Hajnalban Nuggets-Celtics rangadó Denverben

Összecsap egy nyugati és egy keleti élcsapat - lesz Pacers-Rockets is - a Pelicans ellen folytatná remek szériáját a Thunder - back-to-backet játszik a Raptors - íme a játéknap felvezetője. 

 

Detroit Pistons - Miami Heat 1:00

Mindkét csapat vereségszériában van, a Pistons négy, a Heat három meccset bukott el zsinórban, egyik oldalon sem igazán áll össze a játék, bár a Detroit idegenben omlott össze mostanában, a Miaminál pedig a komplett védekezés érthetetlen otthon és idegenben is. A fő kérdés, hogy ezen tudnak-e állítani Erik Spoelstráék, mert támadásban megvannak a fegyvereiek még akkor is, ha Goran Dragic megint hiányozni fog (ez még kérdéses), de Hassan Whiteside-nak össze kell kapnia magát Andre Drummond ellen és Blake Griffinnel is kezdeniük kell valamit - ha feljavulnak hátul, akkor lehet keresnivalójuk, egyébként otthon még a négy vereség után is jó esélyei vannak a Pistonsnak.

Indiana Pacers - Houston Rockets 1:00

Mindkét csapat felfelé ível ebben a párosításban, a Pacers a Portland elleni gyenge játék óta sorozatban három meccset nyert, ebből kettőt idegenben, egyet a Boston ellen és összességében mindhármat szoros végjátékban - a Rockets közben kínkeservesen indult el előre, az elmúlt két találkozóját behúzta, de a játéka még mindig nem meggyőző. A legnagyobb kérdés most is az, hogy kijön-e a Houstonból az, ami benne van, James Harden visszatért, az alap rotáció elvileg egyben van, már csak játszani kellene, de ebből eddig nem sokat láthattunk - ha javulnak, akkor bennük azért van annyi, hogy megverjék ezt az Indianát még idegenben is. 

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 1:00

A Cleveland az NBA leggyengébb csapata így november ötödikén, úgyhogy természetesen a Magic számít esélyesnek, de azért az Orlando is kicsit sötét lő egyelőre - több gyenge meccs után legutóbb nyerni tudott San Antonióban, így most back-to-backet játszik, elég nehéz megjósolni, hogy mire lesz képes. Különösebb sérülés nem hátráltatja a gárdát, de eddig a liga leggyengébb támadójátékot mutatták be egészégesen is, amit aztán jelentősen megfejeltek a Spurs ellen, de nagy kérdés, hogy ebből mit tudnak megragadni és átmenteni hosszabb távra is. Papíron nekik nyerniük kéne ezt a meccset otthon, de a Cavs frissebb, ha Larry Drew talál egy működő ötöst, akkor annyival azért nem rosszabb a vendégcsapat, hogy esélytelen legyen.

New York Knicks - Chicago Bulls 1:30

A New York back-to-back érkezik, méghozzá egy nehéz meccs után, hiszen csalódást keltő vereséget szenvedett az elmúlt időszakban biztatóan mozgó gárda a Wizards ellen, ráadásul Tim Hardaway Jr. is megsérült - ha ő nem tud játszani, akkor azért eléggé felborulnak a szerepek támadásban, Porzingis, Lee és Knox pedig egyébként sem bevethető. Itt lehet az esély a Bulls előtt, hogy szintén rengeteg hiányzóval ugyan, de elvigyen egy idegenbeli győzelmet, ugyan zsinórban négy vereséget szenvedett a csapat, de az előző három nagyon szoros volt, jól védekezett a társaság, ez pedig most egy kevéspontos meccsen akár sikert si érhet.

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 2:00

Az OKC a felfelé, a Pelicans pedig a lefelé tartó liftben áll és nagyjából most néznek egymással farkasszemet: a hazaiak a 0-4 óta 4-0-ban vannak, a vendégek pedig a 4-0 óta 0-5-ben, óriási a különbség. A Thundernél a játékot tekintve még mindig nincs meg a dominancia, de a győzelmeket nem kell túlmagyarázni, ugyan Paul George nem 100%-os, de a négy sikerük alatt nem dobtak 110 pont alatt, úgyhogy fel van adva a lecke a New Orleans számára. A Pelicansnél nincs változás, Elfrid Payton nem fog játszani, Anthony Davis pedig könyöksérülésével együtt fogja vállalni a játékot és ez nagyon nem működött eddig, Alvin Gentry legutóbb már fel is emelte a hangját. Érdekes lesz látni a Westbrook-Holiday csatát és azt is, hogy Adams mire megy Davisékkel a palánk alatt, de az előjelek inkább az OKC sikerét jósolják.

Denver Nuggets - Boston Celtics 3:00

Ez lesz a játéknap legnagyobb rangadója, hiszen a Denver továbbra is megállíthatatlan és 8-1-gyel ott lohol a GSW nyomában, míg a Boston Kelet egyik legnagyob favoritja, igaz, már háromszor kikapott, legutóbb éppen Indianában. Amit ki kell emelni, az a védekezés, mindkét csapat ezzel nyerte nagyrészt a meccseit eddig, hátul a Celtics ligaelső, a Nuggets pedig ligaharmadik, így döntő lehet, hogy ki talál fogást a másikon - a Bostontól láttunk már nagyon extra dobóteljesítményt is kintről, több kreatív kint emberük is van, a Denver viszont otthon még nem kapott ki és ők is több lábon állnak. Sokat fog az is számítani, hogy Al Horfordék megálíltják-e a remekül kreáló, osztogató, záró Nikola Jokicsot - nagy csatára és jó színvonalra van kilátás.

Utah Jazz - Toronto Raptors 3:00

A Toronto back-to-backet játszik a Lakers elleni sima győzelem után és ez már az idegenbeli túra harmadik állomása lesz a gárda számára, méghozzá lehet, hogy megint Kawhi Leonard nélkül - nem 100%-os a kanadaiak vezére, a LAL elleni meccset ki is hagyta és most sincs garancia a játékára. Fontos hiányzó viszont biztosan lesz a Jazznél is, Donovan Mitchell ugyanis a hírek szerint nem tudja vállalni a játékot, nélküle pedig támadásban azért többeknek is elő kell lépni, hogy tartani tudják a lépést - mondjuk nyilván Serge Ibaka sem fog minden este 34 pontokat dobálni, szóval a Torontónál sem egyszerű a helyzet, ha nincs Leonard. A pihentség és a hazai pálya a Utah mellett szól, de eddig jobb csapat a Raptors, viszont lehet, hogy mindkét oldalon hiányozni fog egy kulcsember, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből.

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 4:30

Itt természetesen favorit a Warriors, a 8-1-gyel álló címvédőnek nem nagyon van ellenfele mostanában, míg a Memphis egyrészt más szintet képvisel, másrészt back-to-backet játszik egy egylabdás phoenixi vereség másnapján, ez sem a vendégek malmára hajtja a vizet. Összességében jól kezdte a szezont a Grizzlies, de most fáradtabb lehet és így nem biztos, hogy ki tudja javítani a Suns ellen hibákat, vagyis hogy keveset mozogtak támadásban a játékosok - a GSW tempóját egyébként is nehéz bírni, bár Conley-éknak általában feküdni szokott Curryék játéka. Meglátjuk, de a bajnok toronymagas esélyes annak ellenére, hogy Shaun Livingston biztosan kihagyja a találkozót.

Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 4:30

Egy back-to-back második felén érkezik a Minnesota úgy, hogy előző este a Butler-Teague-Rose trió nélkül kiütéses vereséget szenvedett Portlandben, úgyhogy most sem sok minden szól mellette - fáradtabb az együttes, idegenben még nem nyert meccset és a három említett közül nem tudni, hogy ki térhet vissza, talán Butlerre van a legjobb esélyük. A Clippers közel sem verhetetlen, de kiegyensúlyozottabb, legalábbis támadásban, jóval mélyebb, otthon eddig csak egyszer kapott ki és legutóbb nagyon simán verte az Orlandót - ha csak nem valami nagyon extra meccsel tér vissza Butler, akkor sok minden nem szól a Wolves mellett.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus