicsit, elvileg mindenük adott ahhoz, hogy nyerjenek. A GSW zsinórban három idegenbeli vereséggel zárta az alapszakasz első felét és most sincsenek jó esélyei, ugyan Curry és Green már rendelkezésre áll, sőt, Kelly Oubre Jr. is bevethető, de még teljes haderőben sincsenek egy full Clippers szintjén - James Wiseman játéka pedig egyelőre nem 100%-os, bár Steve Kerr azt mondta, hogy szerinte játszhat. Azért ha Curry megint "eldobja az agyát", a Wiggins-Oubre páros pedig felveszi a kesztyűt a Leonard-George párossal, akkor lehet keresnivalója a vendégcsapatnak, de az biztos, hogy ehhez tőlük a legjobb arcuk kell, a Clipperstől pedig egy újabb "laposabb" teljesítmény.

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 04:00

A Suns az NBA erősorrendjében a liga második helyén áll, egyúttal vezeti Nyugatot, ami a valós tabellán szintén ligamásodik, egyúttal nyugati második hellyel párosul - talán a legjobb formában lévő csapat volt a Phoenix a leállás előtt, kíváncsian várjuk, hogy végigviszik-e így az egész alapszakaszt. A Portland Damian Lillard extrájával lábalt ki a kisebb gödörből az All-Start megelőzően és már közelít a McCollum-Nurkic páros visszatérése is, a hazaiaknak sem lehet eddig panaszuk a szereplésükre, de összességében a Suns azért jelenleg előrébb tart - persze meglátjuk, hogy jön-e az újabb Lillard-show, mert az boríthatja mindezt. A Phoenixnél Devin Booker sérült, a játéka hivatalosan kérdéses, ha ő nincs, akkor azért más a helyzet, akkor több teher lesz Chris Paulon elöl-hátul. 

Sacramento Kings - Houston Rockets 04:00

Itt két csalódott csapat találkozik egymással, aligha ez lesz a játéknap legjobb mérkőzése. A Rockets abban bízik, hogy lezárhatja a 13 meccses vereségsorozatát, míg a szintén nem túl jó (de ennél azért jobb) formában lévő Sacramento éppen a texasiak gondjait igyekszik kihasználni. Nagy tét nincs, a Houston nem fog playoffba jutni és ezen a Nyugaton ennek a Kingsnek is nagyon sokat kellene javulnia ahhoz, hogy ez reális legyen, de tény, hogy Foxéknak még van esélyük és jelenleg jobb csapatnak is tűnnek, mint a Rockets. A vendégeknél többen is sérültek, House nem játszik, Gordon pályára lépése kérdéses, úgyhogy nagy kérdés, hogy ki tudnak-e lábalni ebből a gödörből - leginkább abban bízhatnak, hogy előbb-utóbb minden sorozat megszakad...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus