Hajnalban pályára lép szinte a teljes keleti playoff-részleg

A játéknap fő kérdése, hogy ki akarja jobban, vagy legjobban a győzelmet a bajnokság ezen szakaszában.

Indiana Pacers - Detroit Pistons 1:00

A Pacers a legutóbbi, Magic elleni hazai vereség miatt nem tudta kihasználni a Boston botlását, úgyhogy jelen pillanatban az ötödik hely tűnik a legreálisabbnak a csapat számára - ráadásul az utóbbi hetek kőkemény meccssorozata után kifejezetten gyenge formában van a gárda, nyolcból hetet bukott, igaz, csak kétszer játszott otthon. A Pistons összeszedte magát, az idegenbeli túra után két nagyon fontos hazai győzelmet jegyzett, meglátjuk, hogy most vendégként is képes lesz-e hasonlóra, bár tegyük hozzá, hogy a Portland ellen borzalmasan gyengén támadott a társaság, ahhoz képest biztosan javulnia kell. Ráadásul Blake Griffin most sem léphet pályára a térde miatt, ami óriási érvágás számukra, nem biztos, hogy tudják pótolni, egy kevéspontos meccsen pedig az Indynek otthon azért jó esélyei lehetnek még akkor is, ha Wesley Matthews játéka kérdéses. 

Boston Celtics - Miami Heat 1:30

A Celtics a legutóbbi meccsét kicsit elengedte, Brad Stevens Kyrie Irvinget és Al Horfordot is kiültette, most viszont elvileg mindketten visszatérhetnek, úgyhogy otthon mindenképpen favoritnak számít a keleti negyedik helyezett. A Heat összességében jobb formában van, de nagyrészt kötelező meccseket hozott az utóbbi időben, bár a 6-2-es rohamba azért az OKC és a Spurs is belefért, mindkettő idegenben, úgyhogy most sem lehet leírni a vendégeket. A sérülések viszont nem kímélik őket, Josh Richardson, Justise Winslow és Rodney McGruder biztosan nem fog játszani és lehet, hogy Derrick Jones Jr. sem léphet pályára, úgyhogy nagy meccs kell Wade-éktől ahhoz, hogy legyen keresnivalójuk. A Celticset nehéz belőni még otthon is, de teljes kerettel illene nyernie, a tét az elsőkörös pályaelőny Irvingék számára, igaz, a Miami közben a playoffba jutásért brusztol.

Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 1:30

A Milwaukee back-to-backet játszik egy hosszabbításos találkozó másnapján, de a nagy kérdés az, hogy mennyire veszi ezt most komolyan Mike Budenholzer - gyakorlatilag a C csapatát küldte ki a pályára Atlantában és most b2b sem biztos, hogy érdemes erőltetnie játékosait. A Nets a playoffba jutásért rohan, legutóbb, a Boston elleni győzelem nagyon kellett a gárdának, de még mindig bajba kerülhet, további bravúrokra is szüksége lehet - ez most a Bucks helyzetét elnézve nem is lenne akkora bravúr és mostanában az ilyen lehetőségekre le szoktak csapni D'Angelo Russellék. A döntő faktor tehát az, hogy a vendégeknél ki játszik, de egyelőre csak annyi a biztos, hogy Eric Bledsoe visszatér, Antetokounmpo és Middleton pedig még mindenképpen kéne ahhoz, hogy feléjük billenjen a mérleg nyelve egy ilyen megterhelő meccs másnapján. 

New York Knicks - Chicago Bulls 1:30

Tét nélküli mérkőzés, ahol az érdemi játékosai jelentős részét kiültető Bulls látogat a sereghajtó New Yorkhoz. A hazaiaknak itt talán esélyük nyílhat egy győzelemre, mert a Bulls jelen állapotában semmivel sem jobb, egy esetleges siker pedig "belefér" a Knicks számára, annyival le vannak maradva a többiek mögött, hogy így is ők lesznek a ligautolsók. Semmi más nem dönthet ezen az összecsapáson, csak az, hogy melyik fél akarja (jobban) megnyerni...

Toronto Raptors - Orlando Magic 1:30

A Bucks lengeti a fehér zászlót, így a Toronto kicsit azért közelebb férkőzhet, a kanadaiak számára kedvezően alakuló eredményekkel két meccsre közelíthetik meg a listavezetőt. Ehhez nyerni kellene az életéért küzdő Magic ellen, ami még otthon sem lesz könnyű feladat, mert a Raptors azért elég egyértelműen pihentet és csak azt tartja szem előtt, hogy a rájátszásra mindenki egészséges legyen, így ha ez eredménnyel párosul, az jó, de ha nem, az sem akkora gond. A hírek szerint mondjuk most azért Kawhi Leonard és Pascal Siakam is játszhat, meglátjuk, hogy kiültet-e mást Nick Nurse, de az biztos, hogy az Orlando jelenleg élesebb - Vucsevicsék legutóbb Indianában is nyertek és a detroiti vereséget leszámítva fantasztikus formában vannak. Az viszont tény, hogy ez már a túrájuk negyedik állomása lesz, de az is az, hogy csak fél meccsre vannak a Heattől, egyszerűen minden meccsük súlya nagyon komoly most már, úgyhogy biztos, hogy itt is meg fognak majd szakadni a győzelemért. 

Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 2:00

Legutóbb megtört a Portland parádés szériája, a két kulcsemberét is elvesztő gárda fáradtan, gyengén játszva kapott ki Detroitban, de most Minnesotában javíthat és még harcra kényszerítheti a Houstont a nyugati harmadik helyért. A Minnynek volt egy-két szép győzelme mostanában, emlékezetes meccsen kapta el a GSW-t, legutóbb kikapott a Sixerstől, de otthon biztos, hogy komolyan fogja venni ezt a derbit is, a rengeteg sérülés és hiányzó ellenére abszolút nem adta fel a társaság eddig sem a meccseit. Nehéz esélyest látni itt, nyilván a Blazers jobb csapat, Lillardék a sérüléseik ellenére is bizonyították, hogy mennyire erősek, de az idegenbeli túra negyedik állomásához érkeztek és legutóbb elég fáradtan mozogtak, kérdés, hogy azóta mennyit sikerült frissíteniük. 

Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 2:30

A Dallas back-to-backet játszik az OKC bravúros legyőzése után, Dirk Nowitzkiék a tankmódból váltottak az utóbbi időben, agyonverték a Warriorst, játszottak két jó és szoros meccset, majd most megviccelték a Thundert, úgyhogy abszolút érdemes őket komolyan venni. Pedig a keretüket alapvetően nem nagyon érdemes a Phillyéhez hasonlítani még akkor sem, ha esetleg (ez erősen kérdéses) Luka Doncic visszatér, hiszen a vendégeknek egész más céljaik vannak, bár azt tegyük hozzá, hogy az eredményt tekintve rajtuk sincs már nyomás, se előre, se hátra nem tudnak csúszni, úgyhogy Joel Embiid nem is fog játszani és nagy eséllyel Jimmy Butlerre sem számíthatnak. Hogy így mire lesznek képesek, az rejtély, a többiek azért még mindig elég jó csapatot alkotnak és ők a pihentebbek, de itt tényleg lehetetlen jósolni. 

Utah Jazz - Charlotte Hornets 3:00

A Hornets back-to-back lép pályára a GSW elleni megsemmisítő vereség másnapján és jelen állás szerint már csak matematikai esélye van arra, hogy bejusson a playoffba, ha itt kikap, akkor tényleg minimálisra csökken a sansz. Márpedig a Jazz mindenképpen esélyesebb, Gobert-ék otthon, pihentebben, sérülés nélkül léphetnek pályára és ha legutóbb kicsit meg is szenvedtek a Washingtonnal, összességében tízből kilencet nyertek, bombaformában vannak. Ennek megfelelően most is nekik áll a zászló, a Charlotte idegenben egyébként sem az igazi, 0-2-vel kezdte a mostani túráját, fáradtabb is, úgyhogy komoly meglepetés lenne, ha nyerni tudna, főleg úgy, hogy a Utah is kapar még a tabellán egyrészt a nyugati ötödik helyért, másrészt még nincs veszve a negyedik kiemelés sem.

Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers 4:00

Tét nélküli, érdektelen összecsapás, megnézhetjük a Devin Booker-show újabb fejezetét, ahol az a tét, hogy az ő 50 pont körüli meccseivel tud-e végre egyet nyerni a csapata is vagy sem - a Clevelandnél nincsenek ilyen egyéni teljesítmények, de csapatként egységesebbek a mostani ötös vereségszéria ellenére is. Meglátjuk, hogy kinek fontosabb a siker, a Cavsnél azért nem rossz a mentalitás, de idegenben egy esetleges újabb Booker-extra ellen nem lesz könnyű dolguk Collin Sextonéknak.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus